< Tilbake til oversikten

Lavkarboboller med cc og mandelmel

#1

Yrla sa for siden:

Sett ovnen på 180 grader.
Smelt 76 g smør (setersmør)
Visp bare raskt sammen 4 medium store egg (225g),
deretter 1 ts ren stevia, litt salt, 1 ts ekte vaniljepulver( du finner det på ebay.com og iherb.com, eller bruk essens, men ikke vaniljesukker)
og 235 g cottage cheese, mager, og visp litt til.

Hell oppi smøret og så 327 g avfettet mandelmel (fra funksjonell mat)
(Nå finner du avfettet mandelmel i de fleste matbutikker + helsekost.)
Visp sammen og trill ut 10 boller og sett på et bakepapir på et stekebrett.

Jeg bruker rare tall fordi jeg vil gi nøyaktig antall kalorier, som er 209,7 pr bolle, fordi hele deigen er 2097 kalorier.

Stekes i et sted mellom 10 og 20 minutter.
De er kjempegode og fuktige.

Før brukte jeg proteinpulver i, men det fikk jeg luft i magen av. Om du ikke får det kan du erstatte 40 g av mandelmelet med whey proteinpulver. Mulig du vil redusere noe på steviamengden om pulveret er søtt.


#2

Yrla sa for siden:

Disse smaker ikke egg, som mange er lei av. Apropos det, man kan jo droppe noen av plommene og bruke eggehvite i de oppskriftene som smaker egg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.