< Tilbake til oversikten

Får i meg altfor mye protein

#1

Roy1970 sa for siden:

For at jeg skal bli mett, og samtidig holder meg unna karbohydrater, spiser jeg mye kjøtt-produkter (det være seg diverse kjøttpålegg, kjøtt til middag osv...), egg, litt nøtter (ca 50-100 g/dag), frø, osv.
Hver dag havner jeg på ca 200-300 g protein og ca 100-150 g fett.
Hjelp! Hva kan jeg gjøre annerledes for å redusere proteininntaket?


#2

nellie sa for siden:

Må nesten spise mer fett isteden da.:)


#3

Lillemy71 sa for siden:

Det er litt vanskelig å bedømme hva du skal endre på med så lite opplysninger.
Hva er din høyde/vekt?
Hvor mye skal du ned i vekt (om du skal ned)?
Hvor mye karbohydrater tillater du hver dag?
Er du i ketose/kjører ketogen diett?
Spiser du grønnsaker?

Ketose og tilnærmet null kh er ikke ensbetydende for vektnedgang og man skal normalt ha en god del grønnsaker (av typen som vokser over jorda + sellerirot kan brukes) for å få et balansert kosthold med.

2-300g protein og 100-150g fett daglig høres ut som enorme mengder med mat. Men det er egentlig litt vanskelig å si når man ikke vet hvilket utgangspunkt du har og hvor du vil hen med kostholdet.

2-300 g protein, tilsvarer ca 850-1250 g ren kyllingfilet daglig eller 1,6 (25 stk) - 2,5 (ca37 stk) kg egg daglig (forutsatt at du ikke inntar andre proteinkilder da). Hva med å legge ut en oversikt over hva du typisk spiser daglig og mengder (helst i gram) så er det lettere å avgjøre hvor du skal endre?

Slik som det ser ut nå for meg spiser du mer enn nok både fett og proteiner (forutsatt at mengdene du har oppgitt er riktig) og bør heller få inn mer grønnsaker og ikke mer fett.


#4

nellie sa for siden:

200 gram protein
150 gram fett
Også sikkert lite karbohydrater, si maks 40

Det gir en fordeling på 9 % karbohydrat, 44% protein og 47% fett.

Synes ikke det er så mye tvil om at her kan det være greit å kutte ned på protein og øke på med fett. Spesielt siden sult er et issue.

Å kutte ned på totalt næringsinntak kan sikkert være en idè, alt etter hvor mye du veier, men det er ikke så veldig lurt akkurat nå, hvis du er så mye sulten. Bytt ut en del av proteinet med fett. Ikke spis så mye kjøttpålegg, lag heller mat. Fete meieriprodukter kan være et greit sted å starte. Det gir mye fett. Bruk mer olje, smør osvosv. Du trenger ikke overdrive fettinntaket, men du kan fint eksperimentere litt og få byttet ut litt kjøtt med fettrikt tilbehør.


#5

Rin sa for siden:

Sånn for sikkerhets skyld - det er ikke vekta av kjøtt/egg/nøtter det er snakk om?

(Teit spørsmål, men det finnes mange misvisende tekster som kaller proteinholdig mat for bare protein, og sånt blir det gjerne rare regnestykker av...Og en 200grams biff er jo ikke det samme som 200 gram protein.)


#6

Lillemy71 sa for siden:

Tenkte på det samme og da er jo 2-300 gram kanskje lite ;) er derfor jeg etterspør hva faktisk dagsmeny er før vi begynner å slenge ut råd i hytt og pine :D


#7

Roy1970 sa for siden:

Jeg er 198 cm og veier 87 kg. Jeg trimmer moderat ( 2-3 rolige joggeturer i uka). Ønsker å begynne med litt styrketrening for å bygge litt mer muskler. Anbefalt daglig kaloriinntak er ca 2800 kalorier.
2800 kalorier forsvinner veldig fort :)
PS det er snakk om vekta på kh, proteiner og fett, ikke maten i seg selv ;)


#8

BenteR sa for siden:

Kunsten blir å bytte ut protein med fett.
Jeg spiser ca 125 g protein og 305 og oppover med fett. karbohydrater ligger mellom 15 og 25 pr dag.
Siden jeg ikke spiser noen meieriprodukter, egg eller mandler/nøtter (er multiallergiker) har dette gjort at jeg bruker noe mer olje enn tidligere.
Noe så enkelt som å ha ei ss kokosolje vispet ut i kaffiene lurer lett inn litt ekstra fett.
I tillegg velger jeg helt bevisst å bruke fettrik mat og ikke fileter og biffer som hverdagskost.
Ei kjøttgryte kokt på bibringe eller hale vil gi deg mye godt fett og ikke så mye protein. Det smaker nydelig og er deilig å ha ferdig i fryseren + det er rimelig mat. Det samme med for eksempel suppe kokt på sau.


#9

Roy1970 sa for siden:

Hvordan skal man forholde seg til laktose i melkeprodukter? Er det likt som "vanlig" sukker?


#10

BenteR sa for siden:

Laktose er melkesukker som gir karbohydrater som påvirker blodsukkeret, så svaret er ja;
karbohydrater i melkevarer regnes som karbohydrater ellers.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.