< Tilbake til oversikten

Forberede kroppen på ferie med karbohydrater - Tips?

#1

Nupsida sa for siden:

I slutten av august skal jeg på ferie til Spania.
Dette er en tur der kjæresten skal vise meg stedet der han ferierte hvert år frem til han var 16 og han har planlagt at vi skal spise masse mat som han har spist opp igjennom årene og da sier det seg selv at lavkarbo er uaktuelt (Det kommer også til å bli deilig med en tur der jeg slipper å planlegge alle måltider og må holde meg unna det og det så det er en avgjørelse jeg også har vært med på altså! :)

Men så kommer problemet:
Jeg har skeiet ut denne helgen og det var helt grusomt på mange måter da jeg følte meg utrolig mett hele tiden og oppblåst noe som jeg er ganske sikker på kommer av at jeg plutselig spiser mye karbohydrater og at magen ikke er vant til det og jeg ønsker jo å unngå dette når vi er i syden.

Det jeg da lurer på er hvordan man kan forberede kroppen på å spise karbohydrater igjen?

Jeg kommer til å fortsette på streng lavkarbo så lenge som mulig for å være så tynn som mulig før ferien og lurer på hva som vil være best mulig måte å gå ifra ketolyse til karbohydrater uten å gå for mye opp i vekt?

Er en mulighet å trappe forsiktig opp siste uka (eller de siste to ukene) med karbohydrater (grove karbohydrater) for at kroppen skal bli vant til det eller er det lurest å feks. gå på lavkalori siste uka?

Ble mange spørsmål nå, men ønsker å forberede kroppen best mulig og da er det sikkert lurt å begynne planlegge litt i forveien :)


#2

Nupsida sa for siden:

Eller er det dumt å stresse kroppen for bare 2 måneder i ketose?
Ønsker å gå ned i vekt og er redd jeg ikke kommer til å gå ned i vekt med mer moderat lavkarbo, samtidig er det litt vanskelig å holde seg helt innenfor ketolysereglene nå på sommeren!

Årh, er så irriterende å være så usikker!!


#3

Nupsida sa for siden:

En annen ting jeg tenker på er om trening (Kondisjon - lange turer) kan ha en positiv innvirkning på vektnedgang?

Om jeg feks. legger meg på litt mer karbohydrater samt trener kan det da være at jeg går ned i vekt? Vet at dette er veldig individuelt, men det jeg tenker på er om dette kanskje er lurere enn at kroppen går inn og ut av ketose i et sett?


#4

Hildemor på slanking sa for siden:

Jeg skal til Mallorca og kan ikke se at det skal by på noe problemer å spise ketogent på ferie😊 Har du all inclusive så er det jo bare å velge å vrake på bufèen og har du ikke det så kan du be om ekstra salat/grønnsaker istedenfor pomesfrites og annet med mye kh.


#5

jankph sa for siden:

Greit nok det...og jeg forstår kjæresten din så absolutt, men hva med "OK kjære, jeg skal SMAKE PÅ masse, men jeg skal ikke SPISE masse." Om du ikke klare å holde karbohydratene nede, så holder du i det minste kaloriene nede.

Bare et forslag fra min side og som ikke krever de store forberedelsene.


#6

index sa for siden:

Ønsker ikke kjæresten din at du skal ta av, siden han vil at du skal spise masse mat han vet du ikke har godt av? Dette høres litt tvilsomt ut, synes jeg. Synes jankph sitt råd er godt, smak gjerne på litt av alt men spis ellers det som er bra for DEG!


#7

Rin sa for siden:

Hovedinnlegger sier at hun er med på avgjørelsen og ønsker å ta del i kjærestens mat-minner, og stiller ikke spørsmål angående å begrense karbohydratinntaket, gjør hun vel?

Hva angår det faktiske spørsmålet - Jeg ville tatt 1-2 uker i forkant av ferien og introdusert kroppen for de "uvante" matvarene igjen. Blir selv skikkelig syk av "plutselig-stivelse" - ta det litt mykt med Fedon-inspirasjon, feks? Litt frukt, en rotgrønnsak til middagen, eller noe sånt. Så blir det forhåpentligvis mindre straff som følge av ferie-usedvanlighetene. :cool:


#8

Carisma sa for siden:

Det Rin sier. Også ville jeg fått i meg melkesyrebakterier for å gjøre tarmfloraen mest mulig motstandsdyktig. Den vil jo lettere reagere på evt bakterier også om den får karbosjokk samtidig.


#9

Nupsida sa for siden:

Ja, jeg ønsker å være med på dette så det er ikke det som er temaet :)
Er i gang nå med å introdusere kroppen for karbohydrater og så langt går det veldig bra! :) Oppblåstheten og det overmett-følelsen er borte og deilig er det!


#10

BenteR sa for siden:

Nå er jeg kanskje på tynn is her siden jeg ikke kan øke karbohydratene mine, men det er vel ingen vits i å øke karbene to måneder før en ferie? Da mister du helt unødvendig halvannen måned med lavkarbo før ferien.....


#11

Cyan sa for siden:

Kommer vel helt an på hvordan man øker. Kan jo øke og fortsatt leve lavkarbo. Kanskje det til og med viser seg å være mer effektivt å spise Fedonsk enn ketogent en periode :) Men nei, det er nok ikke nødvendig å starte introduseringen hele 2 måneder før, men det gir nå en mulighet til å kunne ta det veldig gradvis og få utforsket hvordan kroppen reagerer på de ulike matvarene før man brått sitter med rennaræv i syden :p


#12

Ethereal sa for siden:

Tradisjonell, lokal spansk mat er godt mulig å spise ganske lavkarbo, mye av det kjennes ganske fett, og potet-tortilla og slikt kjennes ut som noe man legger på seg av- men det er jo egentlig en herlig dekadent omelett. ;)

Disse forslagene om å la være å smake på den lokale maten når det er litt av poenget, for å liksom holde kuren- herregud, man deler jo partenerens gamle minner og smaker, bokstavelig talt, på noe som er en viktig del av spansk kultur, og tar en pause fra slanking? Oh ghee, grusomt. :rolleyes:

Nupsida, spanjolene pleier å være gode på porsjonskontroll, og maten er generelt mettende, og hvis du veier opp med å være mye i aktivitet, så skal det en del til før den ferien ødelegger så mye. Vær litt forsiktig med det som er unødvendig (som å drikke seg full på Cava hver kveld ;), og sånn siste måneden før, for å unngå å få kh-sjokk, øke på karbohydratene til Fedonsk som folk har vært inne på, siden overgang fra ketogent til "vanlig kh-nivå" kan føre til at du føler deg elendig- også går du ikke AMOK med store porsjoner der nede, så går det nok så bra så! Andelen overvektige der nede (som i "tradisjonelle" Spania, ikke "det landet vi kaller syden") er ikke så voldsom av en grunn, og det er vel flere grunner til det- porsjonskontroll den viktigste, tipper jeg! :D

Og tradisjonell spansk mat er herlig, GLED deg! Smak på så mye som mulig av den, men spis kanskje mest av det du ser er veldig lavkarbo (herlige oster som manchego og div. pølser), hvitløksbaguetter servert på restaurant kunne du spist hvor som helst, liksom, så ingen vits å å gå amok på sånt. ;)


#13

Carisma sa for siden:

Dette er vel ikke helt sant?

www.canariposten.com/nyheter/14/05/22m/n_28_5he.htm


#14

Nupsida sa for siden:

Tusen takk for greit svar! :) En annen grunn til at jeg har valgt å kutte ketolyskuren for en stund var for at jeg ikke klarte gjennomføre det helt og det ble ganske mye atkinsbarer som erstatninger for vanlig mat :/

Så langt ingen vektoppgang! :D :D

Nede i spania tenkte jeg å spise så sunt som mulig, men også være i aktivitet (gå turer osv.) for å kunne unne meg is og slikt med god samvittighet! :)
Joda, det går helt sikkert ann å spise lavkarbo i syden også, men for min del skal det bli deilig å ha en liten pause fra veiing, lavkarbo osv.


#15

Yrla sa for siden:

Jeg ser ikke noen grunn til å gi slipp på lavkarbo. Typiske høykarbomatvarer i middager har du vel smakt før? Som ris, pasta, brød. Jeg ville bare ha spist det andre: Kjøttet/fisken, litt saus og grønnsakene.Advarsel: mange går saktere ned i vekt når de er tilbake på lavkarbo, så jeg ville ikke tatt et hopp inn i vanlig kosthold. Vil du ned i vekt eller ikke?


#16

TrillTrall sa for siden:

Du verden, dette er hennes valg, noe hun har bestemt seg for og hun ber bare om noen råd i den anledning.

Nå har hun ikke sagt noe om hvor lenge de skal være borte, men det er grenser for hvor mye hun klarer å ødelegge på en uke f.eks. :) Nupsida er såpass dreven på lavkarbo at hun klarer nok fint å ligge unna de aller verste høykarbofellene stort sett - jeg tror dette går helt fint jeg. :)

Kos deg på tur, Nupsida! :)


#17

Ethereal sa for siden:

Amen.

Det er snakk om en kort periode, en kulinarisk og kulturell opplevelse, ikke "planlagt sprekk i jula/fordi det er 17 mai snart", og Nupsida har ikke spurt om råd om hvorvidt hun bør gjøre det, men hvordan gjøre det best mulig - og sier allerede at streng ketogen diett ikke funker for henne.

Og siden både formål og utøvelsen av denne helt planlagte sprekken virker fornuftig og helt rasjonelt, og Nupsida nok kan tenke selv og har TATT denne avgjørelsen, så...

Nupsida: Jeg vet ikke hvor dere skal, men El Corte Ingles-supermarkeder er så fulle av spennende oster og kjøtt og fisk at man lett kan kjøpe inn nok av sunt man kan spise til måltidene man ikke spiser ute på- problemet blir å velge Både i småbyer og større som Madrid og Barcelona har de grønnsaksboder som for alltid vil få norske grønnsaksbutikker-og avdelinger til å virke stakkarslige. Bare hold deg til det du allerede har funnet ut at nok vil funke- jeg tror også det!


#18

sonim sa for siden:

Time will show.


#19

Nupsida sa for siden:

Jeg ønsker ikke å høre grunner til å la være eller hvordan man kan leve lavkarbo, dette er allerede bestemt! :)

En overraskende ting er at jeg faktisk har nå iløpet av denne uken gått ned den kiloen som jeg har slitt med lenge på ketolyse! Den var uventa! :O

Takk ellers for god støtte og tips fra dere andre :klem:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.