Gå utifra mengden surmelk.
Bland mel og frø/nøtter/kli sammen med salt og natron. Lag en grop i midten og ha i surmelka. Bland godt sammen. Deigen skal bli ala trolldeig/plastelina, dvs den skal ikke henge fast på bordet. Trill en stor bolle og klapp den litt flat. Snitt et kryss med en skarp kniv.
Stekes i stekovn først på 230 grader ca 15 min, deretter ned til ca 180 grader til ferdig, ca 25 min +-.
Eller den kan klappes flat til en ca 1 cm tykk rund sak som kuttes opp i "kakestykker" og stekes på stekepanna.
Nydelig godt brød! Men glemte seff å ta bilde under baksten....
Denne fikk jeg lyst til å prøve. Er det viktig at det er avfetter madelmel? Og skal det være hele nøtter frø etc i resten eller skal de knuses eller males?
Jeg er på jakt etter brøderstatning som ikke er svampete:eek:
Er det ikke natron og solsikkefrø som blir lysegrønt når det blandes og stekes sammen? Jeg bakte ett eller annet lavkarbobrød en gang og det ble i alle fall lysegrønt! :lol:
Har ikke prøvd med ikkeavfettet mandelmel så jeg vet ikke om det er viktig eller ei. Men vet at noen tilsetter smør/olje i deigen. Prøv deg frem og gi gjerne tilbakemelding! :D
Jeg husker ikke hva det var som gjorde det lysegrønt, men det var natron og noe - jeg tror solsikkefrø var en del av det. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.