< Tilbake til oversikten

Sandbergs blomkålgrøt/ julegrøt (fri for mel, sukker og melk)

#1

millah sa for siden:

Tenkte jeg kunne tipse om denne oppskriften på grøt, som jeg fant i boka "Friskere fremtid" av Tore Sandberg. Den skal visstnok være en god erstatning for julegrøten! Jeg har ikke fått testet grøten ennå, men det skal jeg!

4 porsjoner:
1 stort blomkålhode
1/2 kålrothode
2 ts urtesalt
kanel
vann til koking
1 boks kokosmelk

Del opp kålrot og blomkål i biter, uten stilken fra blomkålen. Kålrot har lenger koketid, så den kan koke 5-10 min. lenger enn blomkålen. Når alt er mørt, hell av vannet og ha i urtesalt og kokosmelk. Kok opp. Trekk gryten til side og mos med stavmikser. Fordel med stavmikser. Ha rikelig med kanel og evt. søtning på toppen. Hvis du tåler smør, ha smørøye i grøten.

Jeg kan ikke helt forstå at dette kan smake som julegrøt, men jeg har veldig lyst til å teste det ut! :D


#2

TrillTrall sa for siden:

Hvis du prøver den der så MÅ du komme med tilbakemelding! For det der hørtes veldig, veldig rart ut...


#3

Lillemy71 sa for siden:

Dette høres jo mer ut som grønnsakspure/suppe bare med kokosmelk? Men jeg vet noen som sverger til kanel i kålrotstappa og det er faktisk ganske godt, men da i moderate mengder. Men jeg er spent på tilbakemeldingen men tnker mer gulrotsuppe her liksom :rolleyes:


#4

millah sa for siden:

Jeg syns også det høres rart ut, har sett andre oppskrifter her inne som virker langt mer vettige. Men ved nærmeste anledning skal jeg prøve, og melde hvordan det hele smaker! :ja:


#5

Bønna200 sa for siden:

Syntes den hørtes veldig "blæh" ut. :o Men jeg skal ikke dømme den uten å ha smakt den og jeg venter spent på tilbakemelding. :)


#6

Ethereal sa for siden:

Hvis det skal være en erstatning for grøt så må det vel være som, grøtaktig greie som ikke smaker noe som standard grød.

Denne MÅ være for de med veldig åpent sinn! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.