< Tilbake til oversikten

Regne ut innhold på blandingsmat

#1

sonjaera sa for siden:

Jeg har funnet ut at jeg må være enda mer nøye med hva jeg får i meg. Jeg går ikke ned. Vil også finne ut tålegrensene mine.

Har derfor begynt med kostholdsdagbok. Enkelt og greit å følge helt til jeg kommer til middagen som kan inneholde mange forskjellige ting.

Hvordan gjør dere det med gryter, supper, panneretter osv? Hvis man feks lager suppe så kan man jo veie alt før man putter det oppi, men veier dere da tallerkenen etter der har forsynt dere? Man vet jo heller ikke hvor mye av hver enkelt ingrediens som havnet på akkurat min sleiv.

Sånn som feks i dag har jeg laget kyllingsuppe med kokosmelk og grønnsaker. Jeg vet jo ikke akkurat hvor mange desiliter jeg fikk i meg av kokosmelken når det er så mye annet oppi der.

Å regne ut middagen blir derfor veldig unøyaktig og redd for å gå på en smell der.

Håper dere skjønner hva jeg mener :) Hvordan gjør dere det?


#2

BenteR sa for siden:

Jeg regner ut hvor mye mat maten totalt inneholder, og anslå at jeg f.eks. spiser en sjettedel og deler da totalen på 6.
Spiser jeg mer, f.eks. en fjerdedel, deler jeg totalen på 4.
Er jeg veldig usikker fordi maten inneholder såpass med karbohydrater at jeg risikerer å få for mye (er diabetiker type 1 som ikke tåler insulin og MÅ regulere blodsukkeret svært strengt) veier jeg maten på min tallerk.


#3

synsegulla sa for siden:

Jeg regner ingenting, men følger ca med på karbohydratene. Jeg vet jo om jeg spiser mye eller lite. Kommer de fra grønnsaker bryr jeg meg ikke om det blir litt mye


#4

TrillTrall sa for siden:

De gangene jeg har gjort det har jeg regnet ut næringsinnholdet i alt sammenlagt og deretter regnet ut pr. 100 g. Så veier jeg det jeg spiser. Blir et slags gjennomsnitt da, men sååå grådig nøye er det jo ikke for de fleste av oss.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.