< Tilbake til oversikten

På stedet hvil - ost?

#1

Daartho sa for siden:

Leser at enkelte må holde seg unna ost i starten på en lavkarbo diett. Tror jeg nå har oppdaget at jeg kan være en av dem...:(
Har et par spørsmål jeg ikke finner svar på her inne. Hvor vanlig er dette? Er det mange av dere som har hatt problemer med ost? Hvis dere hadde det, hvor lenge varte det, og gikk problemet over?


#2

Ethereal sa for siden:

Mitt første spørsmål blir hvor mye ost det er snakk om, og hvor stort inntaket ditt er. Jeg elsker ost, og hvis jeg spiste for mye av denne veldig energitette matvaren, så ville det i seg selv være nok til å bremse vekttap (da termodynamikk funker på meg og jeg faktisk må spise mindre enn jeg forbrenner).

Og, du gikk over til LCHF fra pulverkur for kort tid siden, sant? Du kan gjerne gi det litt mer tid. Men, mye ost blir fort mye kalorier. Og mange av oss må faktisk ha et visst kaloriunderskudd for å gå ned i vekt. De originale reglene til Atkins, for eksempel, innebærer begrensning av ost, spesielt i begynnelsen.
[url="http://www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#3

nellie sa for siden:

Ost = mye proteiner. Men enig med Prettypony. Gikk ikke du over fra pulverkur for type to uker siden? Dette er ikke tiden for å lure på partystoppere, det er tiden for å innse at dette vil ta tid.


#4

Carisma sa for siden:

Om du ser bort fra kalorifokuset som dessverre har blitt et obligatorisk argument her inne så snart noen spør om noe, så inneholder ost en god del proteiner. Regner med det er "vanlig" ost du inntar? Fete oster er ofte mindre problematiske enn vanlig gulost.


#5

Daartho sa for siden:

Ja, jeg er rene ostomanen:D
Jeg har tatt noen sneier norvegia eller brie til kvelds, men har prøvd å holde total kalori inntak under 1700 etter jeg gikk fra pulver til lavkarbo for et par uker siden. Har også holdt med under 20 karbo for å holde meg i ketose som jeg har vært i, i 5 uker tilsammen.


#6

Daartho sa for siden:

Har variert med Norvegia og brie. Kanskje jeg skal prøve igjen forsiktig med brie?

Mener jeg har sett at enkelte må holde seg helt unna ost??


#7

TrillTrall sa for siden:

Hvilke oster regner du som fete? Såvidt jeg har sett inneholder mer eller mindre alle typer fast gulost (edamer, norvegia, jarlsberg osv.) rundt 27% fett...


#8

Daartho sa for siden:

huff ja, innser at det vil gå saktere nå. Men det er jo lettere å holde motivasjon når det raser nedover... :o


#9

Carisma sa for siden:

Ja, ost har vært en kjent partystopper i alle år jeg har vært på forumet. Sammen med melkeprodukter generellt og nøtter. Før var det vanlig, om man hadde platå i mer enn fire uker, å ta en såkalt "Nille-uke" (etter en av de mest erfarne og kunnsakpsrike her i starten med nicket Nille): Det var ca det samme som Atkins induksjon hvor man kuttet ut alt av melkeprodukter, nøtter o.l.
Det kan uansett være lurt å ta en slik tilnærming når du går fra pulver til mer næringstett kosthold. Se under Atkins-kategorien for info om induksjon.


#10

Daartho sa for siden:

Aha! Søkte på Nilleuke og fant mye bra. Takk for tipset! Skal også studere litt mer på Atkins induksjon (tror jeg har vært ganske nær den)


#11

Ethereal sa for siden:

Skjønner den, men det er begrenset hvor lenge det kan rase nedover. Og hvis du mistet 5 kilo i uken over tid, ville det vært grunn til bekymring for helsetilstand. :D

Å greie å holde på motivasjonen når det stopper opp eller går sakte blir din beste diett-venn for å greie deg gjennom et større vekttap. Da finner du ut at du kan stole på at dette går nedover hvis du bare holder deg til det du vet funker, også blir du ikke FOR stressa av vekta. :)

Beste motivasjonsverktøyet for meg har vært å ikke freake ut når ikke ekstra kilo blir borte over natta, for da blir jeg ikke panisk og gir faen i dietten og jeg ikke ser resultater på et par uker, og reagerer med å resignere og bare gi opp fordi det ikke funker. :D

Og du RASTE jo ikke opp i vekt. Sånn, ned fem kilo i uka og opp 5 kilo i uka hvis du gikk litt frivolt diettmessig i noen uker ville vært skummelt. :D
[url="http://www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.