< Tilbake til oversikten

Lavkarbopasta og pastamaskin


#2

Dilly sa for siden:

Jeg har jo rotet litt rundt på nett. Denne oppskriften med tilbehør skal jeg klare å lavkarbofisere. Dvs. at jeg må nok lage lavkarbopastaen og kutte veldig tynt på maskinen, og steke den litt videre på lav varme i ovnen. Senere kan jeg tilsette den i alle slags oppskrifter, sånn som f.eks, dette;

'450 g hvetemel (dette er jo originaloppskriftr, bruk heller lavkarbooppskrift på pasta!!)

1,25 dl vann

50 g egg (1 lite egg)

25 g olivenolje, extra virgin

1 ts (4 g) salt

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen til du har en god og fast deig, ca. 3-5 minutter. Pakk deigen i plast og oppbevar den i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten.

Rull ut nudeldeigen i en pastamaskin eller med en kjevle, til deigen har en tykkelse på ca. 2 mm. Bruk en kniv til å kutte lange tråder.

Studentnudler de luxe (1 porsjon) mmmm.. dette kan jo alle spise :)

4 dl asiatisk kjøttkraft (se oppskrift under)

½ paprika, kuttet i små biter

½ gulrot, skrelt og kuttet i fine biter

2 stk. sjampinjong, skrelt og kuttet i fine biter

100 g ferske nudler

Kok opp kraften, ha i alle de andre ingrediensene og la koke til nudlene er møre, ca. 2-3 minutter.

Asiatisk kjøttkraft (åhhh.. ser deilig ut)

1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks. bog eller høyrygg

1 ½ l vann

½ dl soyasaus

1 stk. løk

1 stk. gulrot

2 ss fish sauce

2 stk. vårløk, finhakket

Kok opp vannet og tilsett alle ingrediensene.

Legg i kjøttet og kok opp på nytt.

Skum godt av, slik at kraften blir klar.

Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker på ca. 90° C. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.

Sil fra.

Spicy biffwok med nudler (4 porsjoner) ( Å jaaaa :-))

1 pk. biffstrimler (400 g)

2 ss nøytral olje

1 stk. brokkoli, kuttet i små biter

2 stk. gulrøtter, skrelt og kuttet i biter

3 stk. vårløk, skrelt og kuttet i biter

½ - 1 rød chili, kuttet i små biter

1 stk. rødløk, skrelt og kuttet i grove biter

1 fedd hvitløk, skrelt og most

2 dl asiatisk kjøttkraft

300 g ferske nudler, kokt til de er møre ca. 3-4 minutter

Stek biffstrimlene på høy temperatur i 3-5 minutter.

Tilsett øvrige ingredienser, bortsett fra kjøttkraften, og stek videre i 3-4 minutter.

Tilsett til slutt kjøttkraften og nudlene og la det koke videre i ca. 5 minutter på middels sterk varme.

Klik



#4

Dilly sa for siden:

Jo da, det var det som hektet meg... hun skrev:
Vi provade även att köra dem färdiggräddade plåtarna genom vår pastamaskin och det fungerade utmärkt! Resultatet blev perfekt skurna tagliatelle/spaghetti!

så da tenker jeg: spaghetti, nudler, osv, slurp :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.