< Tilbake til oversikten

Mandelboller til burgere og sandwiches - paleoboller

#1

Dilly sa for siden:

Disse ser veldig gode ut, og må snart prøves. Vær så god :)
Fant dem her:
www.kvalimad.dk/opskrifter/mandelboller-til-burgere-og-sandwiches-paleoboller

[img]http://www.kvalimad.dk/opskrifter/mandelboller-til-burgere-og-sandwiches-paleoboller/image_preview[/img]

Ingredienser

giver 6 stk.
6 æg
100 gram smør (eller andet fedt)
150 g (3 dl) mandelmel
2 tsk bagepulver

Smelt fedstoffet ved så lav temperatur som muligt. Det skal blandes i æggene, og der er ingen grund til at lave dem til røræg ved at hælde brændvarm fedt i.

Kom æggene i en skål og rør dem sammen.

Rør fedstoffet i.

Kom mandelmelet ovenpå.

Fordel bagepulveret henover melet så godt som muligt.

Rør det hele sammen til en lind, klumpfri dej.

Hæld det i formene. Der skal ca. 1 dl i hver form.

Bages ved 175°C varmluft i 15-20 min. I min ovn, med mine forme, skal de have 20 min.

Lad dem køle af. Flæk dem på midten når de serveres.

Opbevar dem i køleskabet. De kan ristes.


#2

Rin sa for siden:

Jeg har laget disse i dag!

[ATTACH]12105[/ATTACH]

...I silikonform fra clas ohlson, forøvrig. :) Det ble to boller til i et par ekstra former. Som bildet antyder hever disse mer under steking enn jeg tok høyde for, så det er nok lurest å ikke fylle formen helt breddfull, slik noen gjorde her.

Smaken er god, og tåler helt sikkert litt ekstra krydring - ELLER søtning, om man vil ha noe mer kakete. (Jeg tenkte umiddelbart på safran og lussekatter, selv.)

Mitt avvik fra oppskriften var at jeg hadde 5 XL-egg istedet for 6 vanlige egg.


#3

Dilly sa for siden:

Så fine de ble :)


#4

Rin sa for siden:

Takk for at du gjorde oppmerksom på oppskrift - men du burde lime den rett inn i hovedinnlegget ditt også, i tillegg til linken. :cool:


#5

smgj sa for siden:

Ah... ja, sant - på den måten forsvinner ikke oppskriften selv om vedkommende skulle slette siden. :)

Jeg har ikke prøvd dem, men lagt dem på "to do"-lista. Dessverre er den nesten endeløs for tiden. :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.