< Tilbake til oversikten

Gambas al ajillo (Reker i hvitløk) med "lavkabo-bruchetta" -kan også lages på grillen

#1

Mi9en sa for siden:

Gambas al ajillo er en klassisk spansk tapasrett som kan lages både på grillen og i ovnen.

Du trenger:
Reker eller scampi uten skall
Olivenolje
Hvitløk i skiver
Chilli i skiver
Persille (kan sløyfes)

-Skrell ferske reker, eller tin scampi ut over en avis om du bruker dette.
-Finn fram en liten ildfast form/ eller aluminiumsform om du bruker grillen.
-Fyll forma med ca 1,5cm olje og ha den i ovnen på 200grader eller på grillen (under lokk)

  • når olja koker tilsettes chilli og hvitløk i forma etter smak (jeg bruker mye av begge deler) la koke et par minutt
  • tilsett reker/scampi til olja så vidt dekker
    -stek noen min til, til rekene er gjennomvarme, men ikke seige..

Jeg serverer "lavkarbo-bruchetta" til:
Finn fram en skive lavkarbo brød (f.eks fra ICA)
Ha på enten olivenolje og urtesalt/urtekrydder eller smør på hvitløkssmør
Stek noen min på grillen, på rist i stekeovnen eller i stekepanne til brødet er ristet.

Denne retten kan served alene, eller sammen med andre tapasretter som f.eks grillede kyllingklubber, grillet paprika, spanske kjøttboller, serranoskinke og aioli.


#2

lirumlei sa for siden:

Spennende! Må nok prøves i sommer. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.