< Tilbake til oversikten

Sweet chilli-saus


#2

Sivensvans sa for siden:

Har 4-doblet oppskriften din på kok akkurat nå! Smaker nydelig! Skal dele opp i porsjoner og fryse ned. Takk for super oppskrift!


#3

Sivensvans sa for siden:

Jeg savnet dog oppskriften her - så jeg leggern ut;)

lavkarbo sweet chilli saus

[CENTER][/CENTER]
Jeg simpelthen elsker sweet chilli-saus...
men de aller fleste man får kjøpt er jo proppfulle av sukker.
Derfor har jeg laget min egen oppskrift og den ble minst like god som de man får kjøpt i butikken.
dette er en forholdsvis liten porsjon,så neste gang lager jeg en større porsjon..

3 tomater
2 fedd hvitløk
1 ss hakket,frisk ingefær
2 hele chilli(røde)
1/2 liten løk
1 dl klar edikk
1,5dl vann
1 ss balsamico vinedikk
1 ts chillipaste
2 ss matolje
1 klype salt
4ss tagatesse
hakk tomater,hvitløk,ingefær, løk og chilli. fjern hinner og frø fra den ene chillien,men behold hinner og frø i den andre.

[CENTER][/CENTER]

varm olje i en passende kasserolle og tilsett løk, hvitløk og chilli.
la dette surre på middels varme i 2-3 minutter,slik at smakene kommer godt frem.
tilsett deretter resten av ingrediensene og la det småputre til sausen er blitt tykk og fin(ca 30min)
kjør sausen jevn med en stavmixer og hell sausen på et egnet glass.


#4

nellie sa for siden:

Det foretrekkes at du legger oppskrift i hovedinnlegget.


#5

Bønna200 sa for siden:

Denne var utrolig god. :D Neste gang skal jeg lage en mye større posjon.
Men så begynte jeg å lure litt på; om man dropper chilien, blir det da nesten som sweet and sour??


#6

BenteR sa for siden:

Det er iallefall det min sweet chili blir kallet...Jeg er ei pingle når det gjelder sterke ting og bruker bare en chili og kutter også ut chilpasten. Da er den supergod for meg og jeg bruker den til dipp, som dressing og som base for sauser.


#7

Bønna200 sa for siden:

Jeg liker krutt. :D Men har også vært veldig glad i sweet and sour. Spiste mye av det før mine lavkarbodager.
Da tror jeg at jeg skal prøve meg på en sånn variant også. :)


#8

kamp sa for siden:

Jeg lager sursøtsaus av ananas, coconut amino, ketchup, løk, hvitløk og ketchup


#9

Kanutten sa for siden:

De selger en veldig god sukkerfri sweet chili på asiatiske butikker. Podene mine sier den er bedre enn vanlig sweet chili.


#10

kamp sa for siden:

Hva inneholder den og hvilke merke?


#11

Bønna200 sa for siden:

Kan man bruke tilsvarende mengde hermetiske, hakkede tomater istedet tro?
Eller er det viktig for smaken at de er ferske?


#12

Kanutten sa for siden:

Slik ser den ut. Skal sjekke senere hva den inneholder.


#13

Tiger sa for siden:

Oppskrift? ;)


#14

kamp sa for siden:

Sursøt saus curry

2fedd hvitløk, finhakket
I paprika rød, biter
Stekes i litt olje

Tilsett
2 ss coconut amino
1,5 ss kokosmel
3 ss SCD ketchup
1 boks hermetisk ananas
1 ts kokossukker

La småkoke i fem minutt, spe med ananas juice for å få rett konsistens
Evt dropp kokosmelet.


#15

lchf-hege sa for siden:

beklager at jeg ikke la ut oppskrift,men bare link i hovedinnlegget...var ikke klar over at man skulle det....
så tusen takk til silvensvans, og veldig hyggelig at den falt i smak...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.