Trolla sa for siden:
noen som vet hvor mye karber det er i søtpotet? Er de en like stor synder som vanlig potet? Fant det ikke i matvaretabellen
Trolla sa for siden:
noen som vet hvor mye karber det er i søtpotet? Er de en like stor synder som vanlig potet? Fant det ikke i matvaretabellen
BenteR sa for siden:
index sa for siden:
Mer karbo enn vanlige poteter jo! Hvorfor er det likevel bra? Eller er det det?
sonjaera sa for siden:
Har også hørt at det er bedre, men ennå ikke skjønt hvorfor :)
TrillTrall sa for siden:
Den har lavere glykemisk index visstnok.
www.kk.no/livsstil/fire-grunner-til-du-b%C3%B8r-spise-mer-s%C3%B8tpotet-23209
Og så er de jo tusen ganger bedre enn vanlig potet da! :sikle:
Lillemy71 sa for siden:
Mitt blodsukker hopper ikke så voldsomt når jeg spiser søtpotet som når jeg spiser potet. I tillegg blir jeg utrolig "luftig" :rolleyes: i magen av vanlige poteter, trolig pga av typen stivelse. Blir ikke det av søtpotet. Dersom man kun ser på antall karbohydrater og ligger lavt på de, er kanskje ikke søtpotet noe alternativ, men for min del spiser jeg heller denne næringsrike, søtsaken enn søtsaker proppfulle av maltitol, maltodextrin, aspartam osv.
index sa for siden:
En sånn Fedonsak altså. Ingen grunn til å begynne å spise mer av det med andre ord...
nellie sa for siden:
Lavere glykemisk index, altså påvirker den blodsukkeret og insulinutskillelsen mindre enn vanlig potet. Har også mer vitamin og mineral.
Merkelig at en som spiser banan synes man må ligge unna noe som påvirker blodsukkeret like mye, bare fordi at det er noe Fedon ville likt.:o
Supera sa for siden:
Apropos poteterstatninger... Jeg spiste kokebanan i Sør-Amerika og tenkte at siden det var en sånn paleogrønnsak at det sikkert ikke var så ille. Men så feil kan man ta... Ca 30g kh per 100g visst! :eek: Men jaja, jeg måtte jo smake på de forskjellige variantene av kokebanan jeg fikk. Det er jo en del av kulturen. De bruker kokebanan til ca alt vi bruker potet til og mer. Og jeg var jo på ferie, så da tillater jeg meg selv litt mer karbohydrater. Men det er absolutt ikke et alternativ i hverdagen selv om jeg hadde funnet kokebanan i butikken.
Og angående lavere GI, så betyr det ofte at det er mer fruktose i, i alle fall hvis det er noe som er litt søtt. Fruktose har lav GI og går rett til leveren og leveren klarer bare å prosessere ca 50g til dagen.
nellie sa for siden:
Søtpotet inneholder ganske likt med fruktose og glukose. En banan inneholder? 4 gram fruktose per stykk? Noe sånt. Skal spise endel av det for å komme opp i 50 gram fruktose, ihvertfall.
nellie sa for siden:
[attach]12106[/attach]
Supera sa for siden:
Fin oversikt. :snill: Men mange bekker små, vet du. En banan i seg selv velter ikke lasset, men når den kommer med 100g druer, 1 pære, 1 eple og 2 dl appelsinjuice og så er du ca på 50g fruktose. Ikke et unormalt inntak av frukt i løpet av dagen det.
index sa for siden:
Så siden jeg spiser en banan nå og da er det ikke så nøye med hva annet jeg trykker i meg? Snodig logikk...
Jeg sier ikke at man må ligge unna søtpoteter, jeg ser bare ingen god grunn til å begynne å spise det!
Carisma sa for siden:
Fedon anbefaler ikke søtpotet såvidt meg bekjent, hvertfall ikke annet enn en sjelden gang under vedlikeholdsfasen. På kursene er det hvertfall ikke OK.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.