< Tilbake til oversikten

Fettkilder - desperat!

#1

oppad sa for siden:

Hei. Jeg fungerer best når jeg er i ketose, men sliter med å få i meg nok fett. Tåler verken melkeprodukter, nøtter, egg, fisk, svin eller får. Store mengder kokosolje eller olivenolje gir diare. Andefett tåler jeg godt, men jeg får rett og slett ikke tak i nok! Hva kan jeg gjøre? Noen som kan tipse om andre gode fettkilder?

Lurer også på om noen av dere har erfaring med økologisk kjøtt. Jeg er nemlig intolerant, ikke allergisk, mot de typene kjøtt jeg nevner. Har hørt at dette KAN skyldes foret som dyrene får. Siden jeg tåler alle typer viltkjøtt, syns jeg det kan høres logisk ut, men jeg har ikke turt å teste det ut ennå.

Håper at noen kan hjelpe meg!


#2

nellie sa for siden:

Smør og kokosmelk.


#3

Rin sa for siden:

Kokosnøtt/kokosnøttesmør, avocado, gresskarkjerner/solsikkefrø/chiafrø? (Vet ikke om noen av disse går under nøtteallergier!)


#4

Kanutten sa for siden:

Smør er et melkeprodukt. Men ts tåler kanskje ghee??


#5

Kanutten sa for siden:

Gjelder det all slags fisk?? Hva med tran? Vet det er fra fisk, men vet om to som ikke tåler ymse fisk, men som tåler tran.


#6

nellie sa for siden:

Ja, takk, jeg vet det. Men mange tåler smør, selv om de ikke tåler "melkeprodukter".


#7

kamp sa for siden:

Jeg tåler ikke melkeprodukter, ei heller smør men tåler klarer smør ghee (iherb)


#8

BenteR sa for siden:

Jeg har påvist allergi (ikke intoleranse) mot
nøtter
melkeprotein
torsk
gluten
eggehvite
soya
og får likevel i meg over 300 gram fett hver dag.

Jeg lager min egen ghee i stedet for å betale i dyre dommer for det. Jeg bruker "mel" fra Linwoods i "brødet mitt. Jeg spiser veldig variert og velger alltid de mest fettrike kjøttstykkene. Selv om jeg ikke kan spise torsk (eller skalldyr) så tåler jeg helt greit flyndre, sei, laks og ørret. Svinekjøtt er jeg forsiktig med siden det kan trigge betennelsereaksjoner i kroppen, men jeg bruker det også av og til.
Jeg bruker gode oljer både i matlaging, til steking og på salater. Bruker også olje i f.eks. smoothie.
De aller, aller fleste som reagerer på egg, reagerer på eggehviten, men siden det er i plommen næringen er, så blir det etterhvert en vane og klare seg uten hvitten.
Kyllingskinn er fettrikt og bruker du høne i stedet for kylling får du enda mer fett.
Jeg kjøper økologisk når jeg får tak i det, men siden det ikke alltid er mulig å finne, kjøper jeg også kjøtt som ikke er økologisk.
Til sauser og slikt bruker jeg egen hjemmekokt kraft som basis. Havrefløte er også noe jeg bruker en del av siden jeg ikke tåler noen meieriprodukter.
Om det er intoleranse du har, er det håp om at det vil rette seg om du holder deg helt vekke fra det du reagerer på i tre måneder, og så tester igjen.
Svært mange som ikke tåler nøtter kan likevel bruke mandler og peanøtter.


#9

karbo-hell sa for siden:

Ghee i innvandrer butikker er billig! Og smaker veldig godt! Ellers vet jeg mange bruker geitemelk osv? Det tåler visst noen?

Hva med tahini? Masse fett og er ikke nøtter, Sesam olje?



#11

Yrla sa for siden:

Unngå store mengder.


#12

Tiger sa for siden:

Div fjørfe? Ikke mye fett i de men...
Mange egg allergikere kan forresten spise vaktel egg, da de inneholder ovomucoid protein, som også brukes i produksjon av enkelte antiallergi medisiner.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.