Har googlet litt men får masse forskjellige svar. Noen som vet mer nøyaktig hvor mange kalorier det er i en nakkekotelett? Nå varierer de jo i størrelse, noen tynne og små mens andre ganske store og tykke. Men litt usikker på hvor mange jeg skal regne......:confused:
(neida jeg teller ikke kalorier sånn til vanlig:p)
Det betyr at man mister 30% av vannet når en steker nakkekoteletter. I realiteten så mistes det jo fett og så kalorimengden burde igrunn ikke være så mye som 322, men men..
For de aller fleste fileter kan man regne med 25% svinn av vann. dvs. at 100g kjøtt blir 75g stekt kjøtt. Måler man opp stekt kjøtt vil alle verdier (protein, fett, karber, kcal, etc) være ca 33% høyere enn råvektsverdiene. F.eks. 100g stekt kyllingfilet har 24*1,33= 32g protein.
For deiger vil 30-35% svinn være mer riktig. Dvs. 50% økning av verdiene. F.eks. 100g stekt kjøttdeig har 13,2*1,5=20g fett.
Hjelpes.... har aldri tenkt sånn før. Nå lærte jeg noe nytt..:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.