< Tilbake til oversikten

Julekaker

#1

senka sa for siden:

Hei :)
Jeg lurte på om det er altfor tidlig å begynne å bake lavkarbo julekaker?
Før leste jeg at det er best å fryse dem..men da det ikke er så lenge til Jul
holder de seg i kjøleskapet?(Er ikke så mye her pga sykdom, og dere kanskje
hadde fått samme spørsmålet)
Er det noen som har nye oppskrifter med små kaker ?
Tusen takk :):)


#2

Jammo sa for siden:

Jeg lagde lavkarbo krumkaker og de holdt seg i kjøleskapet :)


#3

Jammo sa for siden:

Hentet fra bloggen min: jammo.blogg.no/1417003884_oppsjrift_p_krumkaker.html

Oppskrift på krukaker:
Oppskriften er slik:
2 egg (Jeg måtte bruke 3 stk)
80 g Tagatesse (søtning)
110 g smør
50 g soyamel
60 g glutenmel
1/4 ts malt kardemomme

Start med å veie eggene. Mengden smør og mel skal være lik eggens samlede vekt.

  1. Start med å piske eggene og Yagatesse til stiv eggedosis.
  2. Smelt smør. Avkjøl litt, og rør det inn i eggedosisen.
  3. Vei opp soyamel og glutenmel, og tilsett det i deigen sammen med kardemomme. Rør godt og la deigen stå å hvile i minst 20 min.
    Stek disse i et krumkakejern. Obs! Det svir seg fort, grunnet deigen har Tagatesse i seg.

Har også andre julegodter der inne, som bouty, marsipan og snickers :)


#4

senka sa for siden:

Hjertelig tusen takk for tips :):)
Skal bytte ut soyamel tror jeg og bruke sukrin hvis det er mulig :confused:
Ha en fin dag :):)


#5

Jammo sa for siden:

Har ikke prøvd med sukrin, men du kan jo prøve deg frem :) Har prøvd denne for første gang i år ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.