< Tilbake til oversikten

Ikke pizza, men meatzza!

#1

Sivensvans sa for siden:

Hallo i luken!

Jeg så et program med Nigella og hun lagde noe som fattet min interesse, nemlig meatzza - som hun selv hevdet å ha servert familien sin i årevis. Det er en slags pizza uten bunn, den ser ut som en pizza - men, er altså en meatzza.
Jeg testet den ut i dag og ble såpass begeistret at jeg vil dele med de som vil:)

Slik gjør du:

5-800 g kjøttdeig i en stor bolle. Hun sa intet om mengden, men jeg så når min var ferdig at den var en del tykkere enn hennes. Jeg brukte 800 g - tipper hun brukte 5-600 g utfra hva jeg så av kjøttdeig i bollen hennes og ikke minst utfra tykkelsen når hennes var ferdig. Kan sikkert bruke 400 g også som er vanlig pakkestrl i Norge, da blir den bare litt tynnere - men, like god:)

Hell oppi 2 egg, 3 dl revet parmesan, en dl havregryn, 2 hvitløk revet og godt med persille.
Bland dette sammen - gjerne med hendene. Hell det så over i en rund kakeform du har smurt m olje og dytt deigblandingen utover, men ikke for hardt så den blir for kompakt.

Så tar du en eller to (jeg brukte to, hun en) bokser m tomater i en sil og lar den overflødige væsken renne ut, ha i et par ts oregano, en dæsj (hvitløks)olje, og en klype havsalt - og rør sammen.
Bre dette over kjøttdeigblandingen.

Skjær en mozerella-ball i tynne skiver og legg på toppen.

Stekes ved 220 g i 25-30 min
Ha på fersk basilikum før servering.

Jeg serverte dette sammen m en grønn salat m hvitløksdressing.

Dette kommer til å bli en gjenganger hos oss!


#2

Fillilura sa for siden:

Hørtes veldig godt ut!
Må prøves


#3

Sivensvans sa for siden:

Så fint! Ja, vi likte det i alle fall godt;) Her kan man jo også variere i det uendelige!
Hun sa intet om hvor mye av hvert så jeg tok det på øyemål, min ble en del tjukkere enn hennes så hun brukte kanskje 5-600 g kjøttdeig. Har redigert d inn i oppskriften. Men, v at jeg brukte 800 g så har jeg også til to lunsjer som jeg tar med meg på jobben;)


#4

Moogie sa for siden:

Det høres godt ut! En slags kjøttpudding med ost. Dette må prøves!



#6

Sivensvans sa for siden:

Ja, parmesanost, hvitløk, persille, tomater og kjøtt - det er en kombinasjon som ikke slår feil, spør du meg:p

Og, lettvint i tillegg!! ;)



#8

Cyan sa for siden:

Hmm, spennende. Denne må testes en gang. Blir kjøttdeigen som en slags fast bunn eller faller den fra hverandre?


#9

langaard sa for siden:

Det blir en fast bunn, ja :)


#10

Momse sa for siden:

Denne skal prøves ila uken :)
Takk for tips!


#11

Sivensvans sa for siden:

I går lagde jeg denne i en taco-variant av dette og jeg synes det ble suuuupergodt!! Byttet ut parmesan med vanlig hvit ost, hvitløk med rødløk. Hadde ikke tomatlokk (det hadde sikkert blitt godt det og), bare strødde ost på toppen.

Serverte med Hellstrøms guacamole, rømme og salat. Namm...!! :p

Hellstrøms guacamole:

2-3 modne avocado
2 hvitløkfedd
1 liten rød chili
1/2 rødløk
Saften av 1/2 - 1 lime + revet skall av 1 lime

  • Del avocadoene, fjern steinene forsiktig og skrap ut innmaten.
  • Mos avocado- kjøttet med en gaffel.
  • Tilsett saften av 1 lime. Del chili og skrap bort frøene. Finhakk chili, rødløk og hvitløk og bland alt godt inn med den moste avocadoen.
    Tips: legger du noen avocado steiner i guacamolen holder den på den friske grønne fargen.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.