< Tilbake til oversikten

Pannekaker (og inspirasjon til bruk)

#1

dingpot sa for siden:

Alle oppskriftene er beregnet til en person om ikke annet er oppgitt. Etterpå følger inspirasjon til hva de kan brukes til. oppdatert versjon av pannekakerøre:

Pannekaker 3 stk (1 person)

2 egg
1 mål soyaproteinpulver
2 ts ( evt 3 hvis du vil ha mer hold) glutenmel
1/6 - 1/4 ts salt
1 ss smeltet smør eller raps/oliven olje (eller annen olje)
1/2 dl vann
3 ss fløte

Rør sammen alle ingrediensene og la røra stå litt (15 min eller noe). Røra skal være som vanlig pannekakerøre, ganske tynn. Rør om rett for du steker dem. Stek dem ganske tynne. Bruk smør ved steking for ekstra god smak.

SERVERINGSTIPS:

Pannekakene kan brukes som
-tortilla til taco

  • fyllte pannekaker (disse er GODE! oppskrift følger)
  • som vanlige pannekaker med bacon
  • som dessertpannekaker (oppskrift følger)
  • som lunch (oppskrifter følger)
  • vafler (oppskrift følger)

Fyllte tacopannekaker
Til 4 personer

400/500 kjøttdeig
1 løk/0,5 purre/3-4 vårløk
tacokrydder
1 beger creme fraiche

Ost til gratinering

Stek kjøttdeig og løk, tilsett tacokrydder og creme fraiche. Stek pannekaker (du må nok ihvertfall triple oppskriften). Fyll pannekakene med kjøttfyllet, og legg dem inntil hverandre i et ildfast fat. Strø over ost, og gratiner i ovnen til osten blir gyllen.

Dessertpannekaker:
Lag pannekakerøren og tilsett etter smak:

vaniljeessens
søtstoff
kardemomme
(evt bær om du vil ha den inni selve pannekakene)

serveres med pisket krem, bær, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.

Stek pannekakene. Pisk krem, og tilsett søtstoff. Eller du kan lage vaniljesaus (jeg har lagt inn en tidligere). Server pannekakene enten som stabel eller ved siden av en klatt krem, og strø over friske bær, eller du kan tine frosne bær i en gryte og servere som varm bærsaus. Jeg spiste mine med hjemmelaget sjokoladeiskrem

Sjokoladeiskrem:
nok til en stor kule - 1 pers

1 eggeplomme
1 dl kremfløte
søtstoff
noen dråper vaniljeessens
20 g mørk (86%) hakket sjokolade.

Pisk fløte til krem, og plomme til eggedosis. Tilsett søtstoff og sjokolade. Rør rundt, sett i frysen og rør hvert 15 minutt.

Blåbærpannekaketårn:
til 3-4 personer

tredoble pannekakerøreoppskriften
tilsett søtstoff

Rør blåbær til blåbærsyltetøy, og tilsett litt søtestoff

Stek en pannekake, smør syltetøyet utover den. Stek neste, og legg oppå den andre, og smør igjen med blåbærsyltetøy, Fortsett til det er en stabel. Skjær ut et "pizzastykke" når den skal serveres. Legg ved en klatt krem eller is ved siden av.

Lunchpannekakerull:

Stek en porsjon pannekaker

Smør utover en god smøreost eller majones, legg utover noen skiver skinke (eller annet kjøttpålegg), noen osteskiver, noen agurk og tomatskiver, litt grønn salat, på hver pannekake. Dryss evt utover litt krydder. Rull sammen. Perfekt lunchmat!

Greske/Italienske fyllte pannekaker:

stek en porsjon pannekaker
krydder (basilikum, timian, oregano)
ha klar fetaost og spinat (for gresk variant)
eller
mozarella og soltørkede marinerte tomater og oliven(for italiensk inspirasjon)

Fyll pannekakene med ønsket fyll (bruker du spinat bør du steke dem litt så de faller sammen). Du kan enten rulle dem, eller lage dem som en tacopakke (sånn at den er helt tett rundt fyllet). Strø over ønsket ost på toppen i tillegg til urter, og stek til osten er gyllen. Server med gresk salat, hummus eller tzatziki.

Vafler
lag pannekakerøre med halvparten av vannet og tilsett:

søtstoff (etter smak)
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
smør (et par ss ekstra)
1/3 - 1/2 ts husk pulver (kan utelates, gjør dem fuktigere)
Soyaprotein til passe røre om den er for tynn

Stekes i smurt vaffeljern. Gir 2 stk. Perfekte til iskrem!



#3

Gine sa for siden:

Hei DingPot.

Forsøkte pannekaka di i dag. Faktisk min første lav-karb-pannekake! Men resultatet ble ikke vellykket, den hang ikke sammen. Men det ble mange små, veldig gode pannekakebiter!

Men, glutenmel, hva er det. Et eget mel du får kjøpt på helsekost, eller er det bare et eller annet mel med gluten i? Jeg brukte sammalt spelt...

Når jeg først stiller dumme nybegynnerspørsmål: CC -er det så enkelt som cotage cheese?


#4

dingpot sa for siden:

hihi! :D

Det er glutenmelet som får dem til å henge sammen, så det er ganske essensielt i oppskriften. Glutenmel fåes kjøpt på helsekost og enkelte velassorterte matbutikker. Gluten er det som er i hvetemelet som får deiger til å henge sammen, og er et protein. Uten glutenmelet skjer det som skjedde med deg, hele greia faller fra hverandre, og blir tørt og porøst. Det går an å bruke husk (loppefrøskallmel) istedenfor, men gir langtifra samme resultatet, og det henger ikke like bra sammen.

cc er cottage cheese ja. Funker finfint som fyll i pannekakene! (men jeg kan ikke spise melkemat....savne :( )


#5

Gine sa for siden:

Hi-hi. Det forklarer saken, takk DingPot! Da må jeg ut å kjøpe glutenmel! Jeg må også holde meg unna melk og ost.... Men en vakker dag om ikke alt for lenge, skal jeg kunne spise ost, tror jeg ganske sikkert...:p Bare jeg er flink og holder meg på lavkarbo en stund.

Kan ikke spise egg heller, men har en pakke eggerstatning... Det er bare karbohydrater. Men det får heller gå, blir ikke kjempe mye av det på en dag så...


#6

Enid sa for siden:

Jeg dytter på denne! Kan jo kanskje erstatte glutenmelet med o-hellige johannesbrødkjernemelet? Yum!


#7

iren84 sa for siden:

Dytter litt jeg også!
hehe.. jeg lurer på om jeg kan bytte det ut med soyamel:confused:


#8

Lucky Tess sa for siden:

Nettopp prøvd å lage disse. Brukte Johannes istedet for glutenmel. Ble ganske tjukk røre, så tok oppi en god dæsj ekstra med vann,slik at den ble riktig konsistens. Var enkle å steike, hang godt sammen. Skal nå ha dem som tacolefser. Nammenamm gleder meg villt

Lucky Tess:p


#9

HegeT sa for siden:

Yammi.....
Her var det kjempemange gode oppskrifter.....
Godt å ha en erstatter for det man har vært vant til å spise.....:)


#10

trude.lutt sa for siden:

Dette så godt ut! Denne må jeg prøve! Blir så glad når jeg finner oppskrifter som kan brukes til mang ting, nå er taco middagene med familien reddet! :)


#11

StineK sa for siden:

Denne må jeg prøve med godt flesk til - elsker fleskepannekaker. :D


#12

trude.lutt sa for siden:

hvor får jeg tak i soyaproteinpulver?


#13

Nillomien sa for siden:

Deilig.. =)
Skal prøve meg på taco ( buritos som det egentlig heter)


#14

Tuppen sa for siden:

greit å ha denne oppskriften når lavkarbo tortillasene mine blir tomme :p


#15

lystad sa for siden:

soyaproteinpulver får du kjøpt på stort sett alle menybutikker.


#16

bluVelvet sa for siden:

Brukte du like mye johannes som soyamel? Skal ha taco i kveld så kanskje jeg tester denne...


#17

bluVelvet sa for siden:

Hvor mye er "et mål" med soyaproteinpulver, tro???


#18

kokopeli sa for siden:

Det er 2,3 dl :)

Hmm.. men kan jeg bytte ut glutenfri mel - med ketolyse bakmix???

Anyone :confused:

.kokopeli.


#19

kokopeli sa for siden:

hmmmmm.. brukte ketolyse bakermix i stede for glutenfri-mel...
Ble butterdeig tykk greie, slengte kanskje opp i 3-4 dl mer vann + mere fløte..
Er jeg helt på bærtur?

For 1 kopp = 2,3 dl

Andre som har fått noe sånt på denne??


#20

Kitt sa for siden:

1 kopp = 1.5dl


#21

kokopeli sa for siden:

Dumme google som ga meg svar på at det var 2.3 dl :mad:

Hadde som sagt masse mer vann og fløte og olje i - men da jeg prøvde å steke de så hang de ikke sammen :-/

Ble salat og taco kjøtt i stede i dag :p


#22

Kitt sa for siden:

Men det står 1 mål i oppskriften. Er det det som er 2.3dl?:confused:


#23

kokopeli sa for siden:

Da har jeg snakket med Dingpot.
Hun har brukt målebeger som fulgte med ketolyse soyapulverboxen.

Hun tipper 1 mål er sånn ca 0,7 dl :-D

Da er det bragt på det rene og håper andre leser ned før de prøver hvis de er i tvil om hva 1 mål er ;-)


#24

Kitt sa for siden:

Dingpot kan bare gå inn og endre innlegget slik at det står dl i stedfor mål i oppskriften!
Vil ikke være første gang noen endrer på en oppskrift etter at andre har prøvd seg eller oppdaget ting som fungerer bedre!:)


#25

Flertall sa for siden:

Skjønner det blir misforståelser når man blander betegnelsene glutenmel og glutenfri mel :P


#26

mosafreia sa for siden:

Har ikke klart å skaffe soyaproteinpulver, finnes det noe annet jeg kan bruke inntil jeg klarer å få skaffet dette?


#27

Idamor sa for siden:

Jeg prøvde meg på disse nå i stad. Hadde verken soyaprotein eller glutenmel, så endte med atkins bakemiks i stedet for soyaprotein, og soyamel i stedet for glutenmel.
Smakte helt greit. Men det letteste var å steke dem som mindre lapper. Mer som amerikanske pannekaker.


#28

Marte83 sa for siden:

beklager men jeg synes ikke den pannekakeoppskriften var noe god:rolleyes:
den hang ikke sammen og jeg tror det var sojaproteinet som ikke var noe godt.. første gangen jeg har lagd noe med sojaprotein.. men redda røra med litt natreen, bakemix og litt sånt.


#29

Alt med måte:) sa for siden:

Kan også bruke fiberhusk som man kjøper i sverige. Det er det jeg bruker i bødene mine for at de skal henge sammen og bli myke og fine:)


#30

bebj49 sa for siden:

Kan jeg bruke honning i tedet for søtningmiddel. (tåler ikke kunsti søtningsmiddel)


#31

LibraGirl sa for siden:

Dette skal prøves :D Lurer forsåvidt på det samme som bebj49 :)


#32

j88 sa for siden:

Honning er vel ikke akkurat lavkarbo, så det kommer vel ann på hvor mye karbo du spiser om dagen


#33

Photobscura sa for siden:

Ikke alle søtningsmidler er kunstige. Sukrin og stevia er f.eks naturlige.


#34

Sjokoholiker sa for siden:

jeg lager ofte noe lignende, men med ketolyse bakemiks og en dæsj fiberhusk istede. Mens den ligger i stekepanna smører jeg på dijonsennep, strør over ost og legger på skinke, deler pannekaken i to og bretter dobbel, og lar den ligge til osten er smeltet. mmmmmm:phar akkurat spist en:D


#35

Bik sa for siden:

Soyaproteinpulver, kan det byttes med bakepro? Det er jo et proteinmel/pulver...


#36

Yrla sa for siden:

Godt tips. Hørets ordentlig nam ut.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.