Mi9en sa for siden:
Gambas al ajillo er en klassisk spansk tapasrett som kan lages både på grillen og i ovnen.
Du trenger:
Reker eller scampi uten skall
Olivenolje
Hvitløk i skiver
Chilli i skiver
Persille (kan sløyfes)
-Skrell ferske reker, eller tin scampi ut over en avis om du bruker dette.
-Finn fram en liten ildfast form/ eller aluminiumsform om du bruker grillen.
-Fyll forma med ca 1,5cm olje og ha den i ovnen på 200grader eller på grillen (under lokk)
- når olja koker tilsettes chilli og hvitløk i forma etter smak (jeg bruker mye av begge deler) la koke et par minutt
- tilsett reker/scampi til olja så vidt dekker
-stek noen min til, til rekene er gjennomvarme, men ikke seige..
Jeg serverer "lavkarbo-bruchetta" til:
Finn fram en skive lavkarbo brød (f.eks fra ICA)
Ha på enten olivenolje og urtesalt/urtekrydder eller smør på hvitløkssmør
Stek noen min på grillen, på rist i stekeovnen eller i stekepanne til brødet er ristet.
Denne retten kan served alene, eller sammen med andre tapasretter som f.eks grillede kyllingklubber, grillet paprika, spanske kjøttboller, serranoskinke og aioli.