giver 6 stk.
6 æg
100 gram smør (eller andet fedt)
150 g (3 dl) mandelmel
2 tsk bagepulver
Smelt fedstoffet ved så lav temperatur som muligt. Det skal blandes i æggene, og der er ingen grund til at lave dem til røræg ved at hælde brændvarm fedt i.
Kom æggene i en skål og rør dem sammen.
Rør fedstoffet i.
Kom mandelmelet ovenpå.
Fordel bagepulveret henover melet så godt som muligt.
Rør det hele sammen til en lind, klumpfri dej.
Hæld det i formene. Der skal ca. 1 dl i hver form.
Bages ved 175°C varmluft i 15-20 min. I min ovn, med mine forme, skal de have 20 min.
Lad dem køle af. Flæk dem på midten når de serveres.
...I silikonform fra clas ohlson, forøvrig. :) Det ble to boller til i et par ekstra former. Som bildet antyder hever disse mer under steking enn jeg tok høyde for, så det er nok lurest å ikke fylle formen helt breddfull, slik noen gjorde her.
Smaken er god, og tåler helt sikkert litt ekstra krydring - ELLER søtning, om man vil ha noe mer kakete. (Jeg tenkte umiddelbart på safran og lussekatter, selv.)
Mitt avvik fra oppskriften var at jeg hadde 5 XL-egg istedet for 6 vanlige egg.
Ah... ja, sant - på den måten forsvinner ikke oppskriften selv om vedkommende skulle slette siden. :)
Jeg har ikke prøvd dem, men lagt dem på "to do"-lista. Dessverre er den nesten endeløs for tiden. :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.