Ja 100 g bladsalat (hjertesalat og spinat);)
Kan jeg spise mye grønnsaker når jeg er i induksjonsfasen? Skal spise litt paprika og mer bladsalat til kveldsmat:) Men ser at jeg fort kommer litt opp i karber hvis jeg spiser f.eks blomkål eller tomat.
Jeg roter nok litt.. Har bestilt boka slank med ketolysekuren og trodde at denne også hadde disse to uker med induksjonsfasen! Så nå har jeg tatt utgpkt i Atkins og induksjonsfasen og tenker å fortsette med ketolysekuren.
Atkins starter med en 2 ukers induksjonsfase på 20 karbo, og så skal man øke med 5 gram karbo pr uke til man finner det nivået av karbohydrater som gjør at man fortsatt går ned i vekt. Øker man for mye, så går man bare tilbake et steg. Og så kan man selvsagt være i induksjonsfasen lenger dersom man ønsker det. Kanskje litt strengere på hvilke matvarer, og hvor store mengder også på Atkins.
På ketolysekuren skal man konstant, som kvinne, holde seg på 15 gram karbohydrater pr dag.
Atkins er litt mer metodisk, så ikke dumt å ha lest de to trådene jeg linket til, samt tråden om vedvarendestigen, kan gjøre det lettere å legge opp hvordan man kan gjøre endringer på ketolysekuren dersom man står fast. :)
Takk for trådene, har lest de tidligere og følger denne. Men alltid bra med repetering:) Ligger på under 15 g karbo nå, tok ketolysetest nå som viser at jeg er i ketose:)) Da bruker jeg Atkins induksjonsfase og fortsetter med denne da? Det må bli rett hvis jeg skal ligge konstant i ketose? Ifht ketolysekuren.
Flirer når du skriver dette om konkurranse. Blir litt besatt av å ligge på minst mulig:D:D Skal øke opp karbene med grønnsaker (som vokser over bakken:))
Etter jeg søkte på forskjellig her fikk jeg et tips om "osteknekkis". En skive hvitost i mikrofon i 1,45 sek, blir som et knekkebrød man kan ha pålegg oppå:D Har laget disse og hatt makrell i tomat, skinke, ost!, og kalkunskiver på. Kjempegodt! Føler at jeg må ha noe å ha pålegget på. Ikke bare maule pålegg.
Har forresten gått ned 5 kg på 4 dager! Dette er sikkert mye vannvekt (selv om jeg ikke skjønner dette helt når jeg drikker flere liter med vann om dagen) Uansett vann eller fett, klærne sitter løsere:D
Dette er ikke helt riktig, i boka blir det anbefalt at man etterhvert går opptil 20-25 g kh daglis som kvinne, etter at man har kommet i ketose og fettforbrenningen er i gang. Dersom dette ikke har blitt endret de siste par årene da.
I dietten til trådstarter ser det ut til å mangle masse grønnsaker og kanskje en del fett. Ost bør vel spises som et tilbehør (altså litt) og ikke nødvendigvis som et måltid. Velg naturlig fete matvarer som f.eks entrecote, kylling med skinn, feit fisk osv, fremfor magre varianter. Som andre sier det er ikke om å gjøre å nødvendigvis kjøre lavest mulig på kh og varierte grønnsaker er et must. Det vil du finne ut når du leser ketolyseboka.
Avokado kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika og dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Avokado vokser på trær og er en frukt, men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre blir den av noen oppfattet som en grønnsak.
Per 100 g: 0.5 g karbo (minus kostfiber 5.2 g) 19.5 g fett og 1.9 g protein
Takk:) Frukt er det ja:)
Nå har jeg fått boka "slank med ketolyse" og har allerede lest 1/4 av boka. Sluker all informasjon:) Synes dette er gøy og motiverende. Og så mye god mat! Trodde det ville bli mye egg og bacon, men det har jeg spist bare en gang:)
Godt du koser deg og synes at maten er god, for det er nok en de som detter av lasset for de klarer kun å fokusere på det de ikke kan spise. Det er blitt nesten som en myte at på en ketogen kur spiser man bare mengder med egg og bacon, takket være dårlig informert (eller skal vi si ignorant :D) presse.
Boka inneholder en del forslag til menyer og oppskrifter, i tillegg har Torkil en facebook side hvor han legger ut mange lekre oppskrifter, så da kan man få både inspirasjon til hva man kan spise og mengdeforhold. Kos deg med all den gode maten og lykke til :)
Takk! Fikk boka igår, den er ferdiglest allerede og jeg skal absolutt prøve ut oppskriftene:) Spiser mer variert nå etter omlegginga enn jeg har gjort tidligere:p Dette skulle jeg ha startet med for lenge siden, men nå er jeg igang:D:D
Skal se på facebooksiden hans!
Vet noen om ketolyse.no siden er aktiv?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.