Vi har nettopp vært i Sverige og der spiste vi noe de kalte "sotad lax" og det var kjempegodt og jeg tenkte at dette må jeg da klare å lage selv!
Tagatesse karamelliseres, gjør det ikke? I så fall kan retten lett lages lavkarbo ved bruk av det. :) Jeg lagde til to laksefileeter og blandet 2 ss råsukker, 1/4 ss chilipepper, 1/4 ss paprikapulver og 1 ts salt. Vente laksefiletene godt i dette så de ble godt dekket, stekte dem så ett minutt på hver side i varm jernpanne uten fett. Så over i et ildfast fat og inn i stekeovnen på 190 grader i 10 min (vi vil ha den gjennomstekt og varm).
Til laksen serverte jeg chilikrem (fetaost, creme fraiche, 1 hakket rød chili og 1 hakket hvitløksfedd), ovnsbakte søtpotet-staver (med salt, pepper og litt olje, 190 grader i 30 min) og selvfølgelig en enkel salat.
Det ble himmelsk!!! :sikle: Lille Gubben mener vi må ha noen her på middag for å vise hvor godt dette er! :) Det var kjempeenkelt og veldig, veldig godt!
Da kan jeg også melde at dette smaker fantastisk! Vil tro man får bedre karamelliseringseffekt med Tagatesse, men det fikser ikke magen min, så det ble Sukrin Gold. Kan varmt anbefales! Jeg stekte mine i teflonpanne siden jeg var så usikker på hvordan Sukrinen reagerte (og jeg ikke ville ødelegge jernpannen min) - den smelter, men blir ikke sånn "karamell-aktig". Men den gir veldig god smak.
Grunnet manglende ingredienser laget jeg også en litt annerledes chilikrem; 1 boks cf, 1/2 boks philadelphia, 1 god ts sambal oelek og hvitløkspulver.
Serverte med ovnsbakte grønnaker (søtpotet og brokkoli med salt/pepper/timian og olje).
Jeg prøvde med tagatesse - retten ble kjempegod, men det brant seg veldig godt fast i jernpanna. Skal prøve med sukrin gold en annen gang, og da tror jeg det blir teflon, ja :)
Jeg vurderer å prøve denne i dag, men ble litt usikker da jeg leste at tagatessen brant seg fast i jernpanna. Du ødela ikke panna eller? Har bare tagatesse, ikke sukrin gold eller noe annet.
Dersom du er redd for jernpanna, kan kanskje denne droppes og heller hele retten lages i ovn? Tagatesse karamelliseres lettere enn sukker, mulig du får samme effekt uten noen som helst steking i panne :)
Antar det ikke er så lett å få begge sider stekt og karamellisert i ovnen? Er forsåvidt ikke så veldig redd for panna, den er gammal og godt brukt. Men er jo ikke vits å ødelegge den med vilje heller :p Har en slitt teflonpanne så kan kanskje prøve den.
Vi har brukt brunt sukker vi. Og som du tror så tror heller ikke jeg at du får i nærheten av samme resultat ved kun ovns-steking, det er jo karamelliseringen mot den varme stekepanna som gjør susen. :)
Men brunt sukker er ikke veldig lavkarbo :p Men så ei lenger opp i tråden brant fast tagatessen i panna. Jeg får prøve i jernpanna kanskje, og bare se hvordan det går. Men det blir ikke før til helga :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.