< Tilbake til oversikten

Lyst brød - yummy

#1

Lilibird sa for siden:

Endelig har jeg funnet et lyst brød som smaker godt. Dette brødet fant jeg via pintrest.

Lyst brød
75 g mandelmel (funksjonell mat)
4 medium egg
2 ss romtemperert smør
1,5 ts bakepulver

Bland sammen egg og romtemperert smør til smøret er små klumper. tilsett mandelmel og bakepulver og rør til det blir en glatt røre. Hell i en brødform ( jo mindre brødform, jo høyere brød). Stek på 200 grader i 25 minutter. avkjøl på rist.

Dette brødet inneholder 8,5 gram karber ( hele brødet) Jeg fikk 20 skiver ut av brødet og det tilsvarer 0,44 gram karber pr skive.
Fyll på med masse godt pålegg, så er 2 - 3 av disse små skivene mer enn nok til frokost eller lunsj.
Det beste av alt er at det smakte godt. For variasjon i smak kan man putte i litt ost, krydder eller urter.
Det kan være lurt å bruke mandelmel istedet for malte mandler, for det kan nok fort få litt "kakesmak" når man bruker malte mandler.


#2

missK sa for siden:

Prøvde dette brødet i dag, og tommel opp fra meg. Kommer til å tilsette noe greskarfrø eller no neste gang. :)


#3

sonjaera sa for siden:

Har du prøvd å fryse det?


#4

missK sa for siden:

Har ikke prøvd å fryse det.


#5

Lilibird sa for siden:

Jeg har ikke prøvd å fryse det nei. det hold seg veldig lenge i kjøleskapet.
Jeg syntes det var godt å finne et brød som ikke var proppfult av hele frø og kjærner. tror nok gresskarfrø passe veldig godt i brødet


#6

Photobscura sa for siden:

Bakte nettopp dette brødet på ren impuls. Brødformene mine er etter alle standarder ikke store, men brødet? Det er vel toppen 2 cm høyt. :p Det må ha vært tjue innmari små brødskiver. Kan foreløbig ikke si noe om smaken, da.


#7

Photobscura sa for siden:

Ok, da har jeg smakt, og min første innskytelse er at dette ikke er brød, det er kake! Testa en "skive" (eller, skjerv, ville jeg kanskje heller kalle det) med smør, sukrin og kanel, og det funka fint. Kan lage eplekake med denne som base, tenker jeg! Så selv om det ikke ble brød nok for min del (men nå liker jeg supergrovt brød bedre, forsåvidt, prøvde denne mest av nysgjerrighet), så takker jeg for genial base for kake. :D

Nå må jeg presisere at jeg har brukt ikke avfettet mandelmel, da. Men det gjør vel egentlig ikke så mye annet enn at det blir litt mer fuktig. Funksjonell mat sitt mandelmel synes jeg smaker parfyme. :o


#8

Kanutten sa for siden:

Ikkeavfettet mandelmel smaker mye mer mandel enn avfettet. Avfettet smaker omtrent bare mel. Så prøv en gang til med avfettet. :ja:


#9

Camomilla sa for siden:

Jeg synes det avfettede mandelmelet smaker nesten som marsipan nå, i motsetning til før. Vet ikke om Funksjonell Mat gjør noe annet i produksjonen sin, men personlig opplever jeg at mandelmelet har mye er egensmak nå enn tidligere. Litt trist fordi pizzabunn av mandelmel (har vært) en favoritt hos meg :o


#10

Photobscura sa for siden:

Helt enig. Derfor har jeg sluttet å kjøpe det. Mandelmelet jeg kjøpte nå var ikke avfetta, og det så jeg ikke før jeg kom hjem ... Finnes det andre avfettete mandelmeltyper å få kjøpt her i landet? Ikke for det - jeg fant jo ut at med det mandelmelet mitt, hadde jeg en perfekt base til kake. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.