< Tilbake til oversikten

Vil noen se på min meny?

#1

Marigrete sa for siden:

Har bestilt boka og lest om hvilke matvarer man kan spise på ketolysekuren. Men hadde vært fint med en erfaren sin vurdering:)

Frokost: 2 egg, 3 skiver bacon, litt spinat

Lunsj/middag: 1 stk mozarella (125 g), 100 gram kalkunfilet uten skinn, ca. 100 gram salat, 1 ss olje

Mellommåltid: 1/2 avokado, en babyliss(ost 15 mg)


#2

TrillTrall sa for siden:

Hva betyr "100 g salat"? Er det 100 g grønn bladsalat? Det mangler masse grønnsaker synes jeg. :)


#3

Marigrete sa for siden:

Ja 100 g bladsalat (hjertesalat og spinat);)
Kan jeg spise mye grønnsaker når jeg er i induksjonsfasen? Skal spise litt paprika og mer bladsalat til kveldsmat:) Men ser at jeg fort kommer litt opp i karber hvis jeg spiser f.eks blomkål eller tomat.


#4

TrillTrall sa for siden:

Ah - sorry - gikk i fella og så ikke at du var på Atkins. Da skal du ikke høre på meg, men lese i boka. :) Jeg aner ikke.


#5

synsegulla sa for siden:

Atkins og ketolysekuren er ikke helt det samme.



#7

Marigrete sa for siden:

Jeg roter nok litt.. Har bestilt boka slank med ketolysekuren og trodde at denne også hadde disse to uker med induksjonsfasen! Så nå har jeg tatt utgpkt i Atkins og induksjonsfasen og tenker å fortsette med ketolysekuren.

Men hva er egentlig forskjellen?:)


#8

Lemen sa for siden:

Atkins starter med en 2 ukers induksjonsfase på 20 karbo, og så skal man øke med 5 gram karbo pr uke til man finner det nivået av karbohydrater som gjør at man fortsatt går ned i vekt. Øker man for mye, så går man bare tilbake et steg. Og så kan man selvsagt være i induksjonsfasen lenger dersom man ønsker det. Kanskje litt strengere på hvilke matvarer, og hvor store mengder også på Atkins.

På ketolysekuren skal man konstant, som kvinne, holde seg på 15 gram karbohydrater pr dag.

Atkins er litt mer metodisk, så ikke dumt å ha lest de to trådene jeg linket til, samt tråden om vedvarendestigen, kan gjøre det lettere å legge opp hvordan man kan gjøre endringer på ketolysekuren dersom man står fast. :)


#9

Marigrete sa for siden:

Takk for trådene, har lest de tidligere og følger denne. Men alltid bra med repetering:) Ligger på under 15 g karbo nå, tok ketolysetest nå som viser at jeg er i ketose:)) Da bruker jeg Atkins induksjonsfase og fortsetter med denne da? Det må bli rett hvis jeg skal ligge konstant i ketose? Ifht ketolysekuren.

Får boken imorgen, men ble ivrig etter å starte;)


#10

Lemen sa for siden:

Husk at det ikke er noen konkurranse om å ligge lavest mulig på karbene, så ikke hold deg under 15, men på 15. :)

Jada, det går fint å fortsette med Atkins induksjon så lenge du vil. :) Lykke til! (og spis mer grøntfor enn det du skrev opp i hovedinnlegget. ;))


#11

Marigrete sa for siden:

Flirer når du skriver dette om konkurranse. Blir litt besatt av å ligge på minst mulig:D:D Skal øke opp karbene med grønnsaker (som vokser over bakken:))

Tusen takk for svar alle sammen:)


#12

Marigrete sa for siden:

Etter jeg søkte på forskjellig her fikk jeg et tips om "osteknekkis". En skive hvitost i mikrofon i 1,45 sek, blir som et knekkebrød man kan ha pålegg oppå:D Har laget disse og hatt makrell i tomat, skinke, ost!, og kalkunskiver på. Kjempegodt! Føler at jeg må ha noe å ha pålegget på. Ikke bare maule pålegg.

Har forresten gått ned 5 kg på 4 dager! Dette er sikkert mye vannvekt (selv om jeg ikke skjønner dette helt når jeg drikker flere liter med vann om dagen) Uansett vann eller fett, klærne sitter løsere:D


#13

Carisma sa for siden:

Kroppen har en tendens til å holder mer på vannet jo mindre man drikker. Når den får nok slipper den det også. Og husk at 1 g karbo binder 2,7g vann.


#14

Marigrete sa for siden:

Oj, det visste jeg ikke! Takk for informasjon:D


#15

Lillemy71 sa for siden:

Dette er ikke helt riktig, i boka blir det anbefalt at man etterhvert går opptil 20-25 g kh daglis som kvinne, etter at man har kommet i ketose og fettforbrenningen er i gang. Dersom dette ikke har blitt endret de siste par årene da.

I dietten til trådstarter ser det ut til å mangle masse grønnsaker og kanskje en del fett. Ost bør vel spises som et tilbehør (altså litt) og ikke nødvendigvis som et måltid. Velg naturlig fete matvarer som f.eks entrecote, kylling med skinn, feit fisk osv, fremfor magre varianter. Som andre sier det er ikke om å gjøre å nødvendigvis kjøre lavest mulig på kh og varierte grønnsaker er et must. Det vil du finne ut når du leser ketolyseboka.


#16

Marigrete sa for siden:

Teller avokado som grønnsak? Har blitt veldig glad i dette og spiser en hel avokado sammen med spekeskinke og mozzarella:D


#17

Sivensvans sa for siden:

Er visst en frukt;)

Fant dette på www.frukt.no :

Avokado kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika og dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Avokado vokser på trær og er en frukt, men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre blir den av noen oppfattet som en grønnsak.

Per 100 g: 0.5 g karbo (minus kostfiber 5.2 g) 19.5 g fett og 1.9 g protein

[size=2][/size]

Avocado 73 185 1,9 19,5 0,5 5,2


#18

Marigrete sa for siden:

Takk:) Frukt er det ja:)
Nå har jeg fått boka "slank med ketolyse" og har allerede lest 1/4 av boka. Sluker all informasjon:) Synes dette er gøy og motiverende. Og så mye god mat! Trodde det ville bli mye egg og bacon, men det har jeg spist bare en gang:)


#19

Lillemy71 sa for siden:

Godt du koser deg og synes at maten er god, for det er nok en de som detter av lasset for de klarer kun å fokusere på det de ikke kan spise. Det er blitt nesten som en myte at på en ketogen kur spiser man bare mengder med egg og bacon, takket være dårlig informert (eller skal vi si ignorant :D) presse.

Boka inneholder en del forslag til menyer og oppskrifter, i tillegg har Torkil en facebook side hvor han legger ut mange lekre oppskrifter, så da kan man få både inspirasjon til hva man kan spise og mengdeforhold. Kos deg med all den gode maten og lykke til :)


#20

Marigrete sa for siden:

Takk! Fikk boka igår, den er ferdiglest allerede og jeg skal absolutt prøve ut oppskriftene:) Spiser mer variert nå etter omlegginga enn jeg har gjort tidligere:p Dette skulle jeg ha startet med for lenge siden, men nå er jeg igang:D:D

Skal se på facebooksiden hans!

Vet noen om ketolyse.no siden er aktiv?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.