< Tilbake til oversikten

Er det flere som har samme symptomer?

#1

califlower sa for siden:

jeg har helt fra jeg var liten opplevd å bli veldig slått ut av karbohydrater. jeg har alltid vært en som tisset veldig mye, og som voksen har jeg skjønt dette og kuttet så mye karbohydrater som mulig fra kosten.

Fastlegen har nevnt noe om hyperglykemi, at jeg ikke tåler sukker. jeg har alle symptomer på det, men sist jeg målte blodsukker så slo det ikke ut på meg. Det kan ha vært pga at jeg allerede gikk på lavkarbo, eller så har jeg kanskje en annen lidelse.

jeg bør vel få testet dette ut på nytt, men gruer meg til å bli helt slått ut av karbohydratene, og kanskje få høre at det ikke er noe jeg har fått påvist.

har dere liknende erfaringer? hva har hjulpet dere? Jeg synes jo det er litt synd hvis jeg aldri kan unne meg noe godt, hvis jeg får slike symptomer av karbohydrater.


#2

BenteR sa for siden:

Hyperglykemi betyr rett og slett høyt blodsukker.
Om legen din er usikker på hvordan du håndterer karbohydrater, burde han tatt en prøve av
c-peptid
Hba1c
fastende insulin
og også kanskje anti-Gad
for å se om du har diabetes eller insulinresistens.
Når det er sagt, så skjønner jeg ikke helt problemet hvis lavkarbo gjør at du slipper høyt blodsukker/symptomer på det. Da ville jeg holdt meg til lavkarbo
Man trenger absolutt ikke karbohydrater for å kose seg; mye god lavkarbomat, lavkarbokaker og også lavkarbogodteri.


#3

califlower sa for siden:

hei og takk for nyttig svar. jeg skal sjekke om fastlegen har tatt disse prøvene før.

For meg er ikke å leve på lavkarbo en trend men noe som er helt nødvendig for at jeg skal fungere i hverdagen. Selv om jeg lever på det hjemme så blir det veldig vanskelig å spise borte, det blir så mye jeg må holde meg unna, det blir vanskelig å være impulsiv. jeg tåler ikke melk, blir dårlig av mye fett, og har problemer med å fordøye en del grønnsaker. Det blir ikke så mye igjen for min del, og jeg skulle gjerne spist litt annen mat også, og ikke minst for å føle meg mer inkludert.

jeg hadde håpet det var flere som svarte på tråden.. jeg skulle gjerne ha visst om noen har prøvd insulin også uten å ha diabetes.


#4

BenteR sa for siden:

Jeg er type 1, og trenger insulin.
Insulin gis ikke om man ikke har absolutt behov for det, og jeg blir rimelig overrasket om noen bruker insulin som ikke har diabetes.
Jeg skjønner veldig godt hva du sier om at du skulle ønske at du ikke trengte å leve lavkarbo ute. For min del er det en umulighet siden jeg ikke bare har type 1 diabetes, men også må klare meg uten hurtigvirkende insulin fordi jeg ikke tåler det (og må dermed holde meg til 5-6 karbohydrater pr måltid) og i tillegg er multiallergiker og må holde meg unna mye forskjellig mat, f.eks. absolutt alle meierivarer, nøtter, mandler, egg, gluten, etc.
Poenget mitt er at om du finner at lavkarbo er nok til å kunne regulere blodsukkeret (hvor høyt blodsukker er det du har fått målt forresten?) så må det vel være verdt å leve lavkarbo både hjemme og ute?
Det er utrolig mye god mat man kan spise ute også om man bare velger bevisst.


#5

halkatlala sa for siden:

hypoglykemi er lavt blodsukker (ikke høyt) Jeg kan få blodsukker helt ned i 1,3 hvis jeg spiser sjokolade. på sykehuset nevnte de hypoglykemi for meg også, men jeg gikk aldri videre med det. Jeg holder meg heller bare unna søtsaker siden jeg vet at jeg får lavt blodsukker av det. Så vidt jeg forsto så er det snakk om overproduksjon av insulin som gir lavt blodsukker når du spiser karbohydrat- så jeg tror ikke det er så lurt å bruke insulin hvis du mistenker hypoglykemi ;)


#6

Cyan sa for siden:

Hun har hypERglykemi, og det er høyt blodsukker.
Men ja, hypOglykemi er lavt blodsukker.


#7

halkatlala sa for siden:

Ok :) Leste litt fort i svingene her :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.