< Tilbake til oversikten

Big Oreo

#1

nonta sa for siden:

Jeg har lagd en ny kake. Den ble veldig god! Tung og mektig, passer ekstra godt for sukkerjunkies.. Bilde på bloggen ( og tips for en lettere krem) (www.purefoodlifestyle.no)

2 kaker:

4 egg
200 gram mørk sjokolade
vaniljepulver
200 gram meierismør
100 g mandelmel
ca 50-60 g kokosmel (Dette suger til seg mye mer veske enn mandelmel, så ta i litt av gangen. Du vil ikke ha deigen for tørr. Det er mulig å kun bruke kokosmel også. Prøv deg fram med ca 50 gram til en porsjon og tilpass)
ca 6 spiseskjeer søtningsmiddel. (Tagatesse eller Sukrin Gold) Smak til. Husk at kaken vil smake mindre søtt om du serverer den kald)
Pisk egg og søtning, smelt sjokolade og smør i ei gryte. Blandes, og tilsett nøtter og vaniljepulver.

Fordel deigen i to like store runde kakeformer (hvis du bare har en, stek en om gangen.)

Stek i 180 grader i 15 min.

Avkjøl.

Krem:

1.5 dl kremfløte
6 ts gelantin pulver
ca 3 ss søtning (smak til)
2 boks mascarponeost
1 boks rømme
1 vaniljestang
Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene. Ta frø og hele stangen i en gryte sammen med fløten og søtning og kok opp. La det koke inn til en fyldig masse og tilsett gelantinpulver. Hold den tykke sausen lunket til alt er klart.

Pisk opp mascarpone ost og tilsett rømmen. Ta ut vaniljestangen av gryten og bland alt. Smak til med søtning.

Topping:

100g sjokolade
ca 1,5-2 dl kremfløte
Kokes inn til det er tykt.

Montering:

Hell ostekremen på den ene avkjølte kakebunnen. La kaken stå noen timer så den blir stiv. Legg på den andre bunnen, hell/ smør ut over toppingen

Enjoy :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.