Jeg er veldig fornøyd med min mandelkvern fra Tupperware, den maler fint og jevt. Ellers så har jeg også prøvd Sveico sin, som bl.a kan kjøpes på Chlas Olson, og den maler også fint og jevnt, men man må da ha en plass å montere den (noe jeg ikke har).
Fordelen med den fra Tupperware er at den har oppsamlerboks, bakdelen er at den boksen ikke er så stor, og at boksen kan skli litt på kjøkkenbenken.
Når du putter mandlene i hakkeboks, så kverner du dem ikke, men hakker dem. Derfor får du ut fettet i mandlene. Jeg gjør det også innimellom, men det spørst hva jeg skal bruke mandlene til. Lager jeg suksessterte, så synes jeg det er helt ok å hakke mandlene i hakkeboks, skal jeg lage kranskekake derimot, så vil jeg ha tørre, finmalte mandler fra kvern.
Ellers så husker jeg at det står i den gamle husmorskoleboken til mamma (som var biblene hennes på kjøkkenet) at for å få skikkelig finmalte mandler, så måtte de males 2-3 ganger i kvern. Det har jeg aldri sett poenget med...
Ulempen med disse er at de er så smale i "skruingen" at de ikke passer på verken bord eller kjøkkenbenk hos meg. :( Og jeg har helt vanlige plater overalt. Bordplatene må ha vært mye tynnere før i tiden.
Tja, det var litt klønete i begynnelsen når jeg prøvde, men det gikk egentlig greit etterhvert altså. Og av de forskjellige måtene å kverne på som jeg har prøvd, så ga den det beste resultatet :D Hva gjør man ikke for gode kvernede mandler? hehe:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.