Alle oppskriftene er beregnet til en person om ikke annet er oppgitt. Etterpå følger inspirasjon til hva de kan brukes til. oppdatert versjon av pannekakerøre:
Pannekaker 3 stk (1 person)
2 egg
1 mål soyaproteinpulver
2 ts ( evt 3 hvis du vil ha mer hold) glutenmel
1/6 - 1/4 ts salt
1 ss smeltet smør eller raps/oliven olje (eller annen olje)
1/2 dl vann
3 ss fløte
Rør sammen alle ingrediensene og la røra stå litt (15 min eller noe). Røra skal være som vanlig pannekakerøre, ganske tynn. Rør om rett for du steker dem. Stek dem ganske tynne. Bruk smør ved steking for ekstra god smak.
SERVERINGSTIPS:
Pannekakene kan brukes som
-tortilla til taco
fyllte pannekaker (disse er GODE! oppskrift følger)
Stek kjøttdeig og løk, tilsett tacokrydder og creme fraiche. Stek pannekaker (du må nok ihvertfall triple oppskriften). Fyll pannekakene med kjøttfyllet, og legg dem inntil hverandre i et ildfast fat. Strø over ost, og gratiner i ovnen til osten blir gyllen.
Dessertpannekaker:
Lag pannekakerøren og tilsett etter smak:
vaniljeessens
søtstoff
kardemomme
(evt bær om du vil ha den inni selve pannekakene)
serveres med pisket krem, bær, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
Stek pannekakene. Pisk krem, og tilsett søtstoff. Eller du kan lage vaniljesaus (jeg har lagt inn en tidligere). Server pannekakene enten som stabel eller ved siden av en klatt krem, og strø over friske bær, eller du kan tine frosne bær i en gryte og servere som varm bærsaus. Jeg spiste mine med hjemmelaget sjokoladeiskrem
Sjokoladeiskrem:
nok til en stor kule - 1 pers
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
søtstoff
noen dråper vaniljeessens
20 g mørk (86%) hakket sjokolade.
Pisk fløte til krem, og plomme til eggedosis. Tilsett søtstoff og sjokolade. Rør rundt, sett i frysen og rør hvert 15 minutt.
Rør blåbær til blåbærsyltetøy, og tilsett litt søtestoff
Stek en pannekake, smør syltetøyet utover den. Stek neste, og legg oppå den andre, og smør igjen med blåbærsyltetøy, Fortsett til det er en stabel. Skjær ut et "pizzastykke" når den skal serveres. Legg ved en klatt krem eller is ved siden av.
Lunchpannekakerull:
Stek en porsjon pannekaker
Smør utover en god smøreost eller majones, legg utover noen skiver skinke (eller annet kjøttpålegg), noen osteskiver, noen agurk og tomatskiver, litt grønn salat, på hver pannekake. Dryss evt utover litt krydder. Rull sammen. Perfekt lunchmat!
Greske/Italienske fyllte pannekaker:
stek en porsjon pannekaker
krydder (basilikum, timian, oregano)
ha klar fetaost og spinat (for gresk variant)
eller
mozarella og soltørkede marinerte tomater og oliven(for italiensk inspirasjon)
Fyll pannekakene med ønsket fyll (bruker du spinat bør du steke dem litt så de faller sammen). Du kan enten rulle dem, eller lage dem som en tacopakke (sånn at den er helt tett rundt fyllet). Strø over ønsket ost på toppen i tillegg til urter, og stek til osten er gyllen. Server med gresk salat, hummus eller tzatziki.
Vafler
lag pannekakerøre med halvparten av vannet og tilsett:
søtstoff (etter smak)
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
smør (et par ss ekstra)
1/3 - 1/2 ts husk pulver (kan utelates, gjør dem fuktigere)
Soyaprotein til passe røre om den er for tynn
Stekes i smurt vaffeljern. Gir 2 stk. Perfekte til iskrem!
Forsøkte pannekaka di i dag. Faktisk min første lav-karb-pannekake! Men resultatet ble ikke vellykket, den hang ikke sammen. Men det ble mange små, veldig gode pannekakebiter!
Men, glutenmel, hva er det. Et eget mel du får kjøpt på helsekost, eller er det bare et eller annet mel med gluten i? Jeg brukte sammalt spelt...
Når jeg først stiller dumme nybegynnerspørsmål: CC -er det så enkelt som cotage cheese?
Det er glutenmelet som får dem til å henge sammen, så det er ganske essensielt i oppskriften. Glutenmel fåes kjøpt på helsekost og enkelte velassorterte matbutikker. Gluten er det som er i hvetemelet som får deiger til å henge sammen, og er et protein. Uten glutenmelet skjer det som skjedde med deg, hele greia faller fra hverandre, og blir tørt og porøst. Det går an å bruke husk (loppefrøskallmel) istedenfor, men gir langtifra samme resultatet, og det henger ikke like bra sammen.
cc er cottage cheese ja. Funker finfint som fyll i pannekakene! (men jeg kan ikke spise melkemat....savne :( )
Hi-hi. Det forklarer saken, takk DingPot! Da må jeg ut å kjøpe glutenmel! Jeg må også holde meg unna melk og ost.... Men en vakker dag om ikke alt for lenge, skal jeg kunne spise ost, tror jeg ganske sikkert...:p Bare jeg er flink og holder meg på lavkarbo en stund.
Kan ikke spise egg heller, men har en pakke eggerstatning... Det er bare karbohydrater. Men det får heller gå, blir ikke kjempe mye av det på en dag så...
Nettopp prøvd å lage disse. Brukte Johannes istedet for glutenmel. Ble ganske tjukk røre, så tok oppi en god dæsj ekstra med vann,slik at den ble riktig konsistens. Var enkle å steike, hang godt sammen. Skal nå ha dem som tacolefser. Nammenamm gleder meg villt
Dette så godt ut! Denne må jeg prøve! Blir så glad når jeg finner oppskrifter som kan brukes til mang ting, nå er taco middagene med familien reddet! :)
hmmmmm.. brukte ketolyse bakermix i stede for glutenfri-mel...
Ble butterdeig tykk greie, slengte kanskje opp i 3-4 dl mer vann + mere fløte..
Er jeg helt på bærtur?
Dingpot kan bare gå inn og endre innlegget slik at det står dl i stedfor mål i oppskriften!
Vil ikke være første gang noen endrer på en oppskrift etter at andre har prøvd seg eller oppdaget ting som fungerer bedre!:)
Jeg prøvde meg på disse nå i stad. Hadde verken soyaprotein eller glutenmel, så endte med atkins bakemiks i stedet for soyaprotein, og soyamel i stedet for glutenmel.
Smakte helt greit. Men det letteste var å steke dem som mindre lapper. Mer som amerikanske pannekaker.
beklager men jeg synes ikke den pannekakeoppskriften var noe god:rolleyes:
den hang ikke sammen og jeg tror det var sojaproteinet som ikke var noe godt.. første gangen jeg har lagd noe med sojaprotein.. men redda røra med litt natreen, bakemix og litt sånt.
jeg lager ofte noe lignende, men med ketolyse bakemiks og en dæsj fiberhusk istede. Mens den ligger i stekepanna smører jeg på dijonsennep, strør over ost og legger på skinke, deler pannekaken i to og bretter dobbel, og lar den ligge til osten er smeltet. mmmmmm:phar akkurat spist en:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.