Som dere ser så ødela eplet mye i dag. Himla mye karbohydrater i et lite eple da!
Det jeg lurer på er. Jeg leste at epler hadde veldig lav GI. Så selv om jeg sprengte karbohydratene litt så har det kanskje ikke ødelagt så mye?
Skjønner ikke helt forskjellen på Gi og karbohydrater. Det er jo kun oppgitt karb på matvarene også. Når ser man på GI og når ser man på karbohydratene?
Vel, når du skriver kostholdsfilosofi "usikker" så er det litt vanskelig å guide deg... Uansett er ingenting ødelagt. 30g kh som tar 9,2% av energien er ikke utskeielse med mindre du har alvorlige helseproblemer som gjør at du må ligge veldig lavt på karbohydratene.
Men jeg kan svare på det med eplet i alle fall. Epler har lav GI fordi de har mye fruktose (fruktsukker). Fruktose må innom leveren for å bli konvertert til glukose. Leveren klarer bare å konvertere ca 50g fruktose til glukose. Resten blir lagret som fett. Men fruktose har altså lav GI fordi det må konverteres til glukose først og det skjer ikke på ett øyeblikk. Men siden fruktose går innom leveren er det det verste karbohydratet. Du ligger fortsatt under 50g, så du er ikke i noen fare for fettlever da.
Om du vil inkludere eplet eller ikke er jo opp til deg. Som sagt, det er litt vanskelig å guide deg når du ikke sier hva slags kostholdsfilosofi du har. Og uten å vite hvor mye du veier eller hvor aktiv du er, så er det vanskelig å vite om 1308 kcal er passelig for deg. Noe av det viktigste er jo:
Ble du mett av denne maten?
Du spiser utrolig mye protein og lite fett i tillegg til at du spiser lite generelt sett.Proteiner brukes til å bygge og vedlikeholde muskler, og en grei pekefinger er at du trenger mellom 1 og 2,5 gram protein alt etter aktivitetsnivået. Er du ikke i aktiv trening stort sett daglig er 1 gram pr kg normalvekt nok. Det vil si at om du anser din normalvekt/idealvekt til 65 kilo, så vil 65 gram protein være nok.
Ellers lurer jeg litt på hvorfor du velger fileter, det magreste som finnes og også CC mager? Jeg ville nok ført opp mye mer grønnsaker også på menyen, ideelt sett skal du spise grønnsaker til hvert måltid og det er fra grønnsakene karbohydratene hovedsaklig skal komme fra.
Når det gjelder epler, så virker de raskt inn på mitt blodsukker, faktisk er epler standard i håndvesken min på turer i tilfelle føling...... Det hjelper ingenting at de er oppført med lav GI for mitt blodsukker.
Jeg hadde nok vært sulten om jeg skulle levd på denne dagsmenyen, blir du mett?
Tusen takk for svar. Snillt av dere å se på det :)
Jeg hadde opprinnelige Atkins som filosofi, men har gått litt bort fra det fordi jeg syns det er for strengt karboinntak. Syns det ble veldig vanskelig å overholde. Syns også det var for mye fett.
Jeg veier nå 85, men vil gjerne ned i 60-65. Er 173 høy.
Trimmer lett. Blir mye turer, men ikke noe hardt. Tenkte jeg skulle begynne med vekter snart.
Ja, jeg ble mett. Middagen holdt noen timer, men ble sulten senere på kvelden. Da ble det men halv Atkinsbar.
Eplet er ikke en del av kostholdet til vanlig, men det var fryktelig tilgjengeling der det lå :D
Grunnen til at jeg er forsiktig med grønnsaker er at jeg syns jeg blir veldig fort sulten igjen av det. I tillegg får jeg veldig mye luft i magen... :confused:
Grunnen til at jeg velger mager Cottage Cheese er denne kaloriskrekken som henger i. Det ser skummelt ut når dagboken regner sammen alt og kaloriene fyker i været. Hvis jeg feks brenner 2100 kalorier om dagen og kaloriene viser 2500 så stemmer det liksom ikke for meg :p
Kjøper vanlig Cottage Cheese heretter ;)
Grunnen til kyillingfilet: Jeg hadde bare lyst på det. Tok jo en god porsjon blåmuggost over da :D Jeg tar på mer fett hvis jeg spiser magert kjøtt. Jeg liker ikke å tygge dyrefett egentlig.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.