Janis sa for siden:
Altså til middag, så skal det være en protein kilde, grønnsaker og en fettkilde.
Hvilke fettkilder er best da? Sauser?
Janis sa for siden:
Altså til middag, så skal det være en protein kilde, grønnsaker og en fettkilde.
Hvilke fettkilder er best da? Sauser?
kamp sa for siden:
Sauser, smør, kokosolje..
vaskeklut sa for siden:
avokado, fett kjøtt, ymse oljer, smør, oliven, fløte osv :)
BenteR sa for siden:
For min del satser jeg på å velge fettrikt kjøtt, fete gode høner eller fet fisk til middag, og dermed er det dette fettet som er hovedkilden til fett for meg.
Ellers steker jeg mat i olje eller ghee, og bruker også olje på salater om jeg har det som tilbehør.
Jeg kan ikke spise meieriprodukter, så saus hos meg er svært ofte laget av god gammeldags hjemmekokt kraft smaksatt med alt i fra krydder/urter til vin/eddik. Kraften min inneholder også en del fett siden den er kokt på margbein/fiskehode og hale eller hel kylling/høne.
Man kan få i seg mer enn nok fett ved å velge riktige kjøtt/fiskestykker slik at det i grunnen ikke trengst noe mer fett.
vaskeklut sa for siden:
Kokosmelk er også supert!
Janis sa for siden:
Takker :)
Hvor mye fett trenger jeg egentlig?
Siden dette er min 3 runde, så må jeg være streng med meg selv. Forstår ikke formelen med proteiner, fett osv.
Gleder meg til boka kommer. Og har kommet meg inn på diett.no igjen.
Boka mi ble lånt bort...borte ble den.
Spinnerette sa for siden:
Sånn generelt sier man vel ca. 5% karbo, 20% protein, 75% fett. Om du bruker diett.no, så har de sånn kakediagram hvor du kan se prosentvis hvor mye du har spist av hva, de hadde iallefall det sist jeg var innom! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.