< Tilbake til oversikten

Ostelapper

#1

maeve sa for siden:

Disse er skikkelig gode, og superenkle og raske og lage!
Du trenger:
3 egg
1 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
3 dl revet ost

Visp godt sammen egg, bakepulver og fiberhusk. Tilsett den revne osten til slutt. La det få stå litt slik at fiberhusken får godgjort seg.
Legg ut 6 lapper på bakepapir, stek midt i ovnen i 8-11 min på 200 grader (mine var nok nærmere 11). Du ser når de er gyldne ;)

Jeg likte de best når de var litt avkjølte. Her er nok mange muligheter, blande inn skinkebiter, lage de som muffins med div fyll, legge et lag på stekebrettet, ha på pizzafyll og så legge over et nytt lag røre slik at de blir en slags calzone (dette skal jeg teste snart tror jeg ;) ).

Fant oppskriften på Instagram, men fant ikke noen opphavskvinne/mann, så det er altså ikke jeg som skal ha æren for denne :)


#2

maeve sa for siden:

Jeg spiste de forresten bare som vanlige "skiver" med pålegg.

(Og de er nok forresten supre som hamburgerbrød også!)


#3

Bonjævel sa for siden:

[quote=maeve;1479009]Disse er skikkelig gode, og superenkle og raske og lage!
Du trenger:
3 egg
1 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
3 dl revet ost

Visp godt sammen egg, bakepulver og fiberhusk. Tilsett den revne osten til slutt. La det få stå litt slik at fiberhusken får godgjort seg.
Legg ut 6 lapper på bakepapir, stek midt i ovnen i 8-11 min på 200 grader (mine var nok nærmere 11). Du ser når de er gyldne ;)

Jeg likte de best når de var litt avkjølte. Her er nok mange muligheter, blande inn skinkebiter, lage de som muffins med div fyll, legge et lag på stekebrettet, ha på pizzafyll og så legge over et nytt lag røre slik at de blir en slags calzone (dette skal jeg teste snart tror jeg ;) ).

Fant oppskriften på Instagram, men fant ikke noen opphavskvinne/mann, så det er altså ikke jeg som skal ha æren for

Lurer på om 1 ss FH og 1 ss xanthan gum blir samme greia, eller om d må mer XG?
Vet du noe om det? ;-)


#4

amritam sa for siden:

Det tror jeg blir alt for mye XG. Mistenker at du da vil få en ekkel limklump. Jeg vet ikke hvor mye XG du skal bruke, men ville tippe på et sted mellom en halv og en teskje. Og jeg tror mer på en halv enn en.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.