< Tilbake til oversikten

Ok, Question:

#1

Greeta sa for siden:

Jeg er på ketolysekuren, og har lite matlyst igrunn. Søtsuget er borte (hurra!!).
Men det som jeg lurer på da...: vil jeg forbrenne fett saktere/gå ned i vekt saktere, når jeg ikke klarer å spise så mye?? Med tanke på at fett forbrenner fett som man hører... Vil jeg ha raskere vektnedgang ved å spise mer? En typisk dag kan være 2 brødskiver og middag, eller omelett og noen brødskiver.. 2 måltider daglig, ikke 4!!



#3

Kanutten sa for siden:

To brødskiver og middag forteller overhodet ikke hva du spiser. Du må nok være mye mer spesifik.


#4

BenteR sa for siden:

Om du er på keteolysekuren, så lurer jeg på hvor brødskivene kommer inn i bildet?

En typisk dag: Frokost: egg og bacon. Lunsj: issalat med litt tomat, paprika, agurk, stangselleri, oliven, fetaost, skinke og rømmedressing. Middag: biff med kokte grønnsaker og saus. Kvelds: litt ost, ostechips (osteskiver stekt i ovnen), eller sukkerfri gelé med vispet kremfløte. Drikke: mineralvann, vann, te, kaffe, rødvin, tørr/halvtørr hvitvin, lavkarboøl (f.eks Hansa Ultra, Tuborg Lite og Ringnes Lite) og lightbrus (Pepsi Max, Cola Zero osv).
kilde www.ketolyse.no/hvordan-slanke-seg

Man kommer i ketose ved å sulte seg også, men ketolysekuren baserer seg på at man ikke skal sulte seg ned i vekt men erstatte mye av karbohydratene med fett, slik at man ikke spiser mer enn 15-20 karbohydrater pr dag, og disse skal hovedsaklig komme fra grønnsaker.


#5

Greeta sa for siden:

Brødet.... : forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25639

Har ikke helt matlysta på ketolysekuren, så to "brødskiver" under to karber per skive, pluss middag med grønnsaker, eller omelett osv. Ligger rundt 10 karber per dag. Men det svarer jo ikke på spørsmålet mitt, om mengde mat er viktig for vekttap :) vanskelig å få i seg mat, føler ikke noe sult mer


#6

Spinnerette sa for siden:

Kaloriunderskudd er kaloriunderskudd, og du går antageligvis ned om du spiser lite, problemet er at du ødelegger for kroppen på sikt ved å spise for lite (den berømte spareblussen). Er ofte det som fører til vektøkning når man begynner å spise mer normalt igjen.
Om du ikke klarer å spise så mye, ha fløte i kaffen, ha masse pålegg på brødskivene dine, prøv å spise næringstett mat, som fks nøtter. Om det ikke er så mye i volum, få iallefall i deg nok energi, det er megastress for kroppen å ikke få nok, og som sagt, det vil ødelegge for deg på sikt. Lykke til. :)


#7

Torkil sa for siden:

Hei
Spiser man mindre enn ca 1200-1600 pr dag Kcal (kalorier) pr dag vil stoffskiftet reduseres og forbrenningen dermed bli mindre, ditto vekttap. :(
De fleste vil ha behov for 20-24 Kcal pr kilo kroppsvakt for å lykkes med ketolysekur / ketogen diett. Litt mer for de som er mye fysisk aktive.

Man kan også på ketogen diatt spise så mye at vekten ikke går ned.

For de fleste vil fravær av sult og søthunger ofte gjøre at man gjennomfører kuren ved å spise seg mett, ikke stappmett i de ting det er lov å spise på dietten.

Lykke til
Torkil :)


#8

Greeta sa for siden:

Takker for svar!
Jeg blir litt desperat kjenner jeg, har gått opp 1 kilo den siste uka? o.O Spist mindre pga lite matlyst. Men da lurer jeg på pålegget jeg har brukt på "brødet"! Synes ikke skinke/ost osv er godt nok på "brødet", så har spist krepsesalat fra salatmesteren.. er 5carb per 100 g i den, gjør et tynt lag at jeg legger på meg? (for mye carber??) Utenom det har jeg spist litt egg, bacon, grønnsaker osv, litt ymse dag for dag etter hva jeg orker. Følger boken din Torkil, men MÅÅ liksom ha de 2 "brødskivene" om morran (1 morgen, 1 til lunch som regel), er ikke særlig på høy fet mat da, som bacon osv.. Og salat gjør meg ikke mett. Sjekket ketostix, har falt ned 2 grader, ligger på lav forbrenning.
Men har meldt meg på treningssenter nå, det får jo god effekt i lengden.


#9

Greeta sa for siden:

prøver å styre mest mulig unna kjøttdeig, har det kun én gang i uka. Bør jeg styre helt unna kjøttdeig?


#10

BenteR sa for siden:

Kjøttdeig er jo bare oppmalt kjøtt og fett (om du ikke velger sorter som er tilsatt masse vann og salt da) og er derfor en genial mat for oss lavkarbere.

Det er helt normalt å spise 2 måltid på lavkarbo siden vi bruker fett som energikilde og dermed holder oss mette likevel, men det blir feil om man ikke spiser nok til å få dekket kroppens behov.

Jeg vil anbefale deg og f.eks. bruke fløte i kaffien om du drikker det for å lure i deg litt mer fett. jeg tåler ikke meieriprodukter og bruker derfor av og til 1 ss kokosolje i kaffien (pisker det i med stavmixer).
Ellers er det godt med smoothier, og de kan greitt lages og ha i kjøleskapet og så bare riste dem opp før servering.
Jeg har også stort sett alltid stekte kyllingvinger eller karbonaderuller, grønnsaker i staver + hjemmelagede dipper stående i kjøleskapet, slik at det går greitt og nappe en sånn dann og vann uten at det trengst å føles som et helt måltid. Stekt ost husker jeg også var skikkelig snadder om jeg hadde lyst på noe godt. Ellers er saltbakte mandler snadder, eller helt enkelt nøtter naturell som småspisemat.
Lever du på bare 10 karbohydrater pr dag, så ligger du UNDER det som anbefales for ketolysekuren. Der anbefales det mellom 15 og 20 karbohydrater. Siden storparten av karbohydratene skal komme fra grønnsaker, så vil det bety at du ikke får i deg nok grønnsaker. Grønnsaker er ikke bare næringsrike, men også rike på fiber, noe som igjen hjelper hele tarmsystemet vårt.

Jeg har aldri brukt kjøpesalater som underlag for pålegget på brødskivene/knekkebrødene jeg har laget, men brukte i stedet ostehøvelen og høvlet et tykt lag ekte smør på skiva, og så hadde jeg alltid på paprika, vårløk, rødbeter, etc oppå pålegget + jeg er en svoren fan av majones (lager min egen her hjemme, og den er både god og sunn og har mye olje i seg).

Når det gjelder salater, så har jeg aldri blitt mett av disse sakene man får kjøpt med et tonn kinakål, litt paprika, tomat og mais og kankskje 12 reker. En salat for meg er for eksempel hjertesalat, stekt bacon og stekt sopp, rødløk, paprika, agurkbiter og selvsagt en god dressing over. Før jeg ble allergisk mot meieriprodukter brukte jeg også ofte å rive f.eks. parmesan ost over og jeg elsket å bruke en blanding av rømme og fløte og majones, litt ketchup, kajennepepper og hakket sylteagurk som dressing. Nå kanjeg ikke det lenger og bruker derfor enten helt enkelt oljedressing tilsatt f,eks, frest hvitløk og sesamfrø eller kanskje en dressing der jeg blander majones med min hjemmelagede sweet chili saus (oppskrift her på forumet).
Pointet er at mine salater inneholder både fett og protein og dermed metter de mer.
Det finnes alltid en løsning bare man leter:)

Om du spiser så lite at du er i kaloriunderskudd, så vil du selvsagt sulte deg ned. Folk som ikke får mat blir jo tynnere, men det er ikke en spesielt sunn måte og gjøre det på + faren for at du flyr opp i vekt når du engang sprekker er veldig stor.

Jeg ville anbefalt deg og planlegge, gjerne også bruke en tabell slik som på www.diett.no, der du planlegger hva du skal spise en uke og lager det i størst mulig grad klart før uken starter. Siden du velger ketolysekuren, så skal du passe på at maten din pr dag inneholder mellom 15 og 20 karbohydrater og at dette blir fordelt utover dagen. Normalt sett tenker vi ikke kalorier i starten, men spiser oss passe mette. Det er om du etter en tid kommer på et platå der du står stille at vi pleier å se på kaloriene. Du må bare passe på at du får i deg nok kalorier, siden sulting ikke er bra.
Velg mat som du vet du liker/har lyst på og pass på at du får i deg nok vann og også salt.


#11

Lillemy71 sa for siden:

En kilo opp trenger ikke å være fettvekt i det hele tatt. For det første er vektene vi har hjemme ganske unøyaktige og faktisk avhengige av hvordan vi står de. For det andre kan vekta variere så mye som 2-3 kg pga av syklus, salt mat, kunstig søtning og andre ting som binder vann i kroppen. Og hvor lenge har du holdt på? Det kan ta opptil 3 mnd for kroppen og venne seg til fettforbrenningsmodus, man må bare holde ut og spise "riktig". Det er desverre ikke slik at at man nødvendigvis raser ned mangfoldige kilo i uka for det om man er på en ketogen diett. Ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang. Det vil være individuelle forskjeller og det kommer an på hvor mye du har å ta av i utgangspunktet, samt mange andre faktorer. Det bør heller ikke å være et mål i seg selv å rase ned i vekt, for det er ganske greit at hud og hodet også faktisk henger med på vekttapet. Det virker som om du stresser noe fryktelig med dette og det er en partystopper i seg selv. Få orden og rutiner på kostholdet, slapp av og nyt all den gode maten du faktisk kan spise på dette kostholdet og det uten å være konstant sulten :)

Hvis du absolutt må ha brødet ditt, hva med å lage en skive med smør majones og et egg + grønnsaker? Som andre nevner det er ikke om å gjøre å ligge lavest mulig i kh inntak og du må få i deg masse, varierte grønnsaker.

Jeg regner med at det her er fargen på ketostixen du sikter til? Og det har ingenting med forbrenningen din å gjøre. Ketostixen gir deg kun en indikasjon på hvor mye overskuddsketoner det er i urinen. Mørk farge tyder på for lite væskeinntak og lysere farge mer væske i kroppen. Man kan også bruke opp ketonene (f.eks ved hard trening) og ha null utslag, men man er fremdeles i ketose. Noen mister også utslag på stix ved menstruasjon. Ketostix er unøyaktig og ødelegges raskt etter åpning av boks, hvilket også kan gi null utslag, det blir bare stress å tisse på de stripsa hele veien. Du er i ketose om du ikke spiser mer enn 10 g til dagen (eller under 25-30 g for den slags skyld). Hiv stixa og stress ned.:cool:


#12

Greeta sa for siden:

Jeg har gått på kuren 5-6 uker nå. Og minus kun én kilo, på de ukene.. Varierer veldig mellom 82-84, men går jaggu ikke ned.. Spiser riktig mat, men spiser nok ikke nok grønnsaker nei, blir bare litt brokkoli/blomkål/tomater til middag.. Skal ha på salat på brødskive, og prøve og ha salat til et måltid per dag :)
De dagene her hvor jeg har gått OPP igjen, har jeg spist "brødskiva" med hamburgerrygg. Og rent kjøtt med grønnsaker til middag, med litt jacobs saus. Kun vært to måltider om dagen, ettersom jeg har liten matlyst. I dag var det slengt sammen kjøttdeig, tomat, bacon, ost, pizzasaus (5carb), altså pizza uten pizzabunn. Men kan ikke se hvordan "brødet" kan være negativt? Er jo nøtter og egg der, gode kilder.
Har jeg vært hypp på noe godt utenom, har jeg slengt i meg pittelitt spekemat.

Er desverre ikke aaaaaltfor hypp på egg, ost og alt som er bra for lavkarbo!! Sliter litt der altså. Kaffe drikker jeg ikke lenger, ettersom det er litt karbohydrater i det. Men må absolutt spise MER grønt, for å få i mer carbs, ser jeg spiser for lite av det.

Kan for lite karbohydrater hemme vektnedgang?? eller grønnsaker etc?

Takk for tips om diett.no, skal kikke på det!! Trenger definitivt en PLAN, er altfor dårlig ennå på å finnne på ting på sparket :(

Takk for svar, alle hjelpsomme mennesker!! Er grassalt rookie på dette kjenner jeg.. Blah.. :(


#13

Cyan sa for siden:

Det er en lavkarboblogg der ute på verdensveven med ukentlige måltidsplaner som kanskje kan være fin for deg. Den heter lavkarbotips (google it). Fins sikkert flere av dem med ukesplaner også, men den jeg kom på i farta. Ellers er det tråder i oppskriftforumet hvor folk legger inn hva de skal ha til lunsj og middag i dag. Fin for inspirasjon de også. Husker ikke i farta om ketolyseboka har dagsplaner, men den har i hvert fall en del oppskrifter. For å få i deg mer grønnsaker, lag mos av dem.


#14

Lillemy71 sa for siden:

Torkil skriver vel i ketolyseboka si (eller om han har svart det her på forumet) at for lite grønnsaker og for lite variasjon i disse kan stoppe vekttap. hamburgerrygg og spekemat (og andre bearbeidede kjøttprodukter) har mye salt og det igjen binder vann i kroppen. Du bør satse på rent kjøtt/fisk/fugl med masse grønnsaker og da ikke bare salatblader. Plukk naturlig fete kjøttstykker, du trenger ikke nødvendigvis pøse på med fett i tillegg. Begrens bruken av melkeprodukter og kunstig søtning. Litt nøtter og bær er bra men ikke ubegrensede mengder. Slike lavkarbobrød er partystopper for mange pga av mye nøtter og frø. Få i deg masse vann og husk at når du lager middag, kan du jo lage litt ekstra som kan være frokost/lunch neste dag. Frokost må ikke nødvendigvis være brød.

Hva som gjør at vektnedgang stopper opp er veldig individuelt, og du må nesten finne ut av det selv. Stress er partystopper nr.1. dessuten er det viktig å lese seg opp for å forstå hvordan dette virker. Sats på rene matvarer og masse grønnsaker, ikke vær hysterisk redd for kh (trenger ikke å ligge på 10 g daglig) . Du kan fint spise 25-30 g kh daglig, der mesteparten er fra grønnsaker. Og det blir faktisk en del grønnsaker det, om du veler av de som vokser over jorda. Du etterspør matplan, ser at du har ketolyse som filosofi, vel i boka er det både oppskrifter og matplan.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.