< Tilbake til oversikten

Barilla Pesto. Ok å spise? Hvor mye karber?

#1

Starbush sa for siden:

Hei, idag var jeg på besøk og fikk servert kylling med salat og pesto. Jeg fikk vite at pestoen var av typen "Barilla Pesti", det står det har 7g karbo per 100g.

Jeg er helt forferdelig på akkurat dette, men jeg vil tippe jeg spiste max 30g. Stemmer det virkelig at 30g bare er 0,2g karbo?

Dette er kanskje et dumt spørsmål, men jeg er virkelig elendig på å regne ut slike ting, og synes det høres for godt ut til å være sant?

www.matoppskrift.no/sider/ingrediens_enkel.asp?id=Barilla-pesto-ala-genovese

Er det noe grunn til å ikke spise dette HVEEER dag? Kjempegodt! Jeg prøver å holde meg under 20g karbo, helst mindre.


#2

Rin sa for siden:

Hvis en vare har 7g karbo per 100g:

7 delt på 100 = 0,07

Det betyr: 0,07 g karbohydrat per 1 gram av pestoen

0,07 x 30 = 2,1

Det betyr: 30 gram av pestoen inneholder 2,1 g karbohydrat

Med en kalkulator kan du alltid finne ut av det, om hoderegninga ikke er helt på plass. :cool:

Pesto er godt, og ikke så vanskelig å lage selv, heller!


#3

BenteR sa for siden:

Du tar 0,07 x 30 = 2,1 karbohydrat

Jeg bruker selv pesto i sauser og slikt.

Det er ingen grunn til å presse seg så lavt som mulig i karbohydrater; mellom 15 og 20 karbohydrater er det optimale for en kvinne som går på ketolyse.
Når det er sagt så skal mesteparten av disse karbohydratene komme fra grønnsaker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.