< Tilbake til oversikten

Blomkål og?

#1

bjørnemor sa for siden:

Hei, jeg liker ikke den tradisjonelle blomkålmosen selvom jeg elsker blomkål..

Blandet blomkål med fetaost igår og det ble godt men vassent...

Noen tips til hva jeg kan blande blomkålen med? bønner?. linser? evt en annen grønnsak?

Er ute etter erstatning for potetmos.. som er lettvint, billig og smakfult..

Noen tips?


#2

Elvira sa for siden:

Kok blomkålen i fløte i stedet for vann? Jeg liker den heller ikke når den blir vassen så da gjør jeg det sånn. Minst mulig væske!


#3

Yonah sa for siden:

Mye revet ost, muskattnøtt, litt smør og litt fløte.

Men egentlig spiser jeg kun blomkålmos til cottage pie...

Jeg bruker blomkålris til alt ellers, river blomkål og varmer den i mikro med salt og papper og smør på eller steker den på høy varme. Ca 2min, raskeste tilbehøret.


#4

Photobscura sa for siden:

Damp av vannet på blomkålen etter du har rent dem av, da blir mosen mindre vassen (sett varmen på det laveste på plata, og hell blomkålen tilbake i kjelen, og la dem stå mens du rører litt rundt til mest mulig fukt er ute).
Ellers synes jeg sellerirotmos er veldig godt, men det kan være veldig smaksdominant, så om du blander selleri og blomkål i en mos, får du en veldig god og litt mildere mos også!
Ellers blander jeg gjerne mos litt sånn hipp som happ med blomkål/brokkoli/rosenkål/sellerirot/knutekål, eller gjerne også kålrabi (spørs litt på hvor mye karber du tillater deg). Har så og si alltid smør og muskat i. Muskat er litt sånn mos-must! :D


#5

Furine sa for siden:

Stemmer også for ei blanding av sellerirot og blomkål. Gjerne med salt, pepar, muskat og smør.



#7

Ziltoidia sa for siden:

Salt!

Seriøst. Jeg koker blomkålen i saltet vann til den er passe mør, heller av alt vannet og grovhakker den med min hackit, tilsetter en ts smør og salt etter smak. Mamma syntes det var skikkelig snacks og tror fortsatt ikke helt på meg at det var alt jeg hadde i av ingredienser. :p

Er jeg i et ekstra spenstig humør tilsetter jeg gurkemeie og hvitløk. Og jeg kan bare se for meg hvor fantastisk det må være med ost, når det fortsatt er varmt slik at det smelter inn.


#8

bjørnemor sa for siden:

ja, men selleriroten er så dyr og vanskelig å skjære i.. trenger noe mer praktisk..


#9

index sa for siden:

Dyr ja, men du trenge rikke så mye da. Men vanskelig å skjære i? Det er ikke min erfaring, og jeg bruker mye sellerirot. Både stekt i skiver/strimler og fløtegratingert. Et glimrende alternativ til poteter, og god på smak også.


#10

bjørnemor sa for siden:

Ok, :) hvor mye bruker du av sellerirot på pr blomkålhode?


#11

Butterfly83 sa for siden:

Ikke kjøp sellerirot i dagligvaren, men i innvandrerbutikk. Myyye billigere for grønnsaker generelt. Jeg betaler ca 19 kr/kg for sellerirot. Hel da. I dagligvare er den gjerne delt opp, og dårlig, innpakket i plast :( Og rundt 40 kr/kg.

Har kjøpt hele i Sverige flere ganger også til 10 kr/kg :D


#12

bjørnemor sa for siden:

Kan man lage store posjoner og fryse ned? tenker det er ganske pratisk..:D


#13

index sa for siden:

Det kan man. Men den er jo lett å lage underveis også da. Må innrømme at jeg ikke har prøvd med sellerirot i mosen enda, så langt har jeg holdt meg til blomkål og brokolli. Det smaker i alle fall helt kurant, moset med litt smør og fløte og smakssatt med salt og pepper...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.