< Tilbake til oversikten

Hvor kjøpe shiritaki-nudler?

#1

sonjaera sa for siden:

Nå har jeg nettop fått en pakke fra Iherb. Ble jo litt skuffa over at det blir så lite man får hvis man skal holde seg under 200 kroner og ikke betale masse i frakt. Det kan umulig lønne seg. De få posene der varer jo ikke lenge.

Er det helt umulig å få tak i et sted i Norge (Asiabutikker eller helsekost) eller noen som sender?




#4

BenteR sa for siden:

allergimat.no har dem også, akkurat nå var de på tilbud til 10 kroner pakken.


#5

bærrgen sa for siden:

Og plutselig var jeg også kunde hos Gymgrossisten :D


#6

Tropicana sa for siden:

Er det virkelig bare 0,6g karber per 100g? Hva er det laget av?


#7

Lillemy71 sa for siden:

De som gymgrossisten har inneholder følgende:
Ingredienser: Vann 96,2%, yamsrotsmel (amorphophallus konjac), stabiliseringsmiddel; kalciumhydroksid.


#8

Photobscura sa for siden:

Bare være oppmerksom på at de kan gi en del gass. ;)


#9

sonjaera sa for siden:

VELDIG mye! Det visste jeg ikke. Uff, det var ubehagelig, men tarmene får vel jobbet litt :D

Det hjelper å drikke masse vann. Blir litt bedre da.


#10

Photobscura sa for siden:

Er noen artige fibre i nudlene som ikke brytes ned før i tykktarmen, på samme måte som f.eks. sukkeralkoholer. Så dette er singelmat. :p Synes ikke selv det var helt verdt det, men foretrekker om noe kelpnudler. Da er man forsåvidt igjen prisgitt iherb ... :o Men igjen er de veldig billige.


#11

sonjaera sa for siden:

Mannen får ikke luft av de :confused:
Kelpnudler?




#14

kennygirl sa for siden:

Jeg har aldri smakt de... Så det lurer jeg også på :)


#15

Lissy sa for siden:

Hei:) Noen som har tips om hva man skal lage med disse..? Fungerer de bra i Wok feks? Må de evt kokes før de stekes..?


#16

sonjaera sa for siden:

Jeg lagde en Thairett som det skulle være vanlige nudler i så bare erstattet jeg nudlene med disse. Har også brukt de i supper.

De skal ikke koke, men skylles godt. Bare la de ligge i retten til de er gjennomvarme.


#17

Photobscura sa for siden:

Glemte å svare, jeg. I likhet med shirataki-nudler smaker de fint lite, men de henter mye smak fra krydderet ellers i maten. Konsistensen er litt rar inntil nudlene har blitt varmet opp, men når de først er spiseklare, synes jeg kelpnudlene har mye bedre konsistens enn shirataki, samt at de jo er en fordel at man slipper oppblåst mage. ;) Et tips er forresten å klippe de litt opp. De jeg kjøpte var veldig lange, og litt vanskelige å fordele i maten. Noen legger dem i vann først, jeg syntes det holdt å skylle dem.

Jeg har laga helt enkle retter med disse - f.eks. stekte svinestrimler med ting som løk, vårløk, vannkastanjer og sopp, krydra med thai red curry og soyasaus. Veldig godt og enkelt!


#18

Supera sa for siden:

Jeg har bare prøvd en type, husker ikke hvilken men den stinket av fisk. Jeg skylte og skylte og skylte, men det luktet fortsatt fisk. Gikk rett i søpla. Har ikke prøvd flere etterpå. Lukter alle typene fisk?


#19

sonjaera sa for siden:

Tror det, men jeg skyldte dem VELDIG lenge. Lot vannet renne over silen mens jeg gjorde andre ting. Luktet ikke da.


#20

bærrgen sa for siden:

Jeg reagerte også på fiskelukten når jeg åpnet pakken. Jeg skylte litt før jeg blandet nudlene med kjøtt i fløtesaus. Ingen fiskesmak :D


#21

Lissy sa for siden:

De lukter litt fisk ja, men jeg skylte de godt og lot de få ett raskt oppkok. All lukt ble borte :) Så stekte jeg de i ett par minutter sammen med resten av woken. Ble helt nydelig:D Har virkelig savnet pasta... Mange klager over mye luft i magen,men det har jeg ikke merket noe til ennå.Jeg har brukt "diet nudels" fra Gymgrosisten:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.