< Tilbake til oversikten

Salt

#1

kamp sa for siden:

Hvor mye salt er nødvendig? Hvor mye spiser dere?


#2

index sa for siden:

Mener å ha lest at man trenger ca 2 gram pr dag. Jeg salter maten til god smak og nøyer meg med det. Men det er klart, vi lavkarbere er ikke så utsatt for å få for mye salt i oss som andre. Blandingsprodukter inneholder myye salt...


#3

smgj sa for siden:

Jeg spiser salt etter smak og tenker som index at jeg unngår veldig mye "skjult" salt uansett. Pr i dag får jeg nok mest salt gjennom pålegg etter at jeg fant et godt lavkarbobrød..

Ekspertene strides selvfølgelig, men konsensus per i dag ligger på 1/2-1drøy ts salt daglig. (1,5-2,3g rent nNaCl)
Ved bruk av kun hjemmelaget mat så er det nok ikke særlig vanskelig å ende opp derimellom eller på den lave siden.

Jeg har stoffskifteproblemer og det er også ofte forbundet med binyreproblemer. Binyrene trenger salt - så jeg "skylder" på det i perioder hvor jeg har mer saltlyst. Jeg foretrekker et minst mulig renset "naturlig" salt med den tanken at da blir det kanskje med mer sporstoffer og veksler mellom havsalt (grovt i kvern) og steinsalt etter hva jeg finner og humør.


#4

Photobscura sa for siden:

Jeg salter maten grundig med skikkelig havsalt, drikker en del farris etc, men pga diverse malabsorbasjoner har jeg lett for å få mineralbrist. Og med både diabetes som gjør meg ekstra tørst, og et spiserør uten skikkelig fungerende muskulatur som trenger masse vann for å hjelpe maten ned i magen, er det lett for at kroppen skiller seg av med for mye. Så jeg er muligens et dårlig barometer, sånn sett. :p


#5

BenteR sa for siden:

Jeg begrenser ikke salt, og jeg er av dem som alltid vil ha salt. Blodprøver viser hele tiden at jeg tangerer den nederste grensen i referanseområdet selv om jeg altså daglig får i meg salt hovedsaklig som Maldonsalt eller Himalyasalt. Er også en hund etter f.eks. fenelår :o
Nå er jo min kropp ikke det beste barometeret siden jeg har bl.a. stive binyrer og en hel haug med autoimmune sykdommer.
Salt er livsviktig for oss, og jeg tror ikke det er sunt å få totalt salt-skrekk....


#6

Supera sa for siden:

Det er farligere å få i seg for lite enn for mye. En frisk kropp som ikke får i seg for mye karbohydrater skal klare å skille ut det som er for mye.


#7

Kanutten sa for siden:

Jeg er saltsnål deluxe. Grunnet ødemer på rare plasser knasker jeg ganske store doser vanndrivende. Det kan bli opptil 200 mg av en sort hvor anbefalt dagsdose er 10 mg. Jeg må derfor passe på å få i meg nok av kalium især, men også andre mineraler og salter. Oversikt over hvor mye har jeg ikke, men jeg spiser gjerne suppebuljongpulver med skje. :p
Jeg må sjekke elektrolyttene titt og ofte.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.