< Tilbake til oversikten

Ulemper med Sukrin?

#1

Anebye sa for siden:

Er det for godt til å være sant? Kan Sukrin hemme vektnedgangen og i såfall hvorfor, ettersom det går ut gjennom urinen og har null kalorier? Dere som unngår søtningsmiddel, hvorfor?
Jeg har gått på lavkarbo en stund, men har bare gått ned én kilo!
Utålmodigheten banker på døren...


#2

Photobscura sa for siden:

Ulempene med sukrin er vel at det kan gi gass og diaré, samt at det smaker ganske pyton (etter min mening) når man bruker det alene. Som det meste av søtmat, vil det også for enkelte trigge falsk sult.
Jeg unngår søtningsmiddel i hverdagen fordi jeg mener det er viktig med næringsvett. Spise gjør jeg først og fremst for å dekke et behov, at det smaker godt er selvfølgelig viktig, men mest av alt en bonus. Med det sagt spiser jeg i blant for kosens skyld også, men prøver å ikke gjøre det så ofte, nettopp fordi det da blir litt ekstra stas når jeg først visper sammen noe for en anledning. :)


#3

kristine89 sa for siden:

Smak og magemessig vil jeg heller anbefale surkin+. Det både smaker bedre, den har ikke den kalde smaken som sukrin har og ferre får vondt i magen av denne.


#4

Photobscura sa for siden:

Enig. Sukrin+, Sweet stevia (Sunkost sitt merke, tror jeg), eller bare det å blande sukrin med stevia er helt supert. :)


#5

kristine89 sa for siden:

Pleier å kjøpe stevia pulver på iHerb jeg da. Mye rimeligere ;)


#6

Moogie sa for siden:

eneste ulempe er kanskje den kalde smaken om den brukes aleine i større mengder. Den har ingen negative virkninger på kroppen da den blir ikke tatt opp eller førdøyd. Så det er tvilsomt at den gir noe som helst magesmerter, luft eller diare som andre mer komplekse polyoler kan gi. Kanskje om man bruker veldig-veldig mye på en gang, men det trur jeg ikke noen klarer å gjøre. Jeg syns sukrin er perfekt i bakst når det ikke er så stor del i forhold til andre ingridienser. I kaker og muffins, pannekaker f.eks., men ikke i marengs eller andre bakverk.


#7

Yrla sa for siden:

gass, og smaken er ikke så veldig god


#8

lovechild sa for siden:

Jeg tror ikke trådstarter får helt svar på det hun spør om. Så vidt jeg ser spør hun ikke om smak og hvilken søtningsmiddel som er best, men om Sukrin kan hemme vektnedgang. Og til det tror jeg noen tåler det og andre ikke. Man må rett og slett slutte en periode og se om vekta går noe mer ned da. Viktig å være obs på teoriene om at hjernen ikke skiller mellom ulike søtninger, den bare setter igang med de samme prosessene som når man spiser sukker. Lykke til;)


#9

Tvillingmor09 sa for siden:

Eg ville brukt tagatesse og blanda med sukrin., eller stevia! uannsett ville Eg kun ha brukt dette i helgene eller av og til. Søtningsmiddel er kunstig fremstilt og kan stoppe vekt ned gang... Det er tillaga til dia personar å Dei brukte det stortsett for erstatning for at blodsukkeret ikkje skal reagere. Står du stille på vekta så gå ned på karb. Det er viktig i begynnelsen. Ver streng i vekedagene og lag deg noko i belønning i helgene.. Lykke til


#10

Nektarin sa for siden:

Jeg unngår sukrin og alle andre søtningsmiddel i større mengder enn det finnes i tyggis/litt pastiller. Blir falskt sulten, og ender med dårlig mage nesten hver gang.


#11

Moogie sa for siden:

Om man skal snakke om sikrin sin rolle i forhold til vekt så er den helt trygg. Som søtning, så enden ganske unik i sine kjemiske egenskaper. Sukrin er ikke en karbohydrat, men en alkohol, og en av de minste sukkeralkoholer. den blir ikke brutt ned i kroppen. Det blir absorbere i tynntarmen og behandlet som avfall av kroppen, dvs skylt rett ut. Det eneste som vil stoppe vektnedgang er karbohydrater som påvirker blodsukkernivået, som i sin tur fremmer insulinptoduksjon som da lagrer de overflødige karbohydrater som fett. Sukrin påvirker overhodet ikke blodsukkernivå. Og selv om hjernen skulle ha blit lurt til å reagere på sukrin som på en karbohydrat og det resulterer i insulinptoduksjon så har jo ikke insulinet noe sukker i blodet å lagre som fett. Sukrin påvirker heller ikke blodketoner så den kan ikke ha noe effekt på ketose heller.
Og når man snakker om kjemisk fremstilling, må vi jo snakke om at alt er kjemisk fremstilt ;) det i seg selv gjør jo ikke alt vi spiser farlig. Spørsmålet er da om hvilke kjemiske prosesser vi snakker om og hvilke stoffer. Sukrin, i motsetning til aspartam, sukralose, stakkarin ol kunstige stoffer, er en naturlig stoff som finnes naturlig i f.eks en del frukt. Den skapes naturlig i fermenteringsprosess (gjæringsprosess) av glukose.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.