< Tilbake til oversikten

gluten

#1

dingpot sa for siden:

Er det mulig å kjøpe rent glutenmel? Hvetegluten el.l? Inneholder disse også karbohydrater da? Trodde gluten var et protein, så om man fikk det isolert, så skulle det gå fint? Tenkte å bruke det i mat, bakverk, pannekaker med soyaprotein for å binde det bedre sammen. Hvor får man i så fall tak i sånt?


#2

Albertine sa for siden:

Prøv helsekost.


#3

dingpot sa for siden:

Done :D

Men karbo innhold??? (stod ikkeno på posen)


#4

Albertine sa for siden:

Der må jeg melde pass gitt...:)


#5

dingpot sa for siden:

Jeg søkte litt på engelske nettsider, og fant noen tall...

6 gram karbohydrater per cup (36 g) - dette var et lavkarbo glutenmel visstnok
12 g karbohydrater per cup (36 g) - vet ikke om dette er lavkarbo...

Dette gir henholdsvis ca 33 g og 17 g per 100 gram mel, og man bytter vel ut ca 10 % av total melmengde med glutenmel, så det skulle jo ikke bli så himla mye. Men jeg vet enda ikke hvor mye det er i det som jeg har kjøpt (validus glutenmel)...

Har noen en ide om hvem jeg kan kontakte? andre produsenter av glutenmel el.l? Prøvde å søe på validius, men det kom bare en haug med tull...


#6

HP sa for siden:

Fant et som innehold 5g karb og 23g protein. 70% hvetegluten konsentrat. Fant en annen med 6 gram. Søk på: Gluten flour ;)

Det er jo glutenmel fedon bruker i brødene sine for å øke proteininnholdet og ikke minst bedre heveeffekten.


#7

dingpot sa for siden:

Jamen det var jo akkurat det jeg også fant (og jeg søkte på gluten flour). Men det er per 36 gram! Og det står at de er lavkarbo! Alstå kan jeg ikke regne med at mitt er så lavt på karboinnholdet...


#8

HP sa for siden:

Altså det er ikke mye av dette som skal brukes i baksten da ... :) Hensikten er å få brød til å heve.


#9

dingpot sa for siden:

Fnis! ja du har helt rett! :p Jeg brukte det sammen med soyaproteinet i pannekake/vaffelrøre, og ble så fornøyd med resultatet, og kunne tenke meg og bruke det ganske ofte (wrap til taco, fyllte pannekaker, osv) uten at det går på bekostning av for mange karber. Men det er jo ikke mye som skal brukes da! hihi! brukte kanskje 5 gram i dag! hehe! Og fikk et fantastisk resultat, som frister til gjentakelse.


#10

HP sa for siden:

Kommer der oppskrift? :snill:


#11

dingpot sa for siden:

Jeg slumper jeg, HP, så det kan bli vanskelig. Men jeg kan jo legge ut sånn ca oppskrift + det jeg bruker dem til :D


#12

HP sa for siden:

Bare tenkte at om du lagde dette igjen så kan du måle slumpene dine ;)


#13

dingpot sa for siden:

En "sånn ca" oppskrift er lagt ut, og jeg skal måle neste gang (blir nok ikke lenge til). I tillegg la jeg ut noen av de oppskriftene jeg bruker pannekaker til. La den ut under "middag";)


#14

dingpot sa for siden:

Nå er den oppdatert! Ble så inspirert at jeg fant ut jeg måtte lage den på nytt med en gang! hihihi! :p


#15

Ziggy sa for siden:

100% glutenmel inneholder bare ca. 20 gr. karbohydrater pr. 100 gr, og ca. 75 gr proteiner.

Som det fremgår her gjelder disse verdiene også for det vi i Norge kaller for glutenmel (gluten flour).

Det innebærere at 1 ts på 5 gr med glutenmel bare inneholder 1 gr karbohydrater, og hele 3,8 gr proteiner.

Det gjør det ypperlig til å bruke i MHMs frokostpannekaker eller vaffelrøre for å få det til å henge bedre sammen, samtidig som det øker proteininntaket betraktelig!

:detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv: :detektiv:

First, the Definition of Gluten:
Gluten is a protein found in Rye, Wheat, Oats, Barley & Triticale. ("Gliadin" is part of the gluten structure. Gliadin is present in varying amounts in these grains. The combination of gliadin and glutenen makes gluten.) This protein gives structure, elasticity and sponginess.

Vital Wheat Gluten Flour:
Also called "gluten flour", "instant gluten flour", "pure gluten flour", and "vital wheat gluten" depending on vendor and manufacturer. This is flour with the starch and bran removed. Gluten is the natural protein in the wheat endosperm which, when combined with water, forms a taffy-like dough. This retains the gas and steam from baking.

Bob's Red Mill vital wheat gluten flour — and any other brand of vital wheat gluten flour (such as Hodgson Mill) that carries the same Nutrition Facts as those at right — is 75 to 80% protein.

This yields approximately 24 grams of carbohydrate per cup. The process of keeping mostly the protein constituents of the wheat and very little of the starch makes this product a useful aid in low-carbohydrate baking and cooking (a necessary component of the wonderful Gabi's Bread Recipe here at the site.)

The protein binds moisture meaning your bread and baked goods will usually be more moist and "fresh" than traditional baking yields as well. This should never be confused with other gluten flours as mentioned below which can have significantly more carbohydrate.

Please check your labels! Vital Wheat Gluten Flour is usually available in the health food section or baking section of your grocery, or at some health food stores. If you're unable to locate it, you can order directly from the manufacturer at Bob's Red Mill. (Do a search for "gluten.")

High Gluten Flour and Bread Machine Flour: While vital wheat gluten flour contains 75% or greater protein, the flours labeled Bread Machine Flour and High Gluten Flour have between 12 and 14% protein. Usually milled from hard red spring wheat, the carb count ranges from 54 grams per cup for High Gluten Flour to 66 grams per cup for most Bread Machine Flours. For small uses, this can still be of value since all-purpose "white" flour (bleached or non-bleached; enriched or not enriched) contains a whopping 92-97 grams per cup!

Recipes at this site that call for "gluten flour" in baking applications are referring to vital wheat gluten flour with 24 carbs per cup. Vital wheat gluten can also be an essential ingredient when baking with soy flour or soya powder, as soy contains no gluten element to allow baking doughs to raise or hold their shape.

All gluten products (as well as soy flours) should be stored refrigerated or frozen as they are natural products (no preservatives and a full-fat profile) and can therefore become rancid.

www.lowcarbluxury.com/gluten.html


#16

Nille sa for siden:

Det korrekte er 20 karber pr 100 gram, - og det stemmer jo med 1 karb pr 5 gram som du sier......


#17

Ziggy sa for siden:

Eh... de ble visst en liten skrivefeil i går ja... :o

Uansett- det blir lettere å få pannekaker, tortillaer og vaffelrøre til å holde sammen når man kan bruke 2-3 ts glutenmel pr prosjon uten å få mere enn 3 gr. karbohudrater med på lasset! ( I tillegg får man jo også mellom 7,6 og 11,4 gr proteiner og da!!!)

Har forresten fikset feilen nå...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.