Jeg spiser dette til frokost i dag.. Men det er vel vanligvis middag.
Jeg våknet halv seks etter ny tid. Klarte ikke å sove og var litt vel kreativ.
Så mens jeg lå der da, så kom jeg på at fleskepannekake må være super søndagsfrokost.
Slik laget jeg den:
Stek 2 pakker bacon i småbiter i en real kladd smør i en ovnspanne( jeg brukte en liten langpanne) på 225g til baconoet begynner å bli sprøtt( ca 15-20 min), følg med!
Visp så sammen:
9 egg
2.5dl fløte+ 2dl vann
2ss fiberhusk
4ss kokosmel
1/4ts salt
Strø over ca 3dl revet ost og hell over pannekakerøra og stek i ca 25-30 min på 225g. Steketiden avhenger av formen. Den skal blir gylden, så stek gjerne noen minutter ekstra.
Server gjerne med rørte bær, jeg fant et glass lerums sukkerfrie syltetøy bakerst i kjøleskapet.
Det er knallgodt, veldig mektig og en føler seg som en skikkelig husmor når en serverer munk( det kalles munk her i omegnen). Munk ble laget i stekepanna før i tiden, skogsarbeiderene skar opp flesk( mange sverger til det enda, flesk i bit) og stekte sprøtt og helte pannekakerøre over.
Lagret, og skal prøves. :)
Ellers kan jeg tipse om å steke baconet i langpanne, jeg la bacon utover et bakepapir, og stekte det på 230 grader til det så ferdig ut, gikk helt fint.
Drar frem denne igjen. Eggemiddagene våre trenger å varieres, egg er supermat!
Og pannekake i ovn er utrolig enkelt å lage. Ungene foretrekker bacon ved siden av nå for tiden, og det er også veldig godt. Baconfett fra panna over pannekaka er skikkelig godt.
Det er kjempegodt! Vi har høner og spiser mye egg, så denne er grei å variere med.
Og nå har minstefrøkna her har oppdaget at det er gøy å knekke egg (en 12 år gammel 2 åring gir livet mye moro:love:). Og her får hun lekt seg og øvd på tellingen også.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.