< Tilbake til oversikten

Kan ketose utløse spisevegring?

#1

Reset sa for siden:

Hei! Takk for fint forum og mange kloke brukere. Har søkt og prøvd å finne lignende tråder, men siden jeg ikke fant det, drister jeg meg til å starte en ny.

Spørsmålet mitt er om ketose kan utløse spisevegring? Jeg har gått på ketolyse-kuren i 5 mnd og mistet ca 30 kilo til nå. Nå stopper vekttapet opp, men jeg tror jeg vet hvorfor også. Jeg har ikke vært flink nok til å følge oppskriften 100 % og tenkt at det holdt å være i ketose.

Uansett, jeg sliter med å få i meg mat. Fra å ha vært et matvrak som ville spise til alle døgnets tider, er nå et måltid om dagen mer enn nok for meg. Har nettopp prøvd å lage meg frokost/lunsj, og det virkelig vokser i kjeften på meg. Mat er blitt helt uinteressant, til tider ekkelt.

Lurer litt på om man kan utvikle spisevegring i ketose, eller om det bare er det at jeg er vant med sånn en vanvittig appetitt som gjør kontrastene så store? Noen som har noen tanker om dette?

:confused:


#2

Yrla sa for siden:

Jeg velger å se bort fra uttrykket spisevegring. Det er normalt å spise langt mindre av slik næringstett mat enn karbohydratrik mat som brød, poteter osv. Karbohydrater er apetittvekkende, men lite tilfredstillende. Ikke vær redd for at du foretrekker å spise 1 gang om dagen. Du er ikke alene om det. Mulig det er belastende for kroppen, men om du ikke har magesmerter og fordøyelsen/avføringen virker fin er det ikke noe å tenke på.


#3

Carisma sa for siden:

Spisevegring blir nok feil ord her, men ja, man kan bli ekstremt matlei på denne kuren. I tillegg oppleves sultfølelse helt annerledes i ketose enn på høykarbokosthold. Mange opplever at kvalm egentlig betyr sulten.

Bruk mye krydder, let opp nye oppskrifter, ta en "sommeruke" som skaldeman kaller det, er noen av tipsene.


#4

Yonah sa for siden:

Spisevegring som i spiseforstyrrelse og manglende matlyst pga ketose vil jeg si ikke er det samme. Spiseforstyrrelser er noe som griper inn i livet på de fleste punkt og faktisk gjør deg en smule handicappet( i allefall slik er mine erfaringer, spiseforstyrrelse er en gjennomgripende tilstand som favner om livet på alle måter).

Det høres ut som du har havnet i et spor der du er kvalm fordi du spiser for lite( fult mulig å spise for lite i ketose, ofte kjenner en ikke sult, en er bare kvalm). Hva om du prøver litt forsikig med å innføre frokost, kanskje litt bær og krem(rømme evt om du liker det) og noen spiseskjeer cottage cheese. Det trenger ikke å være så mye, men om du starter forsiktig med bittelitt. Kanskje en 4-5 mandler som en start. Prøv deg frem til hva du takler. Jeg takler ikke egg om jeg er litt kvalm, det utgår på det sterkeste.

Det er ok å psise en gang om dagen, men spørsmålet er om du slik du beskriver det får i deg nok ved å spise så sjelden, siden du faktisk beskriver kvalme som symptom. Jeg har vært der mange ganger både pga ketose eller pga sulting pga spiseforstyrrelser og en havner i en karusell der sultfølelsen blir borte, men ofte med kvalme som symptom, noe som gjør at en gjerne ikke vil spise.


#5

Honningtre sa for siden:

Yonah sa egentlig akkurat det jeg skulle si. Er det virkelig sånn at du ikke er sulten? Hvis du kjenner ordentlig etter? Det er fort gjort å spise for lite på lavkarbo også, og det kan være deilig å ikke ha dette matsuget hele tiden. Problemet er at det kan slå ut i spiseproblemer. Det at det er ok å spise en gang om dagen, er en sannhet med modifikasjoner. Hvis du får i deg for lite mat, senker kroppen forbrenningen til det minimale, og vektnedgangen vil stoppe opp. Jeg har strevd blant annet med anoreksi, og har hatt mange perioder hvor jeg bare har levd på kaffe, te og vann i flere uker. Ja, det er mulig. Siden jeg har herjet så mye med kroppen min, stopper alt helt opp, og jeg går ikke engang ned i vekt når jeg holder på lenger. Så kjenn etter på hva som er sannest. Anbefaler deg å spise minst to ganger om dagen, helst tre - fire.


#6

Yrla sa for siden:

Jeg har hatt dager uten apetitt, men det var dager jeg spiste minimalt med karbohydrater. Ved å spise mer grønnsaker og bær ble apetitten i orden igjen.


#7

gladimat2 sa for siden:

Det utløser ikke spisevegring, men du kan føle deg utmattet i flere dager; det går over!

Gladimat2


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.