Jeg la om kostholdet mitt til lavkarbo-ish i august i fjor. Spiste og spiser kjøtt, fisk, grønnsaker og nøtter/bær. Lager all mat selv og teller ikke karbo. Til å begynne med gikk jeg ned 9 kilo på null tid. Men nå de siste par månedene har jeg begynt å legge på meg igjen. Jeg har da lagt på meg igjen 4 av de ni kiloene jeg har tatt av og skjønner ikke hvorfor! Kan noen komme med tips/råd - er litt fortvilet. Jeg har for mange kilo og trenger å bli slankere. Fins det en app som er brukbar til å regne karber med? Og hvor få karber bør jeg ligge på? Jeg ønsker å holde meg unna ketose! Alle råd tas i mot med takk!
Hva og hvor mye spiser du på en vanlig dag da? Selv om man sier at man ikke trenger å telle kalorier på lavkarbo så trenger kroppen mindre energi inn når den veier mindre.
Jeg spiser 3 måltider a to brødskiver med superbrød(oppskrift Sofie hexeberg) pluss middag. Og synes vel ikke jeg spiser så mye - da sultfølelsen gnager noen ganger ganske så hardt.. Men jeg vet ikke! Det hadde derfor kansje vært lettere hvis jeg visste hvor mange karber som var for mye og tenkte at det kansje fins en app for det! Har en venninne på GR og hun teller kalorier på en app eller nett, det er visstnok veldig enkelt - men GR er ikkenoe for meg ialf.
Brøderstatninger kan være en vektstopper for mange - bytt ut 1-2 av brødmåltidene med salat, egg, kjøtt, fisk eller noe annet og se om det hjelper. :) 3 brødmåltider om dagen er i meste laget for veldig mange har jeg skjønt her inne. :)
Jeg ville også byttet ut i hvert fall to av brødmåltidene med noe annet. F.eks. omeletter, salater (gjerne med belgefrukter siden du ikke vil i ketose), supper etc. For å få oversikt over hva du faktisk putter i deg av næringsstoffer kan du bruke appen Lifesum. Hvor høyt du må ligge på karbohydratene for å ikke være i ketose er vanskelig å si da dette er så individuelt. Ca 50 gram kan kanskje være et greit nivå å legge seg på i starten tenker jeg.
Jeg ønsker å unngå ketose da jeg føler meg i dårlig form når jeg er det. Slapp og sliten - jeg har en veldig fysisk jobb og det er en ulempe for meg. Og jeg ser egentlig heller ikke "nytten" - da vekttapet mitt var bra allikevel. Men ser nå også at en medisin jeg har tatt har innvirkning på blodsukkeret - altså det øker av medisinen. Så kommer til å kutte ut denne når tablettene er tomme. For jeg har faktisk brukt det samme "brødet" hele tiden og det har jo funket. Jeg blir litt lei egg og det er vanskelig å klare praktisk å spise "middagsmat" så ofte.
Men jeg forstår hva dere sier og skal se om ikke det å forsøke å spise mer "middag" funker!!
Jeg ønsker å unngå ketose da jeg føler meg i dårlig form når jeg er det. Slaog noenpp og sliten - jeg har en veldig fysisk jobb og det er en ulempe for meg. Og jeg ser egentlig heller ikke "nytten" - da vekttapet mitt var bra allikevel. Men ser nå også at en medisin jeg har tatt har innvirkning på blodsukkeret - altså det øker av medisinen. Så kommer til å kutte ut denne når tablettene er tomme. For jeg har faktisk brukt det samme "brødet" hele tiden og det har jo funket. Jeg blir litt lei egg og det er vanskelig å klare praktisk å spise "middagsmat" så ofte.
Men jeg forstår hva dere sier og skal se om ikke det å forsøke å spise mer "middag" funker!!
Tusen Takk for tips! :-))
Hilsen Pellabella
Jeg ville også kuttet medisinen hvis den ikke var nødvendig å ta. Kortison f.ex gir vektøkning hos mange, men ikke hos alle (vet ikke om d er den du tar, d var bare et eksempel).
Og har du tålt brød før så fortsette m d om du ønsker. Grønnsaker og egg kan en så klart dytte på fordi d er sunt og noen ganger godt oxo. (jeg er drittlei grønnsaker og eggeplommesmaken kaster jeg snart opp av).
Forøvrig vil jeg også si at tre måltider for dag er helt i orden, jeg selv må spise 4-5. En må bare finne sin egen vei for det er det eneste riktige.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.