< Tilbake til oversikten

Dine beste vaffeltips?

#1

Moogie sa for siden:

Etter noen mislykkede vaffelforsøk må jeg bare spørre om tips. Hvordan lager du vaffler og hva er din favoritt oppskrift? Gjerne rømmevaffler da jeg har masse rømme å bruke opp. Og ja, jeg har søkt på oppskrifter, nen vil gjerne at noen deler erfaringer :)


#2

Yonah sa for siden:

Helt ærlig, er du på jakt etter noe som smaker ekte vafler, så glem det.
Flere vil si at DENNE oppskrifta smaker som vanlige vafler..

Jeg kutta alle erstatninger lenge, så når jeg innførte de igjen, så smakte alle oppskriftene greit, ikke som vanlige vafler, uansett hvor mye rømme eller kardemomme jeg hadde i. Det jeg føler gjør saken er å spise de med sukkerfritt jordbærsyltetøy og rømme eller pisket krem (mye krem) og bare tenke på de som en kakeerstaning.

Og jernet du har vil jeg si har en del å si, etter at vi kjøpte nytt jern, et wilfa som ikke er helt flatt, men heller litt inn mot midten, så får jeg ikke vaflene like sprø som når vi hadde et dobbelt åviken.


#3

Nyttogbedreliv sa for siden:

Jeg lager disse vaflene som er glutenfrie.

Glutenfri Havregryn ( males til mel )
litt fiberhusk
egg ( kan sikker sløyfes? )
1 boks med Kokosmelk
litt sukrin sukker
ca 1 spise skje med Chiafrø
og rømme ( for dem som tåler meieriprodukter )

Disse vaflene syns jeg blir kjempe gode. Min datter elsker dem og har hatt dem med seg som matpakke på skolen :)

Jeg har ikke regnet ut hvor mye karb det er i disse.


#4

Nyttogbedreliv sa for siden:

ER røren for tykk så sper jeg på med vann eller Rismelk


#5

TrillTrall sa for siden:

Er det ikke like greit å bruke havremel som å male havregryn? Eller inneholder havremelet også andre bestanddeler av havren enn det grynene gjør? Som ikke er helt glutenfrie mener jeg.


#6

Ziltoidia sa for siden:

Jeg er ikke sånn super-fan av lavkarbovafler, men disse ble faktisk spist opp av familien min, som ellers er ganske kresne når det gjelder lavkarbo-versjoner av søtbakst: lchf-bloggen.blogspot.co.uk/2012/07/lavkarbo-vafler.html
Kremost, cottage cheese og kesam har det med å gjøre de vaflene mer luftige, men du kan sikkert bytte det ut med rømme om rømmesmaken er viktigere.

Jeg pleier å heller å leke meg med kulturmelk og havregryn, men har ikke kommet frem til noen konkret oppskrift enda. Ordentlig lavkarbo er den vel neppe uansett. :p


#7

kristine89 sa for siden:

Jeg synes det er godt med kokosmelk isteden for rømme. Magen liker det bedre også :p
Har brukt denne flere ganger

5 egg
1 dl kokosmelk (her kan du sikkert bruke rømme isteden)
0,5 dl smeltet smør
0,5 dl kokosmel
0,5 dl mandelmel
Søtning etter eget ønsket
Litt salt

Visp sammen de våte.
Ha i det tørre.
Jeg putter også oppi litt kanel og kardemomme :D

Disse fungerer bra som pannekaker også. Nam! Må nok lage vafler eller pannekaker i kveld :p


#8

Rin sa for siden:

Jeg synes lavkarbovafler er vafler godt nok, jeg - men man blir vel godt tilpasset når man ikke har smakt 'ekte' bakverk på flere år. Det er verd å ha i minne uansett når folk som har fulgt alternative kosthold over tid kommer med oppskriftanbefalinger. :cool: (Jeg bruker den oppskriften fra lchf-bloggen Ziltoidia lenket til, selv.)


#9

Moogie sa for siden:

Havremel utgår da den blir alt for høy på karbo for min del. Kanskje jeg prøver de med kremost nå. Smører dere jernet med smør? Sist jeg prøvde noe vafler satt alt fast!


#10

kristine89 sa for siden:

Jeg smører jernet med kokosolje. Ellers blir det bare småbiter!


#11

Moogie sa for siden:

Ja! Den tenkte jeg ikke på! Takk for tipset:D


#12

Photobscura sa for siden:

Jeg synes også de med kremost, som både Nannah og lchf-bloggen har oppskrift på, er best. Men for mitt vedkommende så er det liksom kardemommen som gjør vaflene også, da. :p
Men det er viktig å la røra svelle! Da blir de mer sprø og holdbare, synes jeg. Gjør ingenting for mitt vedkommende at den blir tykk, den jevner seg ut i jernet uansett.
(Jeg har forresten brukt samme oppskrift til fleskepannekaker i stekepanne, med stor suksess! :D)
Du kan sikkert bytte ut noe av kremosten med rømme. Selv bruker jeg kun snøfrisk, ettersom jeg ikke tåler kumelk så altfor godt.

Jeg bruker ingenting av smøring i vaffeljernet mitt. Om det ikke er et helt nytt vaffeljern, så er det fett nok i røra til at smøring er overflødig, som jeg opplever det. :)


#13

Yonah sa for siden:

I mitt wilfajern blir de oppskriftene med kremost skikkelig soggy uansett hva jeg gjør, det var ikke slik med det gamle jernet, i det ble de sprø. Ingen oppskrifte funker så bra som de gjorde med det gamle jernet, vurderer seriøst å kjøpe et eget jern til lavkarbovafler:lol:


#14

Ziltoidia sa for siden:

Noen som har erfaring med dette vaffeljernet? Det er omtrent det eneste jeg kan få tak i her i London. Har bestemt meg for at, dersom jeg kommer inn på en master eller doktorgrad i London, skal jeg belønne meg selv med en slik en. :p


#15

Rin sa for siden:

Ikke akkurat dét - men jeg hadde et dobbelt Coline-jern som dessverre rett og slett ikke ble varmt nok til å vafle skikkelig, det ble mye klabb og babb for meg. Men det kan godt hende at feilen lå hos bruker og ikke i jernet. :p


#16

Photobscura sa for siden:

Jeg har bare et billig jern fra Wilfa selv, mener jeg i hvert fall. Kjøpt for et par hundrelapper på Nille for noen år tilbake. Funker gull!


#17

Ziltoidia sa for siden:

Nooooo!

Jaja... Det blir gjerne litt tull når jeg lager vafler uansett. Sist gang klarte jeg å ødelegge hele jernet. Nå hopper sikringen ut hver gang man løfter lokket. :D


#18

index sa for siden:

Det Coline jernet så litt svakt ut, min erfaring er at et jern bør være minst 1200w for å lage gode vafler. Og dette var bare 850w... Se om du finner et kraftigere, hva det heter er ikke så veldig viktig. Men Wilfa er bra ja...


#19

Ziltoidia sa for siden:

^Godt å vite! Takk!

Det viser seg at Amazon UK har en del hjertevaffeljern jeg sikkert kan bestille. :D


#20

Momse sa for siden:

Jeg liker disse forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27597 veldig godt :)
Lager de som oftest som pannekaker, men har laget de som vafler noen ganger også.
Må steikes litt lenger enn vanlige, men det blir VAFLER :heia:


#21

TrillTrall sa for siden:

Jeg og flere jeg kjenner har dette Wilfa-jernet med 6 store hjerter og det er helt topp! Tidligere har jeg og flere jeg kjenner prøvd Wilfas dobbelt-jern, men det var bare møkk.


#22

Cyan sa for siden:

Dette har jeg også nettopp kjøpt, og det er det beste vaffelhjernet jeg har hatt. Blir gode og sprø vafler. Har dog kun prøvd med vanlige vafler foreløpig, ikke lk-vafler.


#23

Moogie sa for siden:

Kanskje jeg skal prøve meg på disse? Er litt skeptisk til bare fiberhusk, er litt lei av smaken.


#24

Ziltoidia sa for siden:

Gråter en skvett over at det ikke selges Wilfajern i Storbritannia. De har jo så sære støpsel og stikkontakter her...

Så, hva er det man skal se etter for å finne et vaffeljern som lager vafler med litt knas i? Bare watt som gjelder? Og hvordan gjelder det for doble vaffeljern?


#25

TrillTrall sa for siden:

Funker det ikke med adapter på såpass strømkrevende ting?


#26

Ziltoidia sa for siden:

Jeg vil helst slippe adapter om jeg kan. Ikke bare fordi det er upraktisk og potensielt skummelt med strømkrevende saker, men også slik at jeg slipper å bestille eller hente et jern helt fra Norge. Bruker heller de 20 kiloene jeg har til rådighet for innsjekket bagasje til ymse norsk mat. :D


#27

Photobscura sa for siden:

Dette har foreldrene mine (bare at det er en dobbeldecker, forsåvidt), og det er det beste vaffeljernet jeg har prøvd! Mitt funker kjempefint, men er nok en laangt billigere variant - dette var rolls royce!


#28

TrillTrall sa for siden:

Har de 6-hjerters dobbeltjern? Jeg har prøvd Wilfas 5-hjerters dobbeltjern (både jeg og mine to søstre) og det var helt elendig syntes vi alle. Faktisk fikk vi pengene tilbake fra Wilfa da vi ikke hadde kvitteringen lenger og butikken ikke ville refundere (og det skjønner jeg jo at de ikke ville!), så kred til Wilfa der. :)


#29

Photobscura sa for siden:

Helt ærlig husker jeg ikke antall hjerter, men det var i alle fall et jern over all pari! :) Jeg brukte Nannahs oppskrift, og de var sprø helt til de ble kalde.


#30

Cyan sa for siden:

Det hadde jeg før. Elendig jern!


#31

Lilium88 sa for siden:

Jeg liker denne oppskriften best!
lchf-bloggen.blogspot.no/2012/07/lavkarbo-vafler.html
6 vafler

1 boks philadelphia kremost (200 g)

2 - 3 ss sukrinmelis

noen klyper vanilje

et par klyper malt kardemomme (malte frø fra 1 kardeommebelg for de som maler kardemommen selv)

4 egg

1 1/2 ts bakepulver

1 1/2 ss fiberhusk


#32

Yonah sa for siden:

Vi har også det jernet og det er greit nok, men jeg gikk fra å få sprø vafler til å få soggy vafler da det kom i hus. Det gamle åviken gav alltid sprø vafler uansett oppskrift(lavkarbo altså). Så jeg slutta i grunn å lage lavkarbovafler, for smaken blir jo anderledes også. Jeg vurderer å kjøpe et jern til, til lavkarbobruk.



#34

Moogie sa for siden:

Kruskakli? Det har jeg ikke prøvd i vaffler. Blir dem veldig grove?


#35

Ziltoidia sa for siden:

Så... la oss si at jeg bør finne et jern over 1200w. Gjelder det også dobbeltjern? Eller blir det litt lite for et større jern? Jeg kan ikke sånt!! :p


#36

Licota sa for siden:

Nei. En mellomting. De metter litt mer da :). Prøv deg frem!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.