< Tilbake til oversikten

Dumt nybegynnerspørsmål

#1

chmarkussen sa for siden:

Mener dere at jeg som vanligvis har spist pasta/kjøtt/grønnsaker. Skal droppe pasta, men legge til kremfløte og bacon så vil jeg gå ned i vekt?


#2

BenteR sa for siden:

Lavkarbo betyr at man begrenser karbohydratene, ikke bare i pasta, men i all mat. Alt under 150 karbohydrater pr dag går under definisjonen lavkarbo. Innen lavkarbo er det mange retninger. Noen foretrekker den retning, mens andre foretrekker en annen. Lavkarbo er ingen kur, men en livsstil, hvilket betyr at selv om du går på lavkarbo og går ned de ønskede kiloene, så vil de vanligvis komme tilbake om du går tilbake til ditt tidligere kosthold
Du skriver at din kostholdsfilosofi er din egen, og du sier ingenting om du har et pyntekilo eller fem du vil bli kvitt eller om det er snakk om overvekt.
Lavkarbo betyr at man forbrenner fett siden kroppen ikke får tilført for mye karbohydrater. Lavkarbo er vektregulerende.
Anbefaler deg å lese f.eks. nybegynnertrådeneller denne lillemaane.com/lchf/lavkarbo3minutter.pdf
Selv valgte jeg en myk tilnærming til lavkarbo; først kuttet jeg ut alt som inneholder sukker og så etter et par uker kuttet jeg ut poteter, korn (inklusive pasta) og ris. Jeg brukte litt tid til å finne min retning og i starten valgte jeg å følge dr. Hexeberg (bøkene hennes finnes på bibliotekene og boken "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter" ble min inngangsport til lavkarbo). Hun anbefaler et moderat lavkarbo på 50-70 karbohydrater pr dag.

Velkommen hit forresten!


#3

sylwester sa for siden:

Hei og velkommen.

Ja. Det var vanskelig for meg å tro dette og jeg gikk på denne dietten med tro at dette ikke ville virke, men det viste seg at det gjorde det til de grader. Hvorfor det virker er ikke godt nok dokumentert enda, men teorien er at leptin blir utløst når du begynner å spise og at det når hjernen kjappere enn om du i tillegg har mye insulin i blodet. leptin forteller hjernen at du er mett. Insulin forteller celler å lagre fett. Dvs. det er ingen perfekt måte hvor kroppen får vite at du har spist deg god og mett, men en tilnærming som slutter å virke optimalt hvis du inntar for mye karbohydrater. Ved å gå for veldig like karber vil kroppen være mett på et betydelig underskudd. F.eks. så ligger jeg på 1400 kcal i gjennomsnitt. (kalkulert på basis av vekten av salaten på jobben og porsjonene hjemme, alltid i ettertid). Mye av det er ren olivenolje og rømme.

Det finns steg i livet (pubertet, graviditet) der kroppen bruker de samme triksene til å øke kroppsmassen vår. Problemet er at mange av oss spiser som om vi skulle vært gravide hele tiden og det skaper et overvektig samfunn.


#4

index sa for siden:

Bacon og fløte er ikke de beste fettkildene, jeg holder meg mer til egg og naturlig fet fisk og kjøtt. Men ja, mer fett gir deg energi og holder deg mett lenger. Høres rart ut, men du får en skikkelig aha opplevelse når du merker hvor mye bedre kroppen din har det på et slikt kosthold...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.