Hei. Jeg har nå vært inne i ketose i 2 uker. Men jeg har hatt veldig trøbbel med magen i 1 uke. Jeg må på do med engang jeg har spise noe eller bare drukket kaffe med fløte. Det er helt flytende.
Har noen erfaring med dette? Eller råd for at det skal bli mere fast og holdes inne lengere? Jeg har gått ned 8 kg på disse to ukene. Synes det er mye og lurer litt på om jeg får i meg noe næring ettersom alt kommer ut med en gang.. Jeg at det er en del vann som er blitt borte fra de 8 kg.
Håper på svar! :)
Spiser til frokost hver dag:
En kopp kaffe med en skvett kremfløte. 1 stk. norwegia osteskive, to stk tomater. 1 magnesium tablett og 1 ss. tran Lunsj:
kopp sort kaffe (spiser ikke på jobb for tiden pga at jeg får så vondt i magen) Middag:
1 stk hamburger på 130 g med en osteskive på, to stk tomater, og litt hvitløksdressing. (ikke mer enn 30 g ca). Også kaffe med kremfløte igjen. Kvelds:
stk egg med ost og 2 tomater
Jeg drikker kun vann og kaffe. Og tygger ca 2 extra tyggegummi per dag, ikke noen pastiller. Og bruker ikke søtning i maten, som f. eks sukrin. :)
Jeg vet ikke helt hvorfor denne maten gir deg løs mage. Men det er ikke veldig mye mat du spiser. Jeg ville hvertfall anbefalt å ikke spise 6(!!) tomater pr dag, men heller bytte ut med blomkål, brokkoli, paprika osv. Går ut i fra at du mener vanlige tomater og ikke cherry. Det er viktig med nok grønnsaker.
Vet du om du tåler meieriprodukter? Du kan jo prøve å bytte ut kremfløten med kokosfett i kaffen, og ikke spise ost til hvert måltid også.
Hei! :) Jeg hadde også magetrøbbel i starten. For meg varte det vel i to uker før ting stabiliserte seg. Det er jo en stor endring for kroppen å gå fra HCHF, som jeg spiste, og over til Lavkarbo. Gi det litt tid du :)
Ja, vet jeg må bli flinkere på å spise mer. Er litt kresen så må prøve meg fram :) Det er cherry tomater jeg spiser.
Har alltid hatt melk i kosten før og ikke reagert på det. Men skal prøve å heller bruke kokosfett i kaffen og kutte ned på ostespisingen :p Har aldri spist/drukket så mye meieriprodukter i kosten så kan kanskje være det er mengden det kommer ann på.
Du spiser veldig lite. Jeg ville hatt vondt i magen også hadde jeg ikke spist. Du bør minst ha i deg 30+g proteiner (f.eks. 100g stekt kjøttdeig) og 30g med fett hver 6. time du er våken.
Prøv salat. 200g+ med grønne blader/kål (jeg foretrekker spinat), 1/2 tomat eller noen remser med paprika, 4ss olivenolje og ca 100g. med kjøtt/ost (ost, kjøtt, tunfisk, ...), pepper + salt.
Hvis du liker majones (f.eks. til tunfisk) så reduser olivenoljen tilsvarende. Passer fint til lunch eller frokost.
Kaffe kan virke mot sin hensikt her. Så lenge du har løs mage ville jeg holdt meg langt unna det og te. Sørg for at du får i deg minst 2l vann og siden du har løs mage prøv å nærm deg 3l+ (men ikke over 4)
Har du spist mye fiberrik mat før? Du spiser jo mer eller mindre ingen grønnsaker. Grønnsaker har fiber i seg som kan hjelpe deg med på å regulere magen. En cherrytomat var litt sparsomt. Magen kommer kanskje til å stabilisere seg etterhvert, men vil du fikse problemet nå, så tror jeg du burde innføre skikkelige grønnsaker i kostholdet ditt, sånn som brokkoli, blomkål og annen kål, squash, paprika, aubergine, brekkbønner, asparges, spinat og så videre, og så videre. Du kan koke, bake, lage mos, smørdampe, du kan kjøre det i kjøkkemaskin sammen med kjøtt, og lage farse. :) Men min umiddelbare tanke er at du trenger mer grønt! Jeg tror ikke kaffen med fløten i seg selv behøver å være problematisk, men når du inntar den på tom mage, og så ikke spiser noe mat med substans før middag, så er ikke det så mye for tarmene å jobbe med, og de vil sannsynligvis ende med å nesten bare trekke ut væske ...
Jeg syns ikke det var si lite mann som det hevdes her. Men, det er mye kaffe ift resten av inntaket!
Magnesium kan også gi magetrøbbel, den bør tas på kvelden.
Det er jo heller ikke uvanlig at noen får løs mage/diarè i starten
"Diaré: Store mengder fett i kosten kan gi det man kaller fettrik løs avføring. Dette går som regel over etter hvert som magen venner seg til mer fett i kosten. Gode råd kan være å fordele fettinntaket over flere, små måltider i løpet av dagen og ikke innta for mye fett i hvert måltid."
kilde: espenrostrup.com/innforing-i-balansert-lavkarbodiett/
Nå er det ikke akkurat overflod av fett i den maten TS spiser, men jeg tenker at kanskje er fløten i kaffien ny?
Noen som aldri har hatt problemer med melk/fløte fordi de bruker så lite av det til vanlig, reagerer med løs mage/diarè når de plutselig øker det.
Jeg var en av dem, og etter noen år fant legene ut at jeg har allergi mot melkeproteiner.....
Hvordan i all verden får du en osteskive og to tomater til frokost, ingenting til lunsj, 1 burger med en osteskive og 2 tomater til middag og ett egg og to tomater (det er cherrytomater det er snakk om altså) til ikke å være lite mat??? Det er jo knapt nok ett vanlig måltid! Man bør spise både 3 og 4 ganger så mye på en dag for å få i seg nok næring - og mer variert.
Før lavkarbo levde på ca halvparten av dette i lange tider og fikk hele tiden beskjed om å spise mindre siden vekta ikke gikk ned, så for meg er dette et helt normalt dagsinntak. Jeg ville nok byttet tomatene med salat eller agurk siden jeg ikke kan fordra tomater. :o som sagt var dette før lavkarbo, og siden TS er nybegynner antar jeg at det er flere som er vant til et lavt inntak da det er hit anbefalingene man får i helsevesenet eller på diverse kurs.
Ja, det sa jeg jo ikke (ettersom jeg kun fokuserte på de eventuelle grunnene til løs mage), men jeg er enig i at det er lite mat. Mange synes jeg er småspist, og det er jeg kanskje, men jeg tror de ser ensidig på kostholdet mitt og antall måltider, samt at man må ta i betraktning at jeg ikke er så voldsomt fysisk aktiv ...
På en vanlig dag kan jeg spise f.eks.:
To speilegg og to skiver bacon med et par håndfuller brekkbønner og løk stekt i godt med smør
En 150-200 grams type biff (ev. en stor kyllingfilet - men da med mer fett til. Eller to laksefileter, etc) med gode mengder smørdampet brokkoli (ev. mos av de samme grønnsakene, eller sellerirot, eller flaskegresskar etc), samt løk og champignon stekt i smør. Kanskje en sjysaus til.
Jeg synes heller ikke dette er så veldig mye, men mitt fokus er på å spise akkurat så mye som skal til for at jeg er behagelig mett, og så spise igjen når jeg kjenner jeg er sulten. Det går i grunn etter klokka. Spiser som regel mellom ti og tolv, og mellom seks og åtte.
Når jeg er flink med grønnsakene utgjør de i størrelse nærmest halvparten av måltidet mitt. Jeg inntar aldri rent fett på tom mage. Jeg hadde en periode hvor jeg drakk denne famøse magic bullet coffee som mange skrøt av. Det var kaffe hvor man vispet inn en til to teskjeer av henholdvis kokosfett og smør. Det mettet bra, men gikk så hardt på magen, at jeg måtte springe på do kort tid etter, og var småkvalm i en time eller to. Fløte har mye fett i seg, og det er lite eller ingenting i magen som det kan få jobbe sammen med når det er det første du har i deg på morgenen. Om du ikke orker mat så tidlig, så la det heller være, og spis noe skikkelig når du først er sulten. :) Helst noe "hel" og ren mat. Kjøtt, grønnsaker etc. Kjøtt har også fiber i seg. Farsemat som er utblandet (dersom burgeren du snakker om er kjøpt ferdig) bør du prøve å begrense. For meg er sånt noe "nødmat". Om du endrer på ting, og fortsatt plages, kan fiberhusk binde magen. Det samme med blåbær.
Ja, men du kan ikke sette dette opp mot personlige anekdoter når du svarer et menneske som du ikke vet om har de samme metabolske utfordringene som deg. Jeg regner med at du også ser at dette et ganske lite dagsinntak for et voksent menneske dersom du ser litt utenfor deg selv og din egen historie ift. mat. :)
På den menyen ville jeg hovedsaklig lagt til en salat til lunsj, med en håndfull reker eller et egg eller et par ss tunfisk. Og litt mer grønnsaker til middagen. Men de andre måltidene syns jeg ikke er sjokkerende på noe vis. Antar det er ferdigskivet ost til frokosten, 1skive ostehøvlet blir i minste laget. Som sagt tar jeg utgangspunkt i at TS antagelig ikke har spist enorme mengder før kostomleggingen, ikke mitt eget forhold til mat. Kommentaren var for å vise at dette ikke er lite ift konvensjonelle kostholdsråd om vektnedgang, og at det ikke er så sjokkerende som det hevdes her at man har et slikt inntak.
Nei, nå må du gi deg ...
Jeg tok, for moro skyld, og la sammen antall og ca gram av matvarene, rundet til og med litt opp ettersom jeg ikke var sikker på type burger eller dressing, eller mengde fløte (tok sats på 30 gram, som forsåvidt er mye i en kopp kaffe), for å få et ca antall kalorier i løpet av trådstarters angitte dagsinntak, og kom så vidt over 500 kcal på en dag. Synes du virkelig det er ok og ikke lite? En skvett fløte, to (ferdigskivede) skiver norwegia, tre tomater, 30 gram dressing, en 130 grams hamburger? Det er IKKE nok mat for et voksent menneske. :nei: Om du mener at konvensjonelle kostholdsråd fordrer en snau fjerdedel av en voksen kvinnes næringsinntak, anbefaler jeg deg å lese dem på ny.
Jeg gjorde som Photo, regnet grovt ut hvor mange kalorier dette blir og uten fløten er det rundt 500 kcal. Det er ikke på noen måte nok næring og det norske helsevesenet har neppe anbefalt noen å spise så lite som dette. Jeg spiser på en vanlig dag ca. 1500 kcal og det er heller ikke store mengder mat, men et normalt inntak for en kvinne på min størrelse med mitt aktivitetsnivå.
Trådstarter sier ikke noe om evt smør til steking av burger, type dressing osv. Om hunfølger ketose-fordelingen med 5-20-75 bør det jo komme noe fra det. Og en halv dk fløte gir 180 kcal (og evt en ss smør rundt 100 kcal), så det skal jo ikke mye av dette til for å øke næringsinnholdet.
Og, selv om det ikke er temaet her, så må det være deilig å aldri ha vært satt på kur av helsevesenet og beholde den naiviteten. I slutten av tenårene ble jeg tildelt en meny på 7-800 kalorier (kjemisk fri for fett), selv om jeg var aktiv og trente bl.a fotball flere ganger i uka. Så å si at de ikke anbefaler slikt er jo bare tull!
Problemet er jo det samme - du sier at du ikke synes det er lite mat, og trekker trådene til sultekurer fra åtti- nittitallet. Joda, jeg har også blitt satt på sånne dietter av leger da jeg var barn, men det har jo ingenting med de generelle anbefalingene av i dag å gjøre. Prøver du virkelig her, med disse argumentene, å si at det er helt gangbart for trådstarter spiser 500-800 kcal om dagen? :o
Det jeg prøver å si, om dere gidder å lese innleggene mine UTEN å legge alt mulig jeg har sagt før eller siden i dem, er at OM trådstarter har kommet fra et sulteregime ala det man kan finne på å leve etter om man har vært borti f.eks helsevesenets råd til oppvoksende ungdom så er dette et ok utgangspunkt, om man etterhvert legger til en lunsj og mer grønnsaker. Men for en person som kanskje har spist som dette i årevis og så blir tutet ørene fulle av (på en ikke veldig pedagogisk måte) at det er alt for lite kan det slå på alle bremser både ift kosthold og å ta rådene til seg.
Og ærlig talt, hvor mange jenter på slanker'n kjenner dere som spiser mer enn dette da, uavhengig av kosthold? Jeg kan hvertfall ramse opp ti av mine nære bekjente uten å tenke meg om engang som ligger på et lignende kosthold, minus fløten men pluss et par skiver brød. Og hvertfall en av dem falt rett av lavkarbo igjen da hun forsøkte det fordi hun opplevde et spisepress som ikke funket med hennes tidligere erfaringer.
Jeg kan uansett ikke se at matmengden, eller mangelen på, skal gi slike mageproblener. Heller tvert i mot.
Så til TS. Kutt ned på kaffen, og legg til litt mer grønnsaker, og etterhvert en litt mer fast lunsj. Men ta det i eget tempo, og ikke la deg skremme til å tro at du har spiseforstyrrelser bare fordi du ikke spiser som en hest.
Jeg synes ikke det ligger noe press i det, kun en konstatering av det åpenbare. Jeg forholder meg bare til din påstand i denne tråden om at at du ikke synes det er lite mat. (Kan ikke se noe sted at jeg har henvist til noe du har skrevet før eller ... siden ...) Jeg er uenig, men greit. La oss ikke okkupere tråden med å rope i skogen.
Jeg prøver å holde meg under 20-25 g. karbo dagen. Jeg bruker ekte smør fra Tine når jeg steker mat, og burgeren jeg skrev at jeg spiste er fra grillstad. Jeg synes det er greit å bruke dette type smøret og fløten for det er der jeg får det meste av fettet i fra. Er ikke spesielt glad i å spise f.eks fett fra koteletter, kylling osv. Synes konsistensen er ekkel og blir dårlig av det. Jeg trener 3-4 ganger i uka og har merket i det siste at jeg har vært helt gåen så jeg skal bli flinkere på å spise mer, så får jeg kanskje også bedre framgang på trening.
Har vært flink å spise mye mer grønnsaker ( brokkoli, spinat, salat, paprika og selvfølgelig cherry tomater;) ), spist lunsj de to siste dagene og ikke kaffe m/fløte på tom mage eller magnesium på morgenen. I dag da jeg var på toalettet var det faktisk i fast form! :D Så jeg vil takke masse for gode råd! :) Ha en fin dag alle sammen :)
Litt mer mat hadde gjort seg.:) Du sulter deg ned og det fungerer kanskje godt der og da, men i lengden vil det straffe seg. At andre slanker seg på denne mengden mat er overhodet ikke noe å basere "gode" råd på.
Ellers så kan det være noe i der smgj sier ang magnesiumet. Det kan hende du tar for mye av det? Og flytt det til kvelden.
Du må ikke spise masse synlig fett for å få i deg mer enn dette. Makrell i tomat, laks, ørret, grov leverpostei, gratinerte grønnsaksretter, magrere kjøtt med en skje rømme til, tacosalat, gryteretter osvosv. Det er masse du kan spise uten følelsen av å bøtte innpå med rent fett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.