Dilly sa for siden:
Jeg hadde såå lyst til å lage gnocchi, sånn lavkarboerstatning for denne her:
Timiangnocchi
Gnocci er en ny og lettvint favoritt. Denne gangen smaksatte jeg med fersk timian, perfekt til viltkjøtt. Gnocci kan kokes på forhånd og så varmes den lett i en stekepanne med litt smør i rett før servering. Man trenger:
Ca 1/2 kg mandelpoteter
1 egg
2 ss revet parmesan
ca 1 dl hvetemel
ca 2 ts ferske timianblader
salt og pepper
Poteter skrelles og kokes møre i lettsaltet vann. Hell av og la kjølne til man kan jobbe med potetene med hendene. Mos potetene og ha i egg, parmesan, timian, salt og pepper. Bland med hendene. Ha så i hvetemel til man klarer å rulle en pølse ca 1 -1 1/2 cm tykk. Skjær pølsen i ca centimetertykke biter. Kok opp vann med salt og litt olje. Kok gnoccien til den flyter opp..
Så jeg forsøkte i går, hehe... se her:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=55455
Det gikk ikke bra :-(
Så kom Langaard med et bra råd: stek dem heller i ovnen!
I dag lagde jeg en ny porsjon.
Samme oppskrift:
Jeg kuttet opp litt sellerirot, det var ca 340 gram. kokte mørt, stavmiksa og tilsatte 1 egg, 1 ss kokosmel (ca 20 gram), 1 ss fiberhusk og 1 ts bakepulver. Inn i kjøleskapet 1 times tid.
Ut av kjøleskapet og mikset med noen friske, frosne urter. Knadd sammen og rullet ut i tynne strengler på ca 1 cm i diameter.*
Disse rullet jeg ut og trillet små kuler av. La dem på brett og stekte ca 25 minutter i ovnen på 150 grader. De ble perfekte! Eller det vet jeg ikke. De ble gode, og kan brukes i gryteretter, sauser, eller bare varmes med litt smør og ketchup. Helt greie, og et fantastisk tilbehør. Enklere å lage enn den kjente lavkarbo-båndspaghettien også.
Anbefales!
Det beste: disse kan jo lages med hva man vil. Jeg brukte sellerirot, men blomkål, søtpotet, gresskar eller hva som helst må jo gå bra.