Sivensvans sa for siden:
Hadde noe fisk hjemme som jeg ville lage fiskekaker av, på nettet fant jeg denne oppskriften av Bent Stiansen og det ble såpass vellykket at jeg legger oppskriften ut her:)
[size=3][/size]
500 g seifilet. Du kan også bruke torsk, hyse, laks eller uer
3/4-1ts salt
1 ts malt hvit pepper
2 ts potetmel (jeg brukte pofiber)
2 egg
1 dl melk (jeg brukte kun fløte)
2 dl fløte
100 g smør
1 løk
2 ss gressløk
½ dl solsikkelolje (til steking)
[size=3][/size]
Renskjær seifileten fri for ben og skinn.
Del opp i små terninger og ha i en foodprosessor.
Det er viktig at fisken er kald, det bedrer bindeevnen til fiskekjøttet.
Kjør med salt, pepper og potetmel (pofiber) til fisken blir en fin farse.
Ha i eggene og kjør disse inn.
Spe med melk og fløte til en smidig farse.
Smak til med salt og pepper.
[size=3][/size]
Finhakk løk og fres den myk i smøret.
Avkjøl løk og smør og tilsett finhakket gressløk.
Når dette er kaldt vendes det inn i fiskefarsen.
Myk løk og smør gjør kakene saftige når de er stekte.
Farsen kan se skilt ut, men fortvil ikke, dette går bra!
Form kakene med en spiseskje og klapp dem flate, ca 2 cm tykke.
Kakene stekes i olje i tre minutter på hver side.
[size=3][/size]
Dilldressing:
3 dl seterrømme
1 bunt dill
1 ss sukker (jeg brukte sukrin)
1 ss hvit vineddik
salt og pepper
(jeg hadde i tillegg en splæsj sitron i)
[color=#008000][/color]
Finhakk dill
Band det inn i rømmen sammen med sukker, eddik og smak til med salt og pepper.
Tips: Fiskekakene kan gjerne lages i god tid og varmes opp ved servering.
De kan også fryses.
[color=#008000][/color]
[color=#008000][/color]