Kroppen lager taurin selv. Aminosyren metionin blir omdannet til same, deretter til sah for så bli til homocysteine. Deretter kan den enten bli omgjort til metionin igjen eller til cysteine, cystathion, og så taurin eller glutamate og Gsh.
Hei, vil gjerne komme med en anbefaling siden spiser sjelden kjøtt selv og har funnet en genial kilde til essensielle proteiner, som man ellers har vansker med å få i seg som veganer/vegetarianer: lavkarbobrødet fra norgesbakeriet! Det er 27 g protein, mye fra soya, så da slipper man å spise tofu så innmari ofte! Brødet er godt, smaker vanlig brød, og fåes hos ica og rimi. Har stoooor glede av det selv, like mye protein som en kyllingfilet jo!
Jeg synes du skal få kjøpt/lånt deg en bok om vegtarkost evt komme deg inn på et forum om det, for å se hvilke anbefalinger de har i forhold til hva man bør spise for å ikke gå glipp av viktige næringsstoffer. Kjenner folk som gikk over til vegetarkost uten å vite/forstå helt hva de holdt på med og enda opp med å bli syke. Det finnes mange vegetarretter som inneholder mer enn nok protein, spørsmålet er jo om det inneholder nok av de riktige makro/mikronæringsstoffene og ikke minst hvordan kroppen utnytter proteinet.
Ok, da ville jeg ikke vært redd for å mangle noe ved å unngå kjøtt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.