< Tilbake til oversikten

Noen her som kombinerer Lindberg/Atkins?

#1

cathrine sa for siden:

Jeg tror det er framtia mi...en kombinasjon av disse to! Fixer liksom ikke helt å drive å telle karboh. og sånn....:(
Jeg har jo prøvd begge deler og vet at begge levemåtene funker.Jeg har også i en periode "levd Lindberg" og hatt en "fridag" i uka. D.v.s at jeg en dag i uka spiste det jeg ville til middag(ble da ofte på Lørdag), og tok litt "kos" i form av sjokolade:eek: eller noe annet som frista!MEN jeg spiste ikke helt villt HELE dagen!!! -Bare til middag + kvelds-kos...Dette fungerte veldig bra, og med kombinasjon med en gå-tur på 30 min hver dag gikk jeg ned i vekt! Men er det noen som har erfaring?
Det kunne vært morsomt å få høre...

cathrine


#2

HP sa for siden:

Jeg skal! :D

Eller rettere sagt: Jeg skal følge Atkins for Life, og den er mer lik Lindberg enn den er ulik! :D

Jeg ville ventet til Kiloene var borte! Med mindre du har god tid da... :p

Jeg har brukt 12mndr av mitt liv på å ta bort 25 kilo! Så nå er jeg snart klar til å slutte med slankingen, og nyte livet med den kroppen Gud mente jeg skulle ha! :D

Mitt tips: Følg Atkins til du bare har 5 kilo igjen, så begynner du å tenke på Lindberg! :)


#3

MHM sa for siden:

For de aller fleste så er Lindbergs anbefalinger nok karbohydratredusert til å gå ned i vekt. For andre kan en Atkins introduksjon være både motiverende og nødvendig for å få i gang fettforbrenningen. Men Atkins (bortsett fra introduksjonen) og Lindberg er ikke akkurat så veldig forskjellig, så jeg skjønner ikke helt hva du mener når du sier at du skal kombinere de to?? Mener folk ketose når de sier Atkins?


#4

Fedonisten sa for siden:

Hå-hå - så godt at det er flere enn meg som ikke helt ser den store forskjellen mellom disse to variasjonene. Har følt meg helt uttafor en stund :confused: - men ikke våget å stille spørsmålet :o.

MEGET mulig at det er jeg som ikke skjønner forskjellen - men at noen mener den er ENORM, men da gleder jeg meg bare til å bli opplyst av noen som vet. Så lærer jeg mer! Og det er alltid morsomt!!


#5

HP sa for siden:

For meg vil Lindberg si fruktose, fy-mat i moderate mengder(C-delen) - eller for å si det på en annen måte: Mat som jeg får søtsug av, at jeg får dopet mitt men i små doser!

Atkins vil si at en tar bort alt som kan gi ubehag, går i ketose, også skal man tilbakeføre litt etter litt mens en følger med på hva som bringer gamle plager tilbake. For meg er denne prosessen helt essensiell!

Men jeg ER en karbojunkie, jeg ER avhengig av sukker, og avhold er det eneste som fungerer for en som er avhengig... Derfor Atkins, ikke Lindberg.

Men det er mye jeg ikke vet om Lindberg, har lest boken en gang, og fulgt med på Fedons anbefalinger i media. Her er et Lindbergforum, og jeg håper at noen som vet litt kan sette igang en diskusjon der...

Vi rangerer faktisk svært høyt i søkemotorene på Lindberg, og får mange treff på Lindberg kosthold... men her er ikke mye å hente... :(


#6

MHM sa for siden:

"Kætskjer" den prikk, prikk, prikk (...). En annen gang!
:p


#7

HP sa for siden:

Det var ikke meningen å avbryte diskusjonen, og jeg tror faktisk jeg flytter denne tråden til "Lindberg og slanking" siden det nok er der denne hører hjemme.

Jeg er skikkelig nyskjerrig på hvordan Lindberg ble lik Atkins Vedvarende Vekttap :confused:

Kætsj den du! ;)


#8

cathrine sa for siden:

Det er vel egentlig de samme prinsippene på Atkins og Lindberg, men ikke riktig så "strengt" på Lindberg!
Der er det tillatt å spise noe brød(som er lav-glykemisk) og rug-knekkebrød,samt fruktose,mer nøtter og masse frukt :) .... og yoghurt med fruktose(yoplait 0,1%)...Det er ingen "faser",slik som det er på Atkins..
Man kan også spise et måltid om dagen som består av 1/3 ris/pasta/potet og man kan bruke spelt-pasta og vill-ris.
Jeg ser egentlig stor forskjell på disse to, selvom prinsippet er det samme, minst mulig høy-glykemisk!
Men jeg syntes nok det er lettere med Lindberg, for du trenger ikke å regne, bare spise generellt mye grønnsaker,frukt,kjøtt og fisk og minst mulig karboh(som er høy-glykemiske)!
Dette er min oppfatning om hva som er forskjell, men det kan jo være at det ikke er det "riktige"...

cathrine


#9

Maz sa for siden:

Stemmer ikke helt det C delen av et måltid er 1/2 Tredjedel altså 1/6 med ris/pasta eller potet. Brød kommer vel inn isteden for dette. Jeg er vel ikke så fokusert på raskt vekttap heller. Tar tiden til hjelp selv om jeg har gått ned ca 25 kilo på 6-7 måneder (eksakt svar på mandag)

Når det gjelder ditt første spørsmål så erJeg har aldri brydd meg om denne delen. Jeg er av de som kombinerer flere teorier. Det primære for meg er ikke hva eller hvem jeg følger men at jeg ikke påvirker hormonbalansen ugunstig. Tar litt herfra og litt derfra det viktige er jo ikke hvem jeg følger men at det fungerer for meg. Tror nok mange på Atkins skuler til GI og glykemisk belastning. Om du tenker Glykemisk belastning på Lindberg så teller du jo på en måte karbohydrater da også...


#10

MHM sa for siden:

Enig med Maz. Mange tenker at Lindbergs handler om glykemisk indeks (og det er forsåvidt riktig), men det er også kraftig karbohydratredusert i tillegg, pluss at fokus er stort på nok protein og essensielt fett til hvert måltid. En liten mengde ris/pasta/potet/grovt brød en gang per dag er det som er realistisk for de fleste å falle ned på når hverdagen kommer og "tar en". Men også Lindberg sier at denne karbohydratrasjonen (såkalte C-måltidet) er helt valgfritt, og for noen er det riktig å kutte det ut. Særlig de første ukene/månedene - avhengig av problemets størrelse (problem = overvekt, diabetes, søthunger, insulinresistens, høyt blodtrykk, PCO m.m.).

Karbohydratene på Lindbergs kommer altså fra grønnsaker, 2 frukter per dag, en neve nøtter/mandler, en yoghurt (Biola naturell eller yoplait 0,1%) og bønner/linser/erter. For de fleste betyr dette godt under 100 gram karbohydrat per dag. Gjennomsnittsinntak i Norge, er 300-400 gram karbohydrater per dag. For en Karbojunkie har nok inntaket ligget adskillelig høyere på enkelte dager.... Under 100 gram per dag er for en Karbojunkie nok til å bli "avruset" og få "abstinenser". :eek:

En typisk dag for Lindbergs anbefalinger er:

Frokost: Omelett med grønnsaker og skinke, stekt i smør eller kokos, + Udo's choice/tran + antioksidanter som tilskudd
Lunsj: Salat med tunfisk/reker/skinke/kylling og kaldpresset olje
Mellommål: En frukt, yoghurt og noen mandler
Middag: F.eks. ovnsbakt ørret med varme grønnsaker og 2-3 ss linsepuré
Kveldsmat: 1/2 avokado med mye reker og rømme m/urter

Denne dagen er uten fruktose... ;) Fruktose er ikke løsningen på noe som helst, men for en som har problemer med svingende blodsukker, vil det selvfølgelig være mye bedre å bruke fruktose enn sukker. Lindberg sier også at Stevia, F.O.S. og sukkeralkoholer kan brukes. Smak og behag! :D


#11

Kristian sa for siden:

Jeg også ser litt på GI når jeg skal velge grønnsaker, Nå er GI litt unøyaktig da den tar hensyn til antall karbohydrater og ikke mengde mat. Derfor har Lindberg lansert GB (glykemisk belastning) dette tar hensyn til hvor mye 100g av en vare påvirker blodsukkeret og det er mye mer nøyaktig. Drikke kommer da litt skjevt ut her da det fortsatt er snakk om 100g og vi gjerne drikker 500g. Med GB så kan vi legge sammen det vi spiser og finne den totale GB. Eksempelvis kan vi ta rå gulrot som har GB på 2, hvis vi da spiser 300g gulrot så blir GB 6 og legger vi til 100g kålrot med GB7 så har det totale GB for dette måltidet kommet opp i 13.

Jeg syns den største forskjellen på Lindberg,Atkins er fettet. Lindberg tillater mye mindre fett og nesten utelukker animalsk fett. Jeg har lest noen oppskrifter og der er det ikke mer enn to teskjeer olje/fett tilsammen i hele måltidet.


#12

Iset sa for siden:

ja, lettrømme, lettyoghurt, FETTREDUSERT naturell yoghurt, magert kjøtt osv. dette er egentlig grunnen til at jeg ikke orker å gå på Lindberg fremfor Atkins, selv om han tillater mer karbohydrater. (ja han gjør jo det). selvsagt bør man ikke innta så mye fett da kanskje, men jeg syns det er lettere med Atkins, for jeg eeelsker rømme, kremfløte, smør osv osv:) :p


#13

MHM sa for siden:

Fedon har blitt mer liberal til mettet fett nå enn når han skrev den første boka. På kursene Kost og Vekt i balanse som dr. Lindbergs har over hele landet (se [url]www.drlindbergs.no[/url]), står det i kursheftet:

For å ikke legge på deg av mye fett, må et par forutsetninger være til stede:

  1. Fettet må være ubearbeidet/kaldpresset. Det vil ikke si industrifett som i ristede nøtter o.l.
  2. Du må være i hormonell balanse, d.v.s spise lite karbohydrater og ha lav GI på måltidet.

Lindbergs poeng er: Du må foreta et valg! Fett eller karbohydrater? Dersom du øker andelen karbohydrater, er det dumt å spise store mengder fett, som da effektivt vil bli lagret pga insulinet.

Men Lindberg påpeker at fett fra meierivarer og kjøtt (=mettet) ikke er essensielt. Så selv om dette fettet ikke er farlig på noen måte, så bør det ikke utkonkurrere det essensielle fettet i rapsolje, olivenolje, nøtter, frø, tran, fet fisk, Udo's choice m.m. Det mettede fettet i kokos og kakao har hele tiden vært greit å bruke.


#14

cathrine sa for siden:

Nå har jeg blitt lettere forvirra...trodde jeg kunne ganske mye om Lindberg, men den gang ei!!!
Her leser jeg nye og ukjente opplysninger,som å begrense frukt til 2 pr.dag...?Har noen av dere tatt dette Lindberg-kurset? Er det å anbefale eller er det bortkastet penger :confused: ?
I fjor sommer levde jeg uten de større mengdene karboh...jeg trodde jeg levde etter Lindbergs anbefalinger.
En typisk dag bestod av;
Frokost; 1 proteinshake(lav-glykemisk m/fruktose som søtstoff)blandet i lett-melk.
Mellommåltid;1 frukt
Lunsj; Salat m/kylling/olivenolje/nøtter/agurk/eplebiter/purre/tomat/løk
Middag;kjøtt/fisk el. kylling med salat el brokkoli/blomkål
Kvelds;frukt(eple/pære/melon/moreller/jordbær e.l) og 1 yoplait 0.1%

Kveldens frukt-måltid var skikkelig snadder :p og jeg spiste 1/2 melon OG jordbær eller moreller...Var dette helt på jordet dette da?
(-men jeg gikk ned i vekt, da også altså...)

NB jeg brukte ikke smør..bare olivenolje...

cathrine


#15

Maz sa for siden:

Det jeg stusset over var å spise frukt alene. Du bør altid balansere med litt proteiner og eller fett. Noen mandler er en kjapp måte å gjøre det på.

Jeg tror ikke det er så farlig om du spiser litt mere frukt men sørger for balanse i måltidet. Jordbær er f.eks ikke så veldig høy i karbohydrater men måltidet blir bedre balansert med litt fløte, rømme eller helst yoghurt naturell


#16

HP sa for siden:

Ikke så mye jeg vet heller, og jeg trodde jeg visste mye... Men jeg må jo si at jeg er virkelig positivt overrasket da! :)

Om du leser Atkins for livet så vil du nok finne tilsvarende anbefalinger der. :eek:

Atkins sier at du SKAL spise 2 porsjoner med frukt hver dag når du kommer til prevedlikehold. Bær kan du spise allerede i andre uken på fase 2.

Mye vi ikke vet om Lindberg - men hva kan en vente når en ser hvilken markedsføring han har fått gjennom media. Har gått mye på å ta avstand fra Atkins! Mens Lindberg er nesten identisk med Atkins sin balanserte diett! (vedlikehold)

En lærer så lenge en lever! :)


#17

MHM sa for siden:

Cathrine: Enig i Maz sin kommentar om å legge til protein/fett til frukten. Og frokost med proteindrikk er greit, hvis du samtidig spiser noen nøtter som kan gi fett og fiber og antioksidanter. Ellers så har du da absolutt spist "Lindbergsk", og det er nok ikke så mange som sier de spiser etter Fedons råd som er så flinke som deg, med masse grønnsaker til både lunsj og middag. Har hørt at Fedons kurs er veldig bra, se omtale i Mat&Helse i februar-nummeret. Der "vinner" de på profesjonalitet, faglighet, flott kursmateriell og oppskrifter/maten. :D

HP: Så bra at du er positivt overrasket! Helt enig i at medie-omtalen har vært både misvisende og skjev. Så får vi håpe at Karbojunkie etterhvert kan inneholde så mye oppdatert, nyansert og korrekt informasjon, at det er flere enn deg som blir positivt overrasket! ;)


#18

cathrine sa for siden:

Kan jeg spise fløte på Lindberg? Trodde ikke det....
Men jeg spiste mye nøtter! Er så inmari glad i nøtter så det gikk en del valnøtter og casnew(?)-nøtter,ja...:)
Men nå er jeg lysten på litt frukt,det er det som er "suget" mitt!!! Og jeg skal fortsatt gå ned i vekt..Kommer til å prøve meg litt frem, for å se hva jeg "tåler".Veide meg idag (veiedagen er egentlig i morgen)og da hadde jeg gått ned 200 gram tross utskeielse på Lørdag som var + kaker fra Pascall og vaffler igår,og ikke helt Atkins denne uken(har spist litt frukt...og sånn cavaldier-sjokolade og nøtter...)!!! Det kan jo tenkes at jeg ikke får "straffen" for gårsdagen før litt senere, men,men...;)
Det er iallefall morsomt å få litt mer info fra Lindberg,så kan man bruke det som passer..Er igrunn viktig å finne en måte man kan klare å leve med over lang tid,faktisk resten av livet!!! Det er viktig for meg,så får det heller gå litt saktere med kiloene...
Og HP; 25kilo på 12 mnd.:eek: er jo kjempe-bra!! Tenk hvor lang tid det har tatt å få de på!!! Men har du virkelig vært like flink hele tiden:confused: ?

cathrine


#19

Maz sa for siden:

Strengt tatt så skal du ikke spise mye fløte men som sagt så er jeg ikke så streng på fettet bestandig. Det påvirker ikke hormonbalansen og det er det viktigste for meg. Følger ikke noe opplegg helt slavisk men er nøye med karbene.

Tror Fedon også vil si at litt fløte en gang i mellom ikke er så ille. Det er jo fløte (iallefall matfløte) i flere av hans oppskrifter. Det blir jo flere kalorier i maten men om du har en bedre hormonbalanse vil du likevel gå ned i vekt.


#20

HP sa for siden:

Ehh... Nei! :o Veldig flink første 2måneder (etter den Norske boken), så var jeg flink 3 måneder, så var jeg mindre og mindre flink de neste 7... Var helt utskeiet før jeg begynte på igjen nå 1/1... :(

Men aldri mer! :D Nå er det straks Atkins for Livet som teller! Eller "Lindberg" om du vil... ;) For å holde vekten, ha optimal helse og masse energi - og ikke minst matglede! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.