< Tilbake til oversikten

Hva tenker du om rødt kjøtt?

#1

kamp sa for siden:

Hva tenker du om rødt kjøtt og ernæringsrådet om å spise maks en halv kg i uken?


#2

BenteR sa for siden:

Rent økonomisk så spiser jeg ikke mer enn stort det.
Normalt sett spiser jeg okse en gang i uken og det samme med svin og sau.
Siden en middag hos meg ligger på 150-200 gram kjøtt eller fisk, så havner jeg automatisk innenfor den rammen.
Ellers spiser jeg fisk, kylling, og av og til vilt eller vegetarisk.
Tror det er absolutt sunnest for alle og variere maten slik at vi får i oss næringen fra ulike kilder.


#3

kennygirl sa for siden:

Enig med BenteR - det er nok sunnest å variere. Selv spiser jeg ganske mye kylling, men også noe storfe og svin. Burde vært flinkere til å spise fisk...


#4

Hubba Bubba sa for siden:

Jeg er også enig med BenteR. Jeg er også opptatt av variasjon. Jeg er opptatt av å bruke fisk. Ønsker gjerne tre fiskemiddager men det bir ofte kun to. :hungry:

Jeg er mer opptatt av at det skal bli minst mulig svinekjøtt. Har blitt fortalt at de på et spesialistsenter annbefalte å kutte det ut pga at det kunne være betennelsefremmende.

Og egentlig burde jeg vært opptatt av de økologiske sidene ved klimagasserutslipp ved kjøttproduksjon. Så jeg er opptatt av at varer skal være lokalprodusert. Kjøper ikke biff fra Argentina ol selv om kjøttet sikkert er godt. :ku:

Nå er jeg sikkert langt vekk fra det fra det Kamp spurte om i innlegget sitt.:eek:#6

sonim sa for siden:

Jeg tenker at en halv kg pr uke er aaalt for lite. Spiser antakelig 1,5-2kg rødt kjøtt pr uke, antakelig mer. I tillegg kommer sau, kuylling og fisk. Gjort i 3 år og jeg tenker at det er bedre enn alternativet som er junkfood.

Jeg ser på rødt kjøtt som det reneste og beste råvaren man får. I andre enden står junkfood som det mest urene og dårligste man får.


#7

senka sa for siden:

Jeg har begynt å kutte ned på forbruket av kjøttet.
Spiser nesten ikke rødt kjøtt lenger.Det meste går i litt kylling og fisk, og mye vegetarisk , prøver i hvert fall :D


#8

millah sa for siden:

Jeg har hørt om denne anbefalingen ift. forebygging av kreft, og har hatt den i bakhodet, men har ikke bevisst begrenset inntaket. Vi har fisk 3 ganger i uka, og hvitt kjøtt 1-2 ganger i uka, men det blir nok fort mer enn 500 g rødt kjøtt i uka, likevel. Vi skal nok kanskje gjøre noen justeringer i kosten. Bruker faktisk en del bønner og linser i kosten for tida, og håper at det kan være positivt. Variasjon er bra!


#9

Carisma sa for siden:

Kreftlinken har de ikke klart å bevise, ref innlegget til Pål jeg linket til.


#10

millah sa for siden:

Jeg vet ikke hva det er forsket på eller ikke, men jeg må bare nevne at jeg har hørt at viltkjøtt ikke regnes som rødt kjøtt i denne sammenhengen, og det er jo greit. :)


#11

Yonah sa for siden:

I alle disse undersøkelsene ang. rødt kjøtt og kreft, så har har jo alle spist rødt bearbeidet kjøtt MED raske karber til, ofte er undersøkelsene fra USA der de har spist hamburger med brød og pomes frites. Så da er nok mitt spørsmål heller: Er det kjøttet som er problemet eller de raske karbene?
I allefall tror jeg ikke raske karber er en fordel når det kommer til utvikling av kreft.

Jeg spiser mellom 300 og 1000g rødt kjøtt i uka, de ukene jeg spiser rødt kjøtt. Har nok uker der det mest går i kylling, egg og ost( pga økonomi).


#12

langaard sa for siden:

Signerer :)


#13

Yrla sa for siden:

tilberedelse har noe å si ihvertfall. Steking på høy temperatur, med dårlig olje er ikke sunt. Men ser ikke hva som er galt med selve kjøttet. Spiser selv ca 600 g okse i uka. Resten kylling og fisk. Svin holder jeg meg unna.


#14

Kanutten sa for siden:

Sau og svin går også som rødt kjøtt. Jeg spiser gjerne rødt kjøtt, men får veldig vondt i magen av sau. Det føles som om sau er vanskeligere å fordøye enn annet kjøtt.

Men angående rødt kjøtt ala storfe prøver jeg å kjøpe økologiske/hjemmefødd storfekjøtt. Jeg bare lurer på hva som finnes i disse storfekroppene som er hurtigavlet og er gjerne en halvmeter lengere enn sine naturlige slektninger... og som vi gladelig spiser.


#15

sonim sa for siden:

Ja, derfor spiser jeg stort sett helst elg og reinsdyr. Okse, svin er jo proppet fulle av whatnot. Sau funker fint da de gjerne beiter i fjellet.

Storfe er gjerne avlet på testosteronpreparater og soyapreparater. Ikke så mye i norge, men veldi vanlig i andre land. Så importert kjøtt bør man være obs på


#16

lillekri sa for siden:

Helseløynene rundt 'rødt kjøtt' er basert på feiltolkning av statistikk. (De amerikanerene som spiser mest rødt kjøtt, spiser også mest pommes frites, cola etc.. go figure, hvorfor de får mer kreft og diabetes!)

'Rødt kjøtt' er fra naturens side bortimot det sunneste et menneske kan spise.

Moderne landbruk gjør en del ting som reduserer ernæringsverdien, så det blir en avveining hvor mye man skal spise, og hvor mye penger man skal investere i alternativer som økologisk og vilt kjøtt.

Kylling, svin og laks er av enda lavere kvalitet, pga at disse artene tåler mer av det dårlige fôret som landbruket foretrekker. (Ku og lam stryker med hvis de ikke får en del gress.)


#17

BenteR sa for siden:

Jeg kjøper okse som er oppvokst på grovfòr og IKKE kraftfòr.
Dyrere enn butikk-kjøtt men vel verdt det :)


#18

krissross sa for siden:

Jeg sjelden spiser rødt kjøtt. Likevel, jeg elsker biff. Best spist i New Orleans Gentlemans' Club & Restaurant i Polen. Etter et besøk til Warszawa Jeg finner det vanskelig å holde kostholdet. Jeg prøver nå å begrense rødt kjøtt og spise mer kylling.


#19

jarlenbern sa for siden:

@krissross Jeg har det samme problemet. Biff i New Orleans var perfekt ;)


#20

index sa for siden:

Spiser lett 2-4 kg rødt kjøtt I uka. Ser ikke noe problem med dette, rent kjøtt er uansett mye sunnere enn mye annet. Junkfood & sånn..


#21

sylwester sa for siden:

Rødt kjøtt er min favoritt på smak så jeg kommer aldri til å kutte det ut, MEN jeg lager faktisk mat med både fisk, hvitt kjøtt og vegetar med Oumph for å teste ut det å redusere noe på klimautslippet. Jeg pleier å lage mat ganske så teknisk slik at jeg får ca 35g protein per måltid. Før jeg gikk på diett så spiste jeg generelt mye mer mat slik at jeg ofte fikk i meg mer proteiner enn jeg spiser per dag idag så jeg kan ikke si at lavkarbo får en til å spise mer rødt kjøtt.

En litt morsom sak er jo at moren min ikke regner kjøttdeig som rødt kjøtt siden det ikke var blodig lengre :-) Rødt kjøtt er jo alt av storfe- og småfekjøtt + svin, som muligens er mest klimavennlig av de.
Hun har sikkert et poeng når det kommer til helse. Slik jeg liker biffen er den nesten sprellenes når den er på tallerken ;-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.