Ladybird88 sa for siden:
Denne oppskriften sprang ut fra et forsøk på å lage lavkarbo sjokoladepålegg. Det smakte veldig godt, litt som browniedeig. Så da ble det bare å tilsette pisket krem. Jeg synes det smaker akkurat som ben and jerrys cookie dough ice cream, bare med brownie dough istedet. Du kan selvfølgelig lage den som iskrem også, da blander du inn eggedosis i den piksede kremen og fryser den istedetfor å sette den i kjøleskap. Men jeg synes det er enklere og raskere å bare lage krem, ikke iskrem, dessuten blir det ikke så hardt rett ut fra frysern og må ikke tines lenge før du kan spise den. Lykke til og velbekomme!
sjokolade/browniedeig:
200 g smør
1 toppet spiseskje kakaopulver
3 ss malte mandler (ikke fettredusert mandelmel)
1 ss sukrinmelis
Smelt smøret. Bland i resten. Dekk til og sett i kjøleskap til den er avkjølt og stivnet. Rør den sammen igjen hvis smøret og sjokoladen skiller seg.
Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukrinmelis
pisk kremen med sukrinmelisen.
montering: legg kremfløte og sjokoladesaus lag på lag i en serveringsbolle. Oppbevar i kjøleskapet minst en time før servering