< Tilbake til oversikten

Marsipan uten sukrinmelis

#1

kamp sa for siden:

er det noen osm har laget marispan uten sukrin melis, evt blandet med noe annet? syns den kalde smaken er så ekstrem på marsipan.


#2

langaard sa for siden:

Bytt ut sukrinen med tagatesse :)


#3

JenJen sa for siden:

Jeg bruker splenda, syns marsipanen blir kjempegod :)


#4

Bønna200 sa for siden:

Maler dere tagatesse/splenda til melis da eller? Ellers blir det vel veldig kornete?


#5

index sa for siden:

Verken Splenda eller Tagatesse er kornete. Så det er ikke noe problem. Jeg bruker Natreen til det meste, og det er også rimelig finmalt.


#6

Photobscura sa for siden:

Synes også det eneste som nytter til akkurat marsipan er splenda, selv om det ikke ellers er mitt foretrukne søtningsmiddel. Det er så porøst at det løser seg opp i f.eks. knivboks (til stavmikser, som jeg pleier å bruke), og det blir overhodet ingen kornete konsistens. Blir akkurat som vanlig marsipan, sånn passe seig. Mulig fordi splenda en gang har vært sukker!?


#7

JenJen sa for siden:

Jeg maler ikke splendaen, jeg bare blander den i mandelmelet før jeg har noe vått i. Så snart splenda kommer i kontakt med noe vått løser den seg opp (det er i alle fall min erfaring), så jeg gjør det sånn for å få den blandet godt ut i hele marsipanen.


#8

Photobscura sa for siden:

Samme her. Selv om det er fullt mulig, faktisk veldig enkelt å lage melis av splenda. Men det løser jo seg så fort opp, som du sier.


#9

kamp sa for siden:

Hvor mye splenda og mandler bruker dere?.


#10

MissPivotal sa for siden:

Hva er deres beste marsipanoppskrifter? :sikle:


#11

Bønna200 sa for siden:

Jeg synes ikke hverken Splenda eller Tagatesse har "meliskonistens" for å si det sånn... Men om det løser seg opp, så er det jo noe annet. :) Ikke tenkt over det...
Men Tagatesse er uansett uaktuelt for meg, av visse grunner. :p


#12

Photobscura sa for siden:

Løser seg helt opp, ja.

Min standardoppskrift, til en liten porsjon, er ca 10 spiseskjeer finmalte mandler (selv har jeg kjøpt ferdig malt på store poser på Mega, merket med mandelmel, men alstå ikke avfettet, sånn som den fra Funksjonell mat, f.eks), 2 litt toppede ss splenda og en eggehvite. Kjører dette i knivboksen til stavmikseren min til massen er seig.


#13

JenJen sa for siden:

Jeg smaker meg fram mens jeg blander det tørre, har ingen standardoppskrift.
Jeg blander først alt det tørre i en bakebolle, så har jeg i eggehviten, og for å virkelig kna dette sammen har jeg klumpen med marsipan i en brødpose som jeg knar på i noen minutter etterpå. Personlig preferanse, jeg er sikker på at kjøkkenmaskina ville gjort minst like god jobb om den fikk prøve seg. Men det får den altså ikke :p


#14

MissPivotal sa for siden:

Mmmm... Dette må jeg prøve! :D


#15

Rin sa for siden:

Jeg gjorde et lite eksperiment med Photos omtrentlige oppskrift, bare bytta ut splendaen med en scoop søtt vaniljeproteinpulver. Det ble faktisk veldig bra - bidro til å gjøre marsipanen skikkelig seig, i alle fall. :p


#16

Photobscura sa for siden:

Stas! Skal prøve å lage marsipanstenger med sjokolade litt nærmere jul. Samt eksperimentere med type kransekakestenger. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.