< Tilbake til oversikten

Oksesener?

#1

monam sa for siden:

Dette fant jeg på nettet. Er det noen som har erfaring med de?

Har du smakt oksesener? Ren gelatin, kjempegode til å tykne kraft med (når bein brukes flere ganger blir jo bruskvevet «brukt opp»). Sener av andre dyr er vel akkurat det samme, men kun oksesener jeg har sett solgt i butikk (innvandrer). Konsistensmessig er det som fett, bare uten å være «fettete», om det gir mening. Avhenger av hvor lenge de er kokt, selvføglelig. Kan smakssettes med mye rart, da de ikke har særlig smak selv. Kjempekule greier!


#2

monam sa for siden:

Jeg kjøpte oksesener og måtte teste ut dette.

Etter å ha kokt det lenge, og satt det kjølig over natten, ble det en tykk gele i vannet. Dette må da være flott å bruke til fortykning av supper/sauer og annet? Er ikke dette kun proteiner? Jeg lager nå thaisuppe med kokosmelk, 1dl av dette proteinvannet, samt grønnsaker. :rolleyes:

Anbefales. Hva tenker dere om dette?


#3

Yrla sa for siden:

Er det ikke det samme som gelatin omtrent?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.