< Tilbake til oversikten

Bytte sukker til sukrin?

#1

CinL sa for siden:

Hey,

Har sett mange gode oppskrifter som er glutenfri, men bruker sukker i oppskriften. Er det bare å erstatte mengde sukker med sukrin, eller er det noe omregning som skal gjøres? Sukrin veier jo ikke like mye som sukker, eller?:confused:


#2

Yrla sa for siden:

Sukrin veier det samme som sukker, 90 gram, ifølge funksjonellmat. Sukrin har 75% av søtsmaken til sukker og du må derfor tilsette 25 % mer.


#3

TrillTrall sa for siden:

Vektmessig er det nok det samme, men smaken....! Jeg hadde ikke byttet likt mot likt nei. Sukrin smaker ikke så godt alene i bakverk og sånt synes jeg. Noen blander med stevia eller tagatesse f.eks. Jeg har ikke prøvd det, men mange har god erfaring med det.


#4

Carisma sa for siden:

Med glutenfri, mener du at de inneholder glutenfritt mel? I såfall er de høykarbo uansett hva slags søtning du bruker.


#5

CinL sa for siden:

Takk dere...har gjort noe forsøk og det har gått bra så langt :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.