Jeg har nettopp startet opp med lavkarbo, men kaller det for meg selv lavkarbo light for jeg må starte rolig opp og fjerne karboene mer og mer.
Har begynt å kutte ned på både brød, pasta, ris, poteter og andre slike åpenlyse ting. Også unngår jeg sukker.
Noen gode tips til en nybegynner?
Hva bør jeg bruke istedenfor poteter, ris og pasta?
Hva er for mye karbo i forhold til 100 gram?
Hva bør jeg velge når jeg er ute og spiser med venner?
Usikker på hva du mener her. Men det kommer vel uansett an på retningen du velger. Mange (som føgler streng lavkarbokost) sier de ikke velger mat med mer enn 5g karbo per 100g, men jeg ser personlig ikke problemet med hvitløk som har 30-noe gram karbo per 100g. Det er jo ikke slik at jeg spiser 100g hvitløk i slengen heller. Altså, det jeg prøver å si er at det kommer an på hvor mye du spiser av en matvare - altså det totale inntaket.
Som regel holder det å si at du tar ekstra salat istedenfor ris, poteter, brød og pasta og sånt. (pass på at du presiserer salat, så du bare ikke får en dæsj salatblader. Det skjer med meg stadig). Ellers så går det an å ta en kveld fri da.
Som annet tilbehør til ris er blomkålris / risotto utrolig digg.
Jeg har dilla på dette for tiden og spiser det nesten hver dag :D
Fikk tipset av pt'en.
Ta et blomkålhodet og riv det på et grovt rivjern eller bruk en foodprosessor. Ha det i en panne med litt hakket løk, vann og buljong. Stek et par minutter.
Du kan også tilsette andre hakkede grønnsaker på slutten av steketiden.
Jeg tenker ikke at jeg må erstatte poteter, men det er godt å kunne spise litt forskjellig. Jeg pleier å ta et stykke kjøtt eller fisk på tallerkenen,tilsette en bit ost, noen ganger et kokt egg, så tar jeg fett på kjøtt/fisken (bremykt eller hvetekimolje) og tilsetter avokado og rista solsikkefrø som ekstra fettkilde. Og har salat til. Det er standard fremgangsmåte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.