Etter noen mislykkede vaffelforsøk må jeg bare spørre om tips. Hvordan lager du vaffler og hva er din favoritt oppskrift? Gjerne rømmevaffler da jeg har masse rømme å bruke opp. Og ja, jeg har søkt på oppskrifter, nen vil gjerne at noen deler erfaringer :)
Helt ærlig, er du på jakt etter noe som smaker ekte vafler, så glem det.
Flere vil si at DENNE oppskrifta smaker som vanlige vafler..
Jeg kutta alle erstatninger lenge, så når jeg innførte de igjen, så smakte alle oppskriftene greit, ikke som vanlige vafler, uansett hvor mye rømme eller kardemomme jeg hadde i. Det jeg føler gjør saken er å spise de med sukkerfritt jordbærsyltetøy og rømme eller pisket krem (mye krem) og bare tenke på de som en kakeerstaning.
Og jernet du har vil jeg si har en del å si, etter at vi kjøpte nytt jern, et wilfa som ikke er helt flatt, men heller litt inn mot midten, så får jeg ikke vaflene like sprø som når vi hadde et dobbelt åviken.
Glutenfri Havregryn ( males til mel )
litt fiberhusk
egg ( kan sikker sløyfes? )
1 boks med Kokosmelk
litt sukrin sukker
ca 1 spise skje med Chiafrø
og rømme ( for dem som tåler meieriprodukter )
Disse vaflene syns jeg blir kjempe gode. Min datter elsker dem og har hatt dem med seg som matpakke på skolen :)
Jeg har ikke regnet ut hvor mye karb det er i disse.
Er det ikke like greit å bruke havremel som å male havregryn? Eller inneholder havremelet også andre bestanddeler av havren enn det grynene gjør? Som ikke er helt glutenfrie mener jeg.
Jeg er ikke sånn super-fan av lavkarbovafler, men disse ble faktisk spist opp av familien min, som ellers er ganske kresne når det gjelder lavkarbo-versjoner av søtbakst: lchf-bloggen.blogspot.co.uk/2012/07/lavkarbo-vafler.html
Kremost, cottage cheese og kesam har det med å gjøre de vaflene mer luftige, men du kan sikkert bytte det ut med rømme om rømmesmaken er viktigere.
Jeg pleier å heller å leke meg med kulturmelk og havregryn, men har ikke kommet frem til noen konkret oppskrift enda. Ordentlig lavkarbo er den vel neppe uansett. :p
Jeg synes lavkarbovafler er vafler godt nok, jeg - men man blir vel godt tilpasset når man ikke har smakt 'ekte' bakverk på flere år. Det er verd å ha i minne uansett når folk som har fulgt alternative kosthold over tid kommer med oppskriftanbefalinger. :cool: (Jeg bruker den oppskriften fra lchf-bloggen Ziltoidia lenket til, selv.)
Havremel utgår da den blir alt for høy på karbo for min del. Kanskje jeg prøver de med kremost nå. Smører dere jernet med smør? Sist jeg prøvde noe vafler satt alt fast!
Jeg synes også de med kremost, som både Nannah og lchf-bloggen har oppskrift på, er best. Men for mitt vedkommende så er det liksom kardemommen som gjør vaflene også, da. :p
Men det er viktig å la røra svelle! Da blir de mer sprø og holdbare, synes jeg. Gjør ingenting for mitt vedkommende at den blir tykk, den jevner seg ut i jernet uansett.
(Jeg har forresten brukt samme oppskrift til fleskepannekaker i stekepanne, med stor suksess! :D)
Du kan sikkert bytte ut noe av kremosten med rømme. Selv bruker jeg kun snøfrisk, ettersom jeg ikke tåler kumelk så altfor godt.
Jeg bruker ingenting av smøring i vaffeljernet mitt. Om det ikke er et helt nytt vaffeljern, så er det fett nok i røra til at smøring er overflødig, som jeg opplever det. :)
I mitt wilfajern blir de oppskriftene med kremost skikkelig soggy uansett hva jeg gjør, det var ikke slik med det gamle jernet, i det ble de sprø. Ingen oppskrifte funker så bra som de gjorde med det gamle jernet, vurderer seriøst å kjøpe et eget jern til lavkarbovafler:lol:
Noen som har erfaring med dette vaffeljernet? Det er omtrent det eneste jeg kan få tak i her i London. Har bestemt meg for at, dersom jeg kommer inn på en master eller doktorgrad i London, skal jeg belønne meg selv med en slik en. :p
Ikke akkurat dét - men jeg hadde et dobbelt Coline-jern som dessverre rett og slett ikke ble varmt nok til å vafle skikkelig, det ble mye klabb og babb for meg. Men det kan godt hende at feilen lå hos bruker og ikke i jernet. :p
Jaja... Det blir gjerne litt tull når jeg lager vafler uansett. Sist gang klarte jeg å ødelegge hele jernet. Nå hopper sikringen ut hver gang man løfter lokket. :D
Det Coline jernet så litt svakt ut, min erfaring er at et jern bør være minst 1200w for å lage gode vafler. Og dette var bare 850w... Se om du finner et kraftigere, hva det heter er ikke så veldig viktig. Men Wilfa er bra ja...
Jeg liker disse forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27597 veldig godt :)
Lager de som oftest som pannekaker, men har laget de som vafler noen ganger også.
Må steikes litt lenger enn vanlige, men det blir VAFLER :heia:
Jeg og flere jeg kjenner har dette Wilfa-jernet med 6 store hjerter og det er helt topp! Tidligere har jeg og flere jeg kjenner prøvd Wilfas dobbelt-jern, men det var bare møkk.
Dette har jeg også nettopp kjøpt, og det er det beste vaffelhjernet jeg har hatt. Blir gode og sprø vafler. Har dog kun prøvd med vanlige vafler foreløpig, ikke lk-vafler.
Gråter en skvett over at det ikke selges Wilfajern i Storbritannia. De har jo så sære støpsel og stikkontakter her...
Så, hva er det man skal se etter for å finne et vaffeljern som lager vafler med litt knas i? Bare watt som gjelder? Og hvordan gjelder det for doble vaffeljern?
Jeg vil helst slippe adapter om jeg kan. Ikke bare fordi det er upraktisk og potensielt skummelt med strømkrevende saker, men også slik at jeg slipper å bestille eller hente et jern helt fra Norge. Bruker heller de 20 kiloene jeg har til rådighet for innsjekket bagasje til ymse norsk mat. :D
Dette har foreldrene mine (bare at det er en dobbeldecker, forsåvidt), og det er det beste vaffeljernet jeg har prøvd! Mitt funker kjempefint, men er nok en laangt billigere variant - dette var rolls royce!
Har de 6-hjerters dobbeltjern? Jeg har prøvd Wilfas 5-hjerters dobbeltjern (både jeg og mine to søstre) og det var helt elendig syntes vi alle. Faktisk fikk vi pengene tilbake fra Wilfa da vi ikke hadde kvitteringen lenger og butikken ikke ville refundere (og det skjønner jeg jo at de ikke ville!), så kred til Wilfa der. :)
Helt ærlig husker jeg ikke antall hjerter, men det var i alle fall et jern over all pari! :) Jeg brukte Nannahs oppskrift, og de var sprø helt til de ble kalde.
Vi har også det jernet og det er greit nok, men jeg gikk fra å få sprø vafler til å få soggy vafler da det kom i hus. Det gamle åviken gav alltid sprø vafler uansett oppskrift(lavkarbo altså). Så jeg slutta i grunn å lage lavkarbovafler, for smaken blir jo anderledes også. Jeg vurderer å kjøpe et jern til, til lavkarbobruk.
Nei. En mellomting. De metter litt mer da :). Prøv deg frem!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.