Det blir jo avhengig av sammenheng - i bakst vet jeg mange bruker "linfrøegg", en blanding av knust linfrø og vann. Og det finnes mange variasjoner av "vegansk omelett" hvor noen er hovedsaklig tofubasert.
Jeg er allergisk mot blant annet de tre råvaregruppene.
Når det gjelder melk; er det laktose eller melkeprotein du er intolerant mot?
Er det laktose, så finnes det laktosefri melk, fløte og smør.
Er det melkeprotein så skal du ikke røre noen meieriprodukter og må heller velge havremelk/fløte, rismelk/fløte eller soyamelk/fløte.
Rent personlig liker jeg å bruke minst mulig av disse (er ikke helt fornøyd med smaken), men av og til bruker jeg havrefløte i gryter og supper. Odense Erlet er det desidert beste alternativet til fløte.
Når det gjelder egg, så har jeg strevet litt med det.
Jeg har NoEgg i skapet og i en del bakeoppskrifter erstatter jeg 1 egg med 1 ts av dette pulveret. Det funker ikke om man skal ha stivpiskede eggehvitter å bruke dette pulveret, og så langt har jeg ikke funnet noe som erstatter det.
Ofte bruker jeg kombinasjonen natron-eddik i stedet for egg i oppskrifter.
Min erfaring er at oppskrifter som krever stivpisket eggehvitte er umulige å få til uten egg, så derfor lager jeg ikke det lenger.
Det er melkeprotein så jeg kan ikke bruke laktosefrie alternativer, men jeg bruker kokosmelk og rismelk. :ja:
Steinalderkosthold var et godt alternativ ja :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.